intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Bakteriális vagy gombás fertőzés? – Ezeket kell tudnod róluk

Bakteriális vagy gombás fertőzés? – Ezeket kell tudnod róluk

A bakteriális és gombás hüvelyfertőzés gyakran alakul ki, mégis sokszor nehéz különbséget tenni köztük. A tüneteik hasonlóak, kellemetlenségekkel járnak, és sajnos igen fertőzőek. Lássuk, mi az a 7 dolog, amit feltétlenül tudnod kell róluk. 

Sajnos – annak ellenére, hogy gyakori problémáról van szó – még mindig nagyon sok nőnek fogalma sincs arról, hogy mi történik vele, amikor égő, csípő, viszkető érzést tapasztal a hüvelye tájékán, megváltozik a hüvelyváladék.  

  1. A hüvely flórája igen érzékeny egyensúly. Ha felborul, kibillen, akkor könnyen elszaporodnak a természetesen is ott lévő gombák és baktériumok. Ha ez bekövetkezik, akkor kialakul a hüvelyfertőzés
  2. A bakteriális fertőzés, azaz bakteriális vaginózis gyakoribb, mint gondolnád. A tünetek: híg, fanyar, halra emlékeztető szagú hüvelyfolyás, viszketés, égő érzés, ami nem hagy nyugodni. Ezzel a fertőzéssel a legtöbb nő legalább egyszer megküzd élete során. A tévhitekkel ellentétben nem szexuális úton terjed. A fertőzés eredete a természetes védekezőképesség gyengülése. Antibiotikummal kezelhető, hamar gyógyul, de visszatérhet újra és újra.
  3. Bakteriális fertőzés esetén tilos szexuális életet élni tíz napig, esetleg két hétig. Szigorúan be kell tartani az orvos utasításait. Mivel azonban ilyenkor általában olyan sok a kellemetlen tünet, hogy nincs is nagyon kedved hozzá, ez talán nem is olyan nagy áldozat.
  4. A gombás fertőzés is elég gyakori probléma, bár kevesebben küzdenek vele, mint a bakteriális vaginózissal. Azért nehéz megkülönböztetni a kétféle hüvelyi fertőzést, mert a tüneteik hasonlóak. A gombás fertőzésre is elsőre a megváltozott folyás utalhat, amely sárgás, fehéres színű és túrószerű az állaga, és szagtalan. A kellemetlen viszketés és fájdalom, az égő érzés is igen jellemző
  5. A gombás hüvelyfertőzés esetén a Candida gombák sokasodnak meg. A kezelés valamilyen gombaellenes krémmel, tablettával, esetleg kúppal lehetséges.
  6. A gombás hüvelyfertőzés sem nemi úton terjedő betegség, ám a kórokozókat átadhatod a partnerednek. Ő általában tünetmentesen ússza meg, de visszaadhatja neked a fertőzést, ami így pingponglabdaszerűen „pattog” köztetek. Mi a megoldás? Amikor kezelteted magad, akkor érdemes a párodat is magaddal vinned a vizsgálatra, ahol ő is megkapja a megfelelő gyógyszert a problémára.
  7. Figyelned kell arra, hogy a probléma ne térjen vissza. Ezt az életmódoddal tudod segíteni. Ki kell iktatnod a stresszt és fel kell tuningolnod az immunrendszered.


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
Mit kell tudni a nők orgazmusáról?
Légy formabontó most karácsonykor!
Légy formabontó most karácsonykor!
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
Függőség, az egészségtelen párkapcsolat
Függőség, az egészségtelen párkapcsolat
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.