intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az első szerelem egy életre szóló emlék

Kivétel nélkül, mindenki keresi az IGAZIT. Ahogy a nemi hormonjaid felébrednek, beindul a párkereső program a szervezetedben. Miért is fontos, hogy megéld a szerelmet? Miről ismered meg a nagy Ő? Hevesi Krisztina szexuálpszichológustól megtudhatod.

Melyik életkorban a legjellemzőbb az első szerelem átélése?
Életünk egyik meghatározó élménye az első szerelem, ami általában a kamaszkorban ér el bennünket. Azt kell mondjam, hogy rendkívül fontos élmény és tapasztalat is egyben, a pszichés érési folyamat szerves részét képezi. Természetesen fiatal felnőttként vagy akár idős korban is lehet az ember szerelmes, de az első szerelem emlékét egész életünkben magunkkal hordozzuk.

A kamaszkor a saját magunk tüzetesebb megismerésének korszaka. Ez az az időszak, amikor  a szerelem révén egy újfajta viszonyban, egy újfajta szerepben ismerhetjük meg, és próbálhatjuk ki magunkat. Ez az első lépés, a készülődés időszaka a későbbi állandó párkapcsolat, házasság, egyben az önismeret felé is. Ez az új tapasztalat, ami felejthetetlenné teszi a tinédzserkori szerelmeket. A szerelem mutatja meg, hogy milyen érzés a másik hiánya, milyen erős a vágy, itt érezzük először a „pillangókat a gyomrunkban”, a térdremegést, a várakozás izgalmát, a perzselést a másik érintésétől, és az újralátás katartikus örömét.

Sok szakirodalmi anyag szól arról, hogy napjainkban a fiatalok próbálják elkerülni a tartós párkapcsolatot, inkább a karrierjük építésére terelődik a figyelmük. Úgy gondolják, hogy egy tartós párkapcsolat talán nem fér össze a tanulással, nem illeszthető bele a napi mókuskerékbe. Szerintem egyrészt szomorú lenne, ha kihagynák az életük ezen szakaszának legcsodálatosabb ajándékát, az élet egyik legmeghatározóbb élményét. Másrészt azt gondolom, ráérnek még a karrierépítésre koncentrálni, hisz felnőtt életük jelentős részét majd úgyis a munka központi szerepe tölti ki.  A tanulmányi eredményekre pedig egy inspiráló szerelem még pozitív hatással is lehet. Szó, mi szó a kamaszkori szerelmet meg kell élni, hogy felnőttként is jó társak, jó szeretők lehessünk.

Mikor kerüljön sor a szerelmi aktusra?
Az igazi nagy szerelmek türelmesek. Amikor megérkezik a nagy Ő, a mindent elsöprő érzések, a várakozás a vágyódás, még intenzívebbé teszi a szerelmet. Nem gondolom, hogy éveket kell várni az első szeretkezésig – bár ilyen is előfordul, s ettől még szép a kapcsolat –, de a pár hónap bőven belefér, s jót tesz a felkészülésnek, bizalomnak. Ahogy azt már említettem, egy új folyamatot ismernek meg a fiatalok a szerelem révén, új ismereteket kell elsajátítaniuk, hogy megélhessék a testiség gyönyörét. Ki kell alakulni egy erős bizalmi légkörnek, amiben mindkét fiatal át tudja adni magát a másiknak. Sokszor pontosan a türelem lesz a szerelem első biztos jele, mikor a fiú elfogadja a lány esetleg nemleges döntését, udvarol, kedveskedik, és közben ismerkedik a lány testével. Időt ad a lánynak is a felkészülésre, ezzel megalapozva a tökéletes élményt.

Haris Éva

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.