intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az első szerelem egy életre szóló emlék

Az első szerelem egy életre szóló emlék

Kivétel nélkül, mindenki keresi az IGAZIT. Ahogy a nemi hormonjaid felébrednek, beindul a párkereső program a szervezetedben. Miért is fontos, hogy megéld a szerelmet? Miről ismered meg a nagy Ő? Hevesi Krisztina szexuálpszichológustól megtudhatod.

hevesi-kriszta
    Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus

Melyik életkorban a legjellemzőbb az első szerelem átélése?

Életünk egyik meghatározó élménye az első szerelem, ami általában a kamaszkorban ér el bennünket. Azt kell mondjam, hogy rendkívül fontos élmény és tapasztalat is egyben, a pszichés érési folyamat szerves részét képezi. Természetesen fiatal felnőttként vagy akár idős korban is lehet az ember szerelmes, de az első szerelem emlékét egész életünkben magunkkal hordozzuk.

A kamaszkor a saját magunk tüzetesebb megismerésének korszaka. Ez az az időszak, amikor  a szerelem révén egy újfajta viszonyban, egy újfajta szerepben ismerhetjük meg, és próbálhatjuk ki magunkat. Ez az első lépés, a készülődés időszaka a későbbi állandó párkapcsolat, házasság, egyben az önismeret felé is. Ez az új tapasztalat, ami felejthetetlenné teszi a tinédzserkori szerelmeket. A szerelem mutatja meg, hogy milyen érzés a másik hiánya, milyen erős a vágy, itt érezzük először a „pillangókat a gyomrunkban”, a térdremegést, a várakozás izgalmát, a perzselést a másik érintésétől, és az újralátás katartikus örömét.

Sok szakirodalmi anyag szól arról, hogy napjainkban a fiatalok próbálják elkerülni a tartós párkapcsolatot, inkább a karrierjük építésére terelődik a figyelmük. Úgy gondolják, hogy egy tartós párkapcsolat talán nem fér össze a tanulással, nem illeszthető bele a napi mókuskerékbe. Szerintem egyrészt szomorú lenne, ha kihagynák az életük ezen szakaszának legcsodálatosabb ajándékát, az élet egyik legmeghatározóbb élményét. Másrészt azt gondolom, ráérnek még a karrierépítésre koncentrálni, hisz felnőtt életük jelentős részét majd úgyis a munka központi szerepe tölti ki.  A tanulmányi eredményekre pedig egy inspiráló szerelem még pozitív hatással is lehet. Szó, mi szó a kamaszkori szerelmet meg kell élni, hogy felnőttként is jó társak, jó szeretők lehessünk.

Mikor kerüljön sor a szerelmi aktusra?

Az igazi nagy szerelmek türelmesek. Amikor megérkezik a nagy Ő, a mindent elsöprő érzések, a várakozás a vágyódás, még intenzívebbé teszi a szerelmet. Nem gondolom, hogy éveket kell várni az első szeretkezésig – bár ilyen is előfordul, s ettől még szép a kapcsolat –, de a pár hónap bőven belefér, s jót tesz a felkészülésnek, bizalomnak. Ahogy azt már említettem, egy új folyamatot ismernek meg a fiatalok a szerelem révén, új ismereteket kell elsajátítaniuk, hogy megélhessék a testiség gyönyörét. Ki kell alakulni egy erős bizalmi légkörnek, amiben mindkét fiatal át tudja adni magát a másiknak. Sokszor pontosan a türelem lesz a szerelem első biztos jele, mikor a fiú elfogadja a lány esetleg nemleges döntését, udvarol, kedveskedik, és közben ismerkedik a lány testével. Időt ad a lánynak is a felkészülésre, ezzel megalapozva a tökéletes élményt.

 

Haris Éva


Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Lehet jól vagy rosszul csókolni?
Ki akarom próbálni a mellékutcát
Ki akarom próbálni a mellékutcát
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Így készítsd fel a tested a gyönyörre!
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Mindig csak azt akarjuk hallani: szeretlek! Van, amikor nem szabad elhinni
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.