intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet

Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet

 

Ugye neked is van egy idealizált kép a fejedben az egészséges, boldog párkapcsolatról? Ez a kép annak a társadalmi, kulturális skatulyának köszönhető, amelyben élsz, amelyben élünk. Van egy elvárás, aminek meg kell felelni még akkor is, ha nem azonos a véleményed az elvárással. Ezek a sztereotípiák azonban sokszor többet ártanak, mint használnak. Lássunk most 7 mítoszt, amiről azt gondolják, hogy meghatározza az egészséges kapcsolatot.

1. „A konfliktus nem egészséges.”

Ennek éppen az ellenkezője igaz egy egészséges kapcsolatra. A konfliktus teljes hiánya lengeti meg a vörös zászlót, hogy a problémákat elfojtjuk a helyett, hogy megbeszélnénk.  Az által, hogy a konfliktusok megtörténnek, a kapcsolat mélyül és egyre erősebb lesz.

2. „A véleményünknek mindenben egyeznie kell.”

Van egy olyan közhely, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Ez sem feltétlenül igaz, de az sem, hogy mindenről ugyanazt kell gondolnunk. Lehetünk azonos véleményen, de különbözhet is az álláspontunk, ettől még a kapcsolat lehet tökéletes számunkra.  Vannak olyan – jól működő – kapcsolatok, ahol a felek totálisan ellentétes vallási-, politikai- vagy kulturális nézeteket vallanak, mégis tiszteletben tartják egymást, és a kapcsolatuk így teljes.

3. „A boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat azonos érdekeket igényel.”

Bár a közös érdekek megkönnyíthetik a dolgunkat egy kapcsolatban, például ha el kell dönteni, hogy mit csináljunk szombat délután, de ha különböznek az érdekek, az nem lehet „válóok”. Ennél sokkal fontosabb, hogy van szeretet, kölcsönös támogatás, intimitás és szenvedély egy pár életében.

4. „Mindig lesz szerelem.”

A romantika kitarthat néhány évig, de az igazság az, hogy bizonyos ponton megnyugszik a kapcsolat. Ez nem olyan dolog, ami automatikusan ott van a kapcsolatban.

5. „Ha a megfelelő személlyel vagyok, akkor nem kell küzdenem sem érte, sem a kapcsolatért.”

Mindenki önmagában is igen bonyolult rendszer. Ha összerakunk két ilyen bonyolult rendszert, akkor minden kétszer annyira bonyolulttá válik. Ahhoz, hogy minden kisimult lehessen, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a kapcsolathoz. Ugyanúgy, ugyanakkora arányban kell adni, mint amennyire elvárjuk azt a másiktól.  

6. „Annak érdekében, hogy működjön a kapcsolat, a társamnak kell változtatni.”

A valóság az, hogy nincs ráhatásunk a partnerünkre vagy bárki másra az életünkben. Az egyetlen személy, akit ellenőrzés alatt tarthatunk, mi magunk vagyunk.

7. „Az egészséges kapcsolat azt jelenti, hogy a partnerem tisztában van az igényeimmel, és azokat a megfelelő időben elégíti ki."

A saját igényeinkért mi magunk vagyunk felelősek, nem testálhatunk semmit a másikra. Nem ettől fog működni egy kapcsolat, hanem attól, hogy mi magunk tisztában vagyunk önmagunkkal, vagy legalábbis megpróbáljuk megismerni magunkat.

Persze, a szeretet jó motiváló erő, de a problémákat és a megbeszélni valókat nem lehet a szőnyeg alá söpörni azzal, hogy „szeretlek, minden el van intézve”. Nyíltan meg kell beszélni mindent, akár konfliktusokba is belemenni, mert mi magunk és a kapcsolat is csak így fejlődik, csak így halad előre. Sok sikert!


Ligeti Anna


Szex egy hosszú  kapcsolatban
Szex egy hosszú kapcsolatban
Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
Szerinted kell az intimitás egy kapcsolatban? – 6 fiatal válaszolt
Szerinted kell az intimitás egy kapcsolatban? – 6 fiatal válaszolt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.