intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Amikor szerelmes vagy, csak figyeld a tested!

Kutatások is bizonyítják, hogy ha szerelmes leszel valakibe, annak bizony fizikai jelei is vannak. Nem tudod, hogy tényleg szerelmes vagy-e? Csak figyeld, mit súg a tested!

 

 

 

Bár a romantikus felfogás szerint a szerelem a szívből fakad, valójában minden érzés és fizikai jel az agyunkból indul, így még ha nem is tudjuk eldönteni, hogy tényleg szerelmesek vagyunk-e (mert valljuk be, hogy elég gyakran hisszük azt, hogy megtaláltuk az igazit, de néhány hét elteltével mégis rájövünk, hogy hoppá mégsem...), az agyunk által küldött jeleket figyelve választ kaphatunk a kérdésre.

Neurológusok kutatásai szerint a szerelemnek 5 fő jele mutatkozik meg - ha ezek megvannak, akkor biztosan állíthatjuk, hogy igen, love is in the air.

1. Nem tudod róla levenni a szemed
Ha akarod, ha nem, képtelen vagy levenni a szemed a párodról, és folyamatosan keresed vele a szemkontaktust. Nem sütöd le a pilláidat, ha a másik rád néz, sőt, gyakran észre sem veszed, hogy ő is figyel téged, annyira elbambulsz a csodálásában.

2. Úgy érzed, mintha betéptél volna
Furcsa párhuzam, de tudósok szerint teljesen igaz: a szerelmes ember pontosan azokat a "tüneteket" produkálja, mint az, aki belőtte magát kokainnal. Felpörögsz, gyorsul a szívverésed, megemelkedik a vérnyomásod, és sokszor sem enni sem aludni nem tudsz - mindez annak köszönhető, hogy ha szerelmes vagy, akkor az agyad sokkal több dopamint termel, mint egyébként, és hasonló állapotba kerülsz, mintha kedélyfokozó szereket használnál.

3. Állandóan taperolni akarod
A folyamatos stírölés mellett a szerelem jele az is, hogy tudatosan, de gyakran tudat alatt keresed a másikkal a fizikai kontaktust. Gyakran úgy ülsz vagy hajolsz hozzá egyre közelebb, hogy észre sem veszed, és legszívesebben egész nap rajta tartanád a kezed - a fizikai közelség az agy által vágyott érzelmi közelség megnyilvánulása.

4. Folyamatosan rá gondolsz
Érdekes, hogy a kutatók szerint teljesen normális, ha szinte beleőrülsz abba, hogy állandón a másikról fantáziálsz, sőt, ha a gondolataidnak csak kevesebb, mint 40%-át tölti ki az imádottad, akkor nem is vagy igazán szerelmes. Fontos még, hogy az igazi szerelemben a fantáziálás egyáltalán nem szexuális eredetű (szóval ha arról ábrándozol milyen pózokban és hányszor hemperegnél a másikkal, akkor csak be vagy gerjedve) - érzelmi köteléket keresünk, és ennek velejárója az, hogy csak és kizárólag a másikkal vagyunk képesek a testi kapcsolatra.

5. De semmi sem tart örökké...
A kutatók szerint a legeslegnagyobb szerelem sem tart tovább hat hónapnál, mert az érzések és a fizikai jelek túlságosan intenzívek, és ezt hosszú távon nem lehet fenntartani. Persze ez nem azt jelenti, hogy fél év után már nem akarod a másikat, csupán arról van szó, hogy csillapodik a szenvedély, miközben az összetartó kötelékek megerősödnek.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.