intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Állandóan fáradt vagy? Lehet, hogy a párkapcsolatodban van a probléma!

Állandóan fáradt vagy? Lehet, hogy a párkapcsolatodban van a probléma!

A tested egy gépezet, ami fenntart, életben tart téged. Ha azonban a háttér, azaz a lélek és a szellem nincs rendben, nincs biztonságban, akkor a test nem érzi jól magát, különböző betegségek, kellemetlen tünetek lesznek úrrá rajta.

 Állandóan fáradt vagy? Lehet, hogy a párkapcsolatodban van a probléma!

Bizonyára hallottál már arról, hogy ha a lélek és a szellem nincs jó állapotban, akkor azt a testünk betegséggel reagálja le. A boldogtalanság olyan mély nyomokat képes hagyni az emberben, ami fizikai betegségekkel járhat. Olvass csak tovább, mindjárt megtudod, mit okoz egy boldogtalan párkapcsolat a szervezetedben.

Állandóan fáradt vagy

Egy boldogtalan, nem kielégítő kapcsolatban nagyon sok a stressz, a szorongás és a depresszió is. A szervezet ebben az állapotban is törekszik az egyensúlyra, azaz a megnövekedett adrenalint, dopamint és kortizolt megpróbálja kiegyenlíteni. Ennek a folyamatnak a velejárója az, hogy állandóan fáradtnak érzed magad, levert vagy és rosszkedvű is. Az alacsony energiaszint pedig kihat a kapcsolatra is, tovább betegítve azt. Ilyenkor ugyanis semmi kedved semmihez, nem akarsz szexet és még beszélgetéseket sem. Ez pedig nem tesz jót a kapcsolatnak, ami már amúgy is halódik.

Nem alszol jól

Vagy egyáltalán nem alszol. Annak ellenére, hogy szinte mindig fáradtnak érzed magad, az alvás egyáltalán nem zökkenőmentes. A mély álomba merülés, ami szükséges volna a pihentséghez, csak álom marad, olyan magas ugyanis a stresszhormon-szinted. Ha eddig nem is voltál olyan, aki minden kis pisszenésre felriad, most már ez is az éjszakák részévé vált. Mivel nem tudod kipihenni magad, rosszul teljesítesz napközben, nem tudod a feladataidat maradéktalanul elvégezni, ami pedig további stresszforrás. És a kör bezárult…

Sokszor vagy beteg

A boldogtalanság és a vele járó stressz nem kíméli a szervezeted védekezőrendszerét sem. A járványok idején biztosan nyomod az ágyat, de a kisebb vírusok, fertőzések is hamarabb kifognak rajtad, mint egy boldog emberen. Ennek is kellemetlen következményei lehetnek mind a munkádban, mind a magánéletedben.

Fáj a hátad, a nyakad, a lábad, a karod

Egy boldogtalan, kiszipolyozó kapcsolat olyan, mintha állandóan egy súlyt cipelnél magaddal. Amikor ott van veled a párod, nem érzed jól magad a közelében, ezért tudat alatt megfeszíted az izmaidat. Ez a folyamatos feszülés nagyon kellemetlen, sokszor erős fájdalmakat okoz, izomletapadásokkal járhat. 

Nem jó a gyomrod

Mindig azt érzed, hogy gombóc van a torkodban. Nem szívesen eszel, de ha igen, akkor az nem esik jól. A gyomrod akkora, mint egy cseresznye (legalábbis így érzed), és már egy sima vajaskenyértől is rosszul vagy. Ez a probléma is a hormonokra vezethető vissza. Miattuk nem megy jól az emésztés. A másik ok az, hogy az általános közérzeted nem jó, az immunrendszered is gyengébb, így az emésztés is nehézkes.

Tarjáni Rita


Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
A szerelem – a férfi szerint
A szerelem – a férfi szerint
5 érv a reggeli szex mellett
5 érv a reggeli szex mellett
Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.