intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Akár daganat jelenlétére is utalhat a hüvelyi fájdalom

Akár daganat jelenlétére is utalhat a hüvelyi fájdalom

Szinte minden nő tapasztal életében legalább egyszer hüvelyi fájdalmat. Ennek több oka is lehet, sokszor nem tudjuk, mi van a háttérben, így hüvelyfájdalom esetén fontos a nőgyógyász szakorvost felkeresni. Lássuk, mikre gyanakodhatsz.

1.   Gombás fertőzés, gyulladás

A hüvely gombás fertőzésének igen gyakori tünete a viszketés, a szúró, égő érzés és a fájdalom. A gombás fertőzés nemcsak a hüvely belső részében, hanem kívül is duzzanatot okoz, és a nemi szerv kivörösödik. Természetesen a legjobb azonnal orvoshoz fordulni.

A különböző gyulladásos betegségek alhasi és hüvelyi fájdalmat is okozhatnak. A hüvelyflóra nagyon érzékeny egyensúlya felborul, és a jó baktériumok, vagy a Lactobacillusok száma lecsökken, a hüvely pH-ja a lúgossá válik. Ez a közeg kedvez a kórokozók szaporodásának. Ezt a folyamatot kellemetlen hüvelyi folyás is kíséri.

2.   Endometriózis

Az endometriózis napjainkban sajnos igen gyakori betegség. Előfordulása esetén a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megjelenik. Megtalálható lehet a hasüregben, de a hüvelyben is. Mivel ez a nyálkahártya ugyanolyan, mint a méhben lévő, ugyanúgy is reagál a hormonok munkájára. Amikor eljön az ideje, megvastagszik és leválik. Ez vérzéssel jár, gyulladás is kialakulhat, és még a teherbeesés is meghiúsulhat, a hüvelyi fájdalom is kísérő tünet.

3.   Hüvelyszárazság

A hüvely falának nedvességéért, tágulékonyságáért és a vérkeringés fokozásáért az ösztrogén felel. Ha hiány van belőle, a hüvely kiszáradhat, és a mindennapok igencsak kellemetlenné válhatnak. Sajnos ez szex közben is okozhat nehézségeket. A behatoláskor érzett hüvelyi fájdalom azonban nemcsak a hüvelyszárazságnak tudható be, hanem okozhatja a partner péniszének mérete, formája is.

4.   Méhnyak- vagy hüvelyi rák

A hüvely daganatos megbetegedése viszonylag ritka, ám hüvelyi fájdalom esetén sajnos előfordulhat, hogy a vizsgálat során daganatra bukkan a szakorvos. A méhnyakrák esetében, a korai stádiumban leggyakrabban semmilyen tünet nem tapasztalható, ám előfordulhat, hogy erre a daganatra is a hüvelyi fájdalom utal elsőként.

5.   Szexuális úton terjedő betegségek

Sokféle szexuális úton terjedő betegség okozhat hüvelyi fájdalmat. A herpesz általában gyulladásos eredetű és nagyon látványos is, más betegségek esetében a hüvely szöveteinek duzzanata, érzékenysége váltja ki a fájdalmat, így a gonorrhea vagy a chlamydia esetében.

A fenti öt ok a leggyakoribb, ami hüvelyi fájdalommal járó állapot. Ezeken kívül viszont más is okozhat ilyen fájdalmat, ezért sosem szabad találgatni, azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
Karácsonyra adj időt! – Magadnak és a párodnak is ajándékozz együtt töltött pillanatokat!
Szexelj az egészségedért!
Szexelj az egészségedért!
Cupido csak viccel, igaz?
Cupido csak viccel, igaz?
Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
Szerinted mi a megcsalás? – 5 pasi válaszolt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.