intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Akár daganat jelenlétére is utalhat a hüvelyi fájdalom

Akár daganat jelenlétére is utalhat a hüvelyi fájdalom

Szinte minden nő tapasztal életében legalább egyszer hüvelyi fájdalmat. Ennek több oka is lehet, sokszor nem tudjuk, mi van a háttérben, így hüvelyfájdalom esetén fontos a nőgyógyász szakorvost felkeresni. Lássuk, mikre gyanakodhatsz.

1.   Gombás fertőzés, gyulladás

A hüvely gombás fertőzésének igen gyakori tünete a viszketés, a szúró, égő érzés és a fájdalom. A gombás fertőzés nemcsak a hüvely belső részében, hanem kívül is duzzanatot okoz, és a nemi szerv kivörösödik. Természetesen a legjobb azonnal orvoshoz fordulni.

A különböző gyulladásos betegségek alhasi és hüvelyi fájdalmat is okozhatnak. A hüvelyflóra nagyon érzékeny egyensúlya felborul, és a jó baktériumok, vagy a Lactobacillusok száma lecsökken, a hüvely pH-ja a lúgossá válik. Ez a közeg kedvez a kórokozók szaporodásának. Ezt a folyamatot kellemetlen hüvelyi folyás is kíséri.

2.   Endometriózis

Az endometriózis napjainkban sajnos igen gyakori betegség. Előfordulása esetén a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megjelenik. Megtalálható lehet a hasüregben, de a hüvelyben is. Mivel ez a nyálkahártya ugyanolyan, mint a méhben lévő, ugyanúgy is reagál a hormonok munkájára. Amikor eljön az ideje, megvastagszik és leválik. Ez vérzéssel jár, gyulladás is kialakulhat, és még a teherbeesés is meghiúsulhat, a hüvelyi fájdalom is kísérő tünet.

3.   Hüvelyszárazság

A hüvely falának nedvességéért, tágulékonyságáért és a vérkeringés fokozásáért az ösztrogén felel. Ha hiány van belőle, a hüvely kiszáradhat, és a mindennapok igencsak kellemetlenné válhatnak. Sajnos ez szex közben is okozhat nehézségeket. A behatoláskor érzett hüvelyi fájdalom azonban nemcsak a hüvelyszárazságnak tudható be, hanem okozhatja a partner péniszének mérete, formája is.

4.   Méhnyak- vagy hüvelyi rák

A hüvely daganatos megbetegedése viszonylag ritka, ám hüvelyi fájdalom esetén sajnos előfordulhat, hogy a vizsgálat során daganatra bukkan a szakorvos. A méhnyakrák esetében, a korai stádiumban leggyakrabban semmilyen tünet nem tapasztalható, ám előfordulhat, hogy erre a daganatra is a hüvelyi fájdalom utal elsőként.

5.   Szexuális úton terjedő betegségek

Sokféle szexuális úton terjedő betegség okozhat hüvelyi fájdalmat. A herpesz általában gyulladásos eredetű és nagyon látványos is, más betegségek esetében a hüvely szöveteinek duzzanata, érzékenysége váltja ki a fájdalmat, így a gonorrhea vagy a chlamydia esetében.

A fenti öt ok a leggyakoribb, ami hüvelyi fájdalommal járó állapot. Ezeken kívül viszont más is okozhat ilyen fájdalmat, ezért sosem szabad találgatni, azonnal orvoshoz kell fordulni.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Kalandor szerelem
Kalandor szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.