intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A változatosság szépsége

A változatosság szépsége

Van egy barátnőm, aki gyakran váltogatja a partnereit. Próbáltam meggyőzni, hogy a szexuális változatosság nem csak ezzel lehetséges. Ő nem érti, hogy lehet valaki éveken-évtizedeken át egyetlen partnerrel. Pedig, ha a szexuális életünket ugyanúgy gondozzuk, ahogy a lelki életünket, minden sokkal érdekesebb lesz.

A szexualitás kölcsönösségen, egymás megértésén alapul. Ugyanakkor mindenkiben van egy egészséges vágy a változatosságra. Hogyne szeretnénk, ha a szexuális életünk nem lenne rutinszerű, nem lenne begyakorolt, hanem minden együttlét az újdonság erejével hatna ránk? Ám ez nem olyan egyszerű. Sokan vannak, akiknek a szexuális élete nem problémamentes. Szorongás, megfelelési kényszer, merevedési- és orgazmusproblémák is gyakran előfordulnak. A kapcsolat ezért már nem olyan stabil. Ilyenkor sokszor jön képbe egy harmadik személy, egy másik férfi vagy nő. Ám a párkapcsolatok szexuális problémáira ez nem megoldás.

Mi vezethet idáig?

Első, és talán legnagyobb probléma a kommunikáció hiánya. A párok sokszor képtelenek megbeszélni a gondjaikat. Nem mernek megnyílni egymás előtt, nem mernek beszélni a vágyaikról. Sokkal egyszerűbb hát egy másik partnerrel, vagy akár többel is, viszonyba keveredni. Nem kell magyarázkodni, és az egész úgyis csak rövid életű. A következmény pedig nem a változatosság szépsége, hanem a kiégés és a boldogtalanság.

A változatosság szépsége

Miben lehet hát megtalálni a változatosságot, ha nem abban, hogy folyton új partnert keresünk, amit a szexuális élet kezd ellaposodni? Nagyon fontos, hogy felismerd, mi a gond a jelenlegi kapcsolatoddal. Ha csak a szexszel van baj, azon könnyűszerrel változtathattok. Ha azonban a kapcsolati probléma máshol is jelen van, a megoldás nem olyan egyszerű.

Maradjunk annál, hogy a szexen szeretnétek változtatni. Ne rohanjatok azonnal más karjaiba, inkább újítsatok a hálószobában, és élvezzétek egymás karjaiban a változatosságot.

Tudtad, hogy az egyszerű alap pózokat sokféleképpen felturbózhatjátok?

Valószínűleg a legismertebb pozitúra a misszionárius. A nő az ágyon fekszik, a férfi pedig óvatosan ráfekszik, és így történik meg az aktus. Ha csak ebben a pózban csináljátok, hamar unalmassá válhat a szex, ez nem vitás. Próbálkozzatok mással is. Lehet oldalról, vagy széken csinálni, elölről, hátulról, de akár állva is kipróbálhatjátok. Játszhatsz a lábad helyzetével; felteheted a partnered derekára, de akár a vállára is. Így a behatolás mélyebb, az élmény intenzívebb. Igaz, hogy kicsit gyakorolni kell. Mindig nagyon figyeljetek arra, hogy a hüvely kellően nedves legyen, a péniszt pedig ne érje erős oldalirányú hatás, mert merev állapotban akár el is törhet. Ha az ágyon fekszel, összezárhatod, vagy szétnyithatod a lábaidat, tarhatod behajlítva, vagy akár nyújtva is. Elhelyezkedhetsz a partnerednek háttal, de bele is ülhetsz az ölébe. Mindennek csak a fantázia szab határt.

Fontos megemlíteni azonban, hogy bármilyen változatosan élitek is a szexuális életeteket, nem szabad megfeledkezni a megfelelő fogamzásgátlásról. Monogám kapcsolatban kevésbé kell tartani a szexuális úton terjedő betegségektől, ám a nem kívánt terhességgel így is számolni kell. Ha nálatok még nem aktuális a baba érkezése, beszélj a nőgyógyászoddal, aki segítséget nyújt majd a számodra leginkább alkalmas módszerrel kapcsolatban.

 
Ligeti Anna


Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Egyéjszakás kaland
Egyéjszakás kaland
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
Mi az, amit szerinted minden nőnek tudnia kell a férfiak szexualitásáról?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.