intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Lóra fel!

Ha az ember olyan kikapcsolódásra vágyik, amelyet az esőn kívül szinte bármilyen időben művelhet és a lovakat is szereti, ajánlani sem lehetne jobbat a lovaglásnál!

Régen még amolyan "úri" sportnak számított, ha az ember nyeregbe pattant, de manapság egyre nagyobb teret hódítanak a bérlovardák, ahol a lovak szerelmesei megtanulhatják az alapokat. Ez nagyon fontos dolog, hiszen dőreség lenne azt gondolni, hogy az ember felpattan a nyeregbe és máris tud lovagolni! Persze vannak helyek, ahol úgy lehet terepre menni, hogy meg sem kérdezik az embert, egyáltalán ült-e már lovon?! Az ilyen lovardákat ajánlott messziről elkerülni a továbbiakban, hiszen a tudás hiányából adódó esetleges balesetekért is a fizető vendég a felelős, és nem túl szórakoztató dolog a nyarat gipszben tölteni!

Ha ellenállhatatlan vágyat érez valaki arra, hogy lovagoljon egy jót, akkor az első és legfontosabb teendője, hogy elmegy egy olyan lovardába, ahol oktatók is vannak. Lehet, hogy az előkészületek túllihegésének tűnik, de fontos, hogy az ember megismerje a lovak mozgását, hiszen ez igen szokatlan lehet az első időkben. A lovas iskolában futószáras edzéseken készítik fel a jelentkezőket arra, hogy át tudják venni a lovaglás tempóját, megtanítják a ló irányításának alapjait is. Ezen ismeretek segítenek abban, hogy a várva várt tereptúra ne végződjön balesettel! Néhány óra futószárazás után jöhet az osztálylovaglás, ahol már önállóan is irányítható a ló, és még jobban rá lehet hangolódni a lovaglásra. Az iskolákban kötelező a kobak viselése, amely a lovas fejét védi, ha esetleg leesne a nyeregből.

Felkészülés a lovaglásra

Ha úgy érezzük, hogy felkészültünk a tereplovaglásra, nem árt utánanézni, hogy a kiszemelt lovardának van-e használható kobakja. Ha nincs, de többször is szeretnénk lovagolni, nem árt beszerezni egy saját védősisakot. Nem túl drága - már ötezer forintból is kijön egy alkalmi lovasoknak készült darab - és legalább nem az idegenek által használt kobakot kell viselnünk. Speciális ruházatot a lovaglás alapvetően nem igényel, tehát, ha valaki alkalmanként ül lóhátra, nem szükséges beruházni lovaglócsizmába és egyéb holmikba. Fontos, hogy kényelmes, lehetőleg pamut ruházatot viseljünk, például egy régi farmer, pólóval tökéletes választás! A lábbeli fontos, az egyszerű sportcipőt felejtsük el! A lovagláshoz használt cipőnek legyen egy kis sarka, hiszen a kengyelben - amin a lovas támaszkodik - nem csúszhat előre a láb! Nem árt egy pulóver sem, hiszen az idő pillanatok alatt megváltozhat és jelentősen ront az élvezeti értéken, ha a lovas didereg a nyeregben! Egy dolog bizonyos, a lovaglás igazán hatalmas élmény, tökéletesen kikapcsolja az embert a napi gondokból. Nem csoda, hogy terápiás célból is hasznos sport.
 
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455