intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Neked milyen magas az érzelmi intelligenciád?

Magas az IQ-d? Mások okosnak tartanak? Kicsit keményen hangzik, de sajnos ez nem garancia arra, hogy érzelmi téren is elég intelligens vagy. De mi az az érzelmi intelligencia, és hogyan tudhatod meg, hogy a birtokodban van? Olvass tovább!

Az érzelmi intelligencia nagyon fontos, ettől függnek a döntéseink, a viselkedésünk. Kutatások azt mutatják, hogy a sikeres emberek zöme érzelmileg intelligens. Pszichológusok, szociológusok kutatták már az érzelmi intelligenciát, és felsorakoztattak néhány olyan tulajdonságot, amelyek megmutatják, ha birtoklod ezt a titkot.

1. Bátor vagy és ismered önmagad

Azaz rugalmas. Amikor az életed elérkezik egy fordulóponthoz, fontos, hogy kellően nyitott légy a változásokra. Ez egy bizonyos fajtája az önbizalomnak, hiszen ehhez az kell, hogy a nagy lépésekre képesnek tartsd magad. Ismerned kell saját erősségeidet és gyengeségeidet, és megfelelően használod ki ezeket a kapcsolataidban, döntéseid során.

2. Jó emberismerő vagy

Ez nem azt jelenti, hogy az előítéleteid vezérelnek, csupán azt, hogy magas szinten él benned az empátia, és felismered az emberek szándékait, kiismered személyiségüket.

3. Az érzelmeidet szavakkal is ki tudod fejezni

Ha lakozik benned érzelmi intelligencia, akkor a „Hogy vagy? Kösz, jól!” kérdés-válasznál sokkal többféleképpen tudod elmondani, mit érzel valójában. Az érzelmi problémák megoldása könnyebben érkezik, ha a kommunikáció területén nincsenek hiányosságaid.

4. Képes vagy nemet mondani

A magas érzelmi intelligencia birtokában pontosan érzed, hogy mikor mondj nemet valamire akár másnak, akár önmagadnak. Ez a képesség nagyban hozzásegít ahhoz, hogy elkerüld azokat az embereket, akik nem önmagad miatt, hanem az energiáid miatt vannak veled, és elszívják mindet.

5. Képes vagy az elengedésre

Ha hibáztál is a múltban, nem hagyod, hogy ezek a hibák határozzanak meg téged. Persze ez nem azt jelenti, hogy elfelejted őket és hagyod, hogy újra megtörténjenek, hanem inkább azt, hogy tanulsz belőlük. Ugyanúgy, ahogy a hibákat, a haragodat sem tartogatod túl sokáig, hiszen az is csak az erődet szívja el. A negatív gondolatokkal hasonlóan bánsz, mint a haraggal vagy a hibáiddal. Annak ellenére, hogy léteznek, nem túlzod el a jelentőségüket.

6. A kikapcsolódás számodra nem bűn

A stressz megkeseríti az életed. Ha nem tudod megfelelően oldani, nehéz helyzetben sodrod magad. Hiába vagy sikeres, ha nem tudod néha függetleníteni magad a stressz forrásától. A kikapcsolódás és a pihenés képességét is tanulni kell, de ha kellően magas az érzelmi intelligenciád, nem lesz számodra nagy feladat.

7. Tudsz örülni a jelennek

Az ember alaptulajdonsága, hogy törekszik a jobbra, a többre. Sokan azonban nem veszik észre azokat az értékeket, amelyek már a birtokukban vannak. Azok az emberek, akiknek magas az intelligenciájuk, tudják, hogy tökéletesség nem létezik, így nem is üldözik azt állandóan. E helyett megtanultak hálásak lenni azért, amit már elértek, és boldogan, következmények nélkül teszik a dolgukat.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455