intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Laza flörtök = laza erkölcsök?

Nyáron az öltözködésünkkel együtt vajon az erkölcseink is lazábbak? Az biztos, hogy élénkebb a szexualitásunk, jobban nyitunk a másik nem irányába. Előfordulhat, hogy egy esetleges félrelépésbe is hamarabb belemegyünk, mint máskor.

Természetes, hogy a nyári forróságban nagyobb a libidó, a szexuális vágyakozás teret követel magának. Azok az emberek, akikben nagy a vágy a folyamatos figyelemre, különösebb probléma vagy gátlás nélkül mennek bele akár egyéjszakás kalandokba is.

Azonban a könnyelműségnek komoly következményei is lehetnek. Az egyéjszakás kalandok teret engednek az érzelmi kiszolgáltatottságnak, e mellett a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek is gyakoribbak az ilyen együttléteket követően. Fontos, hogy ha belemész egy egyéjszakás kalandba, mindig tartsd szem előtt ezeket, és védekezz gumióvszerrel! Fontos az is, hogy önmagad iránt érezz kellő felelősséget, csak olyan kapcsolatba, viszonyba vagy kalandba érdemes belemenni, amelyet a fejeddel is uralsz, nem csak a szíveddel. Az ilyen kalandok főleg a szenvedélyen alapulnak, szerelem kevésbé alakulhat ki (bár, vannak, akik hisznek a szerelem első látásra esélyében).

Akkor viselkedsz igazán felelősségteljesen, ha magadat, a saját igényeidet tartod mindig szem előtt. Ha az alkalmi partner olyat tesz, ami neked nem fér bele, nem tetszik, egyértelmű visszajelzést kell adnod.

Ha úgy érzed, akár az együttlét közepén is visszavonulót fújhatsz, ha meggondolod magad. Ehhez persze kellő akaraterővel és önismerettel kell rendelkezned. Ha nem hallgatsz ugyanis erre a megérzésre vagy belső hangra, akkor kellemetlen élményekkel lehetsz gazdagabb, ami a további szexuális életedet is elronthatja. Ez hosszú távon igen káros lehet a személyiségedre is. Előfordulhat, hogy folyamatos önigazolásokra lesz szükséged, ami felelőtlen kalandokba hajszol. Ezek a kalandok pedig soha nem fogják azt adni neked, amire igazán vágysz, a szeretve lenni érzését. E miatt kudarcként éled meg a szexualitást.

Feltehetnéd a kérdést, hogy akkor mégis mit kéne csinálnod. Természetes, hogy aggódsz, de a lényeg az őszinteség. Ahogy egy hosszú kapcsolatban is alap, úgy egy rövid kis románcban is annak kell lennie. Fontos, hogy abban az esetben is, ha leszögezitek, hogy csak szexről lesz szó, nagyon őszinték legyetek egymással. Beszéljetek a fogamzásgátlás kérdésköréről, ami felhőtlenné teheti az együttlétet, ám a hiánya komoly következményekkel járhat.

Flörtölj, amennyi belefér, hiszen itt a nyár! De vigyázz, azt a bizonyos határt csak akkor lépd át, ha biztos vagy önmagadban és az (alkalmi) partnerben is.

Ha foglalt vagy, akkor tudnod kell, mit bír el a kapcsolatod, hol van az a határ, amivel még nem bántod a kedvesed. Ha pedig egy flörtből több lesz, fontos, hogy akkor is őszinte legyél.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455