intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Gyengébb nem vs. természet koronája

Azt hiszem, az amerikai elnökválasztás eredménye után nagyon is időszerű elgondolkodnunk azon, hogy azok a sztereotípiák, amelyek a nemeket övezik, igazak-e, és ha igen, van-e valójában jelentőségük.

Rengeteg felháborodott cikket lehetett olvasni a közelmúltban arról, hogy voltak, akik szerint a nő dolga a szülés, a család gondozása, és elégedjen is meg ennyivel. Voltak, akik úgy gondolták, hogy ezeket a szavakat félreértelmezték a sajtómegjelenésekben, és nem is azt közölték, amit valójában mondani akartak. Egy nagy össze-visszaság lett az egészből, és mindenki védte a maga igazát.

E közben pedig a lényeg az, hogy a nők tudnak valami olyasmit, amit a férfiak nem. Ez pedig a szülés. Függetlenül attól, hogy ki mit mond, ez tény: szülni csak és kizárólag a nők tudnak! Ezen kár is vitatkozni. Az azonban, hogy a nőket ez kielégíti-e a mindennapokban, már más megközelítésű téma. Vannak olyan nők, akik kislány koruktól arról álmodtak, hogy anyák és feleségek legyenek. Őket valószínűleg boldoggá teszi az, hogy gyermekeik vannak, gondoskodhatnak a családjukról és a férjükről. De mi van azokkal a nőkkel, akik nem ilyen „szerencsések”, hogy boldogok legyenek az anyaság tényétől? Vagy mi van azokkal a nőkkel, akiknek nem lehet gyerekük? Ők akkor el is áshatják magukat, nem?

Említettem az amerikai elnökválasztást. A kampányidőszak alatt – a hozzánk eljutott híradások alapján – népszerűbb volt Hillary Clinton, a női jelölt. Sokan azt jósolták, hogy nem nyerhet a nőgyűlölő kijelentéseiről is elhíresült Donald Trump. A végeredmény mégis az lett, amire valójában nem számítottam: az Amerikai Egyesült Államok úgy döntött, hogy a biztosabb tudású, politikailag megalapozottabb lábakon álló nő helyett egy nagy szavakkal élő, erősnek mutatkozó férfit választ elnökének. Miért is ne? Hiszen a férfi a természet koronája, a nő pedig a gyengébb nem. Itt is látszik, hogy a világ (igen, még a vezető hatalmak is) úgy gondolják, jobb egy férfivezető, mint egy női. A kvalitás nem számít, a férfi arra termett, hogy világok sorsát döntse el, és fantasztikus képességeivel éljen a rá ruházott hatalommal. De mi lett volna, ha a gyengébb nem győzött volna? Valószínűleg sosem tudjuk meg. Az utolsó pillanatban mégis a férfi irányába billent a mérleg nyelve.

A nők és a férfiak mindig is különböztek egymástól és mindig is fognak. Ám ketten együtt alkotják meg azt az egységet, amivel az élet működhet, az emberi faj fennmaradhat. Sajnos azonban a nők még mindig háttérbe szorulnak a politika és a tudomány világában is. Jelentős társadalmi vagy szociális döntéseknél is inkább férfiak vannak előtérben.

Hogy miért van ez így? Érdekes kérdés. Valószínűleg a világ még mindig nem értette meg azt, hogy a nő egyenrangú a férfival. Még akkor is, ha különböznek biológiai értelemben. A világ még mindig képtelen kivenni a nőket a „gyengébb nem” jelzője alól. És valljuk be, ez a férfiaknak igencsak kényelmes így. Hiszen a lelkük mélyén pontosan tudják, hogy ha egy nő kezébe kerül az irányítás, sokszor talpraesettebb, határozottabb, gondosabb, precízebb, mint egy férfi. De ezt most csak halkan mondtam, nehogy a teremtés koronái meghallják.  

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455