intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

4 jel, hogy a házasságod veszélyben van

Rengeteg cikk, gif és mém foglalkozott az utóbbi napokban Angelina Jolie és Brad Pitt válásával. A hír sokkolta a rajongókat, hiszen a dolognak semmilyen külső jele nem volt, mindig egy boldog pár érzetét keltették. Egy válás azonban soha nem történik hirtelen, egyik napról a másikra. Mindig vannak bizonyos előjelek, amelyek a válságot már kilométerekről érzékeltetik. Összegyűjtöttünk most 4 olyan figyelmeztető jelet, amelyek már azt mutatják, hogy a házasságod a szakadék szélén áll.

Akár hiszed, akár nem, a házastársak közti gyakori harc nem tartozik ezek közé a jelek közé, ez akár teljesen normális is lehet. Vannak, akik csak így, 1000 fokon égve képesek együtt élni. A párok közt lévő mindennapos problémák, amelyek veszekedéseket generálnak egyharmad részben annyira semmiségek, egyszerűek, hogy megoldásuk csak kis erő- és időráfordítást igényel.

A valódi figyelmeztető jelek ennél sokkal mélyebbek és bonyolultabbak. Csak akkor tudatosíthatod őket, ha végiggondolod nyugodtan, mérlegre teszed a házasságod eseményeit, az együtt élés és a mindennapok terheit.

1. jel: A kapcsolatban több a negatív, mint a pozitív kölcsönhatás

Ezek a kölcsönhatások az apró puffogásoktól, a zsémbelődésen át, a negatív kritikán keresztül a nem annyira vicces szakrazmusig terjednek. Ez a negativitás annyira leheletfinom is lehet, hogy csak nagyon későn, lassan lehet észrevenni, hogy már gondot okozott. A boldog pároknál öt pozitív interakcióra jut egy negatív, a válásközeli pároknál viszont egy pozitív kölcsönhatást legalább két negatív követi.

Ha felfedezed, hogy ezzel a problémával álltok szemben, erősítsd a jó dolgokat a kapcsolatotokban. Jelezd a párodnak, hogy nem jó irányba tart a házasságotok.

2. Folyamatosan csak a hibákat látod

Ha sok időt töltesz valakivel – még akkor is, ha szereted őt –, akkor valószínűleg a reakciói egy idő után irritálnak. Az ilyen hibák (amik valószínűleg nem is azok, csak a te szemedben) egészen mélyen, a személyiségben gyökereznek. Látva a romantikus partner számodra bosszantó szokásait, az egészen egyszerű dolgok is problematikussá válhatnak. Például, amikor századszorra kéred, hogy vigye ki a szemetet, és mégsem teszi soha. Ebből persze te egyből arra következtetsz, hogy nem érdekli, amit mondasz, hovatovább te sem érdekled, így már úgyis mindegy.

A legegyszerűbb megoldás erre a megfelelő kommunikáció. Mondd el a „szemétproblémát”. Érzékeltesd, hogy nem bosszantásból kéred erre, hanem azért, mert szeretnéd, ha szép, tiszta otthonotok lenne. Ez megnyitja a beszélgetést, kezdeményez egy együttműködőbb megoldást, ahelyett, hogy egyszerűen csak veszekednél vagy leorrolnád a partnered.

3. Egyre több a megvetés köztetek

A válás egyik legbiztosabb előjele nem más, mint a megvetés. Olyan, mint a sav – úgy marja ki az érzéseket a házasságból. Ha pedig túl sok van belőle, akkor gyorsan múlik a szerelem. Csúnya megjegyzések, felhúzott szemöldök vagy száj, az undor jelei. Annak ellenére, hogy a megvetés az egyik legnagyobb kapcsolatgyilkos, még nincs minden remény elveszve, ha időben észreveszitek.

Próbáljatok újra közel kerülni egymáshoz úgy, hogy minden nap egy-egy pozitívumot írtok fel egymásról egy papírra. A hét végén ezeket megbeszélitek, kialakítjátok újra egymás elismerését.

4. Elkezded úgy érezni, mintha szingli lennél

A kapcsolatok végén több a jég, mint a tűz. Ennek oka, hogy az idő múlásával az összes negatív tényező összeadódik. Az emberek hajlamosak megunni egymást, jobban kiemelkednek a különbségek, és egy idő után olyan az együttélés, mintha csak szobatársak lennének. A párhuzamos élet végül feloldja a kapcsolatot.

Mielőtt hagynád, hogy ez a gépezet bedaráljon, és örökre feladnád a szerelmet, tudnod kell, hogy van egy vigasz, egy utolsó szalmaszál: soha nem késő megtenni a megfelelő lépéseket a házasságodért. Amikor az emberek rájönnek, hogy gond van, jobban hajlanak a kompromisszumra. Addig, amíg a negatív kölcsönhatásokat pozitívakra tudjátok cserélni, nincs minden veszve.

Ha szeretnél a témáról többet is megtudni, keresd szakértőinket online rendelésünkön. Katt ide!

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455