intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

10 film, ami a nők erejéről és az önmegvalósításról szól

Biztos te is szeretsz romantikus filmeken bőgni a barátnőiddel, sőt megnézel egy-egy akciót is a pasiddal. Ám vannak olyan filmek, amelyeket jó megnézni csak magad miatt. Összegyűjtöttük most csapatunk kedvenceit. Ezekről órákig tudunk beszélgetni és meggyőződésünk, hogy ezek gyakorolták a legnagyobb hatást a nőkre.

1. Ízek, imák, szerelmek

Igaz, hogy nem egy mai darab, de annyira örökérvényű igazságokat fogalmaz meg, ami miatt rengetegszer láttuk már. Mindig felfedezünk benne egy-egy olyan újdonságot, ami valamelyikünk adott élethelyzetére biztosan passzol. A történet önéletrajzi ihletésű, Elisabeth Gilbert hasonló című regényéből készült. Liz a kívülálló szemében áloméletet él: van egy szerető férje, iszonyú izgalmas a munkája, hiszen útikönyveket ír, gyönyörű házban él. Ám ami kívülről tökéletes, az sokszor belülről korántsem az. Liz egy nap arra ébred, hogy nem akar tovább így élni, elhatározza, hogy változtat ezen. Kezdetnek elválik, majd egy hosszú utazásra indul, melynek három fő stációja Olaszország, India és Bali. Meg akarja keresni az élet örömeit, a lelke titkait, önmagát és a belső egyensúlyt. Ha megnézed, biztos lehetsz benne, hogy imádni fogod, és azonnal világkörüli útra indulnál. Nem mellesleg Julia Roberts és Javier Bardem játsszák a főszerepeket!

2. Joy

Imádjuk Jennifer Lawrence-t! Amihez nyúl, arannyá változik. Eddigi filmjeit nagyon szerettük, ezért nagyon vártuk már a Joyt. Azt gondoltuk, hogy egy vígjátékra fogunk beülni, de a viccesnek tűnő felszín alatt egy valódi, küzdő nőről szól a film. Joy már kislányként arról álmodozik, hogy valami olyat alkot majd, amit az emberek a mindennapi életükben tudnak használni. Mire felnő, az álmai szertefoszlanak, és egy kaotikus család közepén, egy légitársaság poggyász-panaszkezelő részlegén találja magát. Elvált, az anyja egész nap sorozatokat néz, az apja pedig már az ezredik nőjétől költözik az alagsorba. És ott vannak még a gyerekei is, akiknek szerető anyára van szükségük. Joy nem áll messze a teljes idegösszeomlástól, ráadásul a munkahelyéről is kirúgják. És ekkor megszületik a nagy ötlet. Az ötlet, amiről mindig is álmodott. Ennek köszönhetően egy pillanat alatt egy TV-s showban találja magát, ahol rekordsebességgel adja el találmányát, a szupermopot, és nemsokára Joy egy dollármilliókat érő vállalat feje lesz. A film küzdelemből, leleményességből és problémamegoldó képességből ad leckéket, feltétlenül meg kell nézni.

3. Carol

Ez egy nagyon friss alkotás, a bemutatója ebben az évben, februárban volt. Nagy esélyes volt az Oscaron, de végül nem kapta meg. A történet az ’50-es években játszódik. Therese a húszas éveiben jár, egy nagyáruház eladójaként dolgozik és folyton csak a jobb életről és a nagy szerelemről ábrándozik. Egyszer csak találozik Carollal, aki jómódban él ugyan, de házassága kihűlt, vergődik, mint hal a vízparton. Egyedül csak a kislánya fontos a számára, akit mindennél jobban szeret. A két nő találkozása hamar elmélyült, szenvedélyes kapcsolattá változik, amit Carol férje – aki még mindig szerelmes – nem néz jó szemmel. Még anyai rátermettségét is megkérdőjelezi.

Egy film egy leszbikus szerelemről, a nőiség szabad megéléséről. Cate Blanchett és Rooney Mara játéka pedig a legmagasabb színvonal.

4. Brooklyn

1950, Írország. Eilis szerető családban él az édesanyjával és a nővérével. Mindig is kicsit többre vágyott, mint amennyi megadatott. Úgy dönt, hogy nem hagyja elveszni az álmait, és New Yorkba költözik. Először úgy érzi, elvesztette a talajt a lába alól, de ez hamar megváltozik, amint beköszönt az életébe a nagy szerelem. Ám sajnos nem minden ilyen egyszerű és rózsaszín. Eilis nemsokára nehéz döntés előtt találja magát. A régi élete és Írország, vagy az új élete és New York…

Saoirse Ronan az egyik kedvenc fiatal színésznőnk. Ebben a filmben is csodás az alakítása.

5. Malala

Ez az egyetlen dokumentumfilm a válogatásunkban, de nem maradhatott ki. Ez a film ugyanis egy olyan fiatal nő története, aki majdnem meghalt az elveiért. 2012-ben  tálib szélsőségesek több lövéssel megsebesítettek egy pakisztáni diáklányt, Malala Yousafzait. A merénylet a  pakisztáni Szvát-völgyben történt, miközben Malala egy iskolabuszon ült. Mindössze 15 volt. A lány emberjogi tevékenysége és a tálib hatalom ellenes viselkedése miatt került a terroristák célkeresztjébe. A merénylet során Malala súlyosan megsérült, majdnem bele is halt, de csodával határos módon felépült. Ma a nők tanuláshoz való jogát szorgalmazó mozgalom egyik élharcosa. Alapítványt hozott létre, Malala Fund néven, amely a rászorulókat támogatja. 2014-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki. A film elmeséli Malala életének merénylet előtti és utáni szakaszát is

Magával ragadó történet, amely felhívja a figyelmet a világ globális problémáira egy nő szemén keresztül.

6. Álom luxuskivitelben

Az isteni Audrey Hepburn Holly Golightly szerepében! Egy magányos lány története, aki vidékről New Yorkba került. Remekül megállja a helyét, partykra jár, kicsit naív és önző, ám imádja az életet. A film alapja egy Truman Capote-kisregény, amelynek egyes részeit nélkülözi a film (például azt, hogy Holly prostituált).

Holly egy bájos álmodozó, aki megtanulta, hogy önmagán kívül nem számíthat senkire, de így is eléri, amit akar. Mindig többre vágyik, egy jobb életre, a romantikára. Rendre a Tiffany’s ékszerüzlet előtt reggelizik, és bámulja a kirakatot, közben álmait szövögeti. Persze megjelenik a filmben a nagy ő, aki egy kis küzdelem után férkőzhet csak a lányhoz, akit a nagyvárosi élet valódi páncélba zárt.

Ezzel a személyiséggel sok nő tud azonosulni még ma is.

7. Julie & Julia – két nő, egy recept

Szuper film, ami két időben játszódik. Julie Powell egy harminc év körüli írónő, aki a 911-es terrortámadás áldozatai hozzátartozóinak segélyvonalánál dolgozik mint lelki segítő. A munkája igencsak monoton és emellett elkeserítő is. Egy zajos lakásban él barátjával, akivel nemrég költöztek oda. Napját csak az esti főzőcskézés dobja fel némileg. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi kedvenc gasztronómusa, Julia Child nagysikerű könyvének –amit a francia konyhaművészetről írt – összes receptjét. A vállalkozásról blogot kezd írni, aminek egyre több olvasója lesz. Miközben Julie főz, a film bepillantást enged Julia Child életébe is, a könyv születésének körülményeibe. Julia Child egy negyven körüli nő, aki férjével épp Párizsba költözött. Nem igazán tudja mit is kezdjen a hirtelen jött szabadidővel. Imádja Párizst és a francia ételeket, beiratkozik hát egy francia főzőtanfolyamra. Megismerkedik két hölggyel, akik épp könyvet akarnak írni a francia gasztronómiáról, ebbe a szerzőpárosba kapcsolódik be Julia.

Két nő, két különböző korban, de ugyanazzal az érdeklődéssel és szenvedéllyel valósítja meg önmagát, talál rá második szerelmére, az ízek világára. Julie-t Amy Adams, Julia-t pedig Meryl Streep alakítja. Csodás páros.

8. Erin Brockovich zűrös természet

Erin három gyermeket nevel, nincs állása, a számlák folyton a feje fölött lebegnek. Végső elkeseredésében elhelyezkedik egy ügyvédi irodában, ahol az akták böngészése közben különös dologra bukkan. Az ügy telekkönyvi iratai közé néhány orvosi leletet is fűztek. Erin először nem érti az összefüggést, ezért nyomozásba kezd. Hamarosan olyan következtetésekhez jut, ami megváltoztatja az ő életét és még sok más emberét is, ugyanis egy multicég tevékenységével szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami rákos megbetegedéseket okoz az ott élőknél. Erin házról-házra jár, és több mint 600 panaszos aláírását összegyűjtve belekezd az USA eddigi legnagyobb kártérítési ügyébe. Az őt alkalmazó Eddel karöltve 333 millió dollárt nyernek a felpereseknek. Természetesen a film erről jóval többről szól. Ez egy nő küzdelme önmagával, a tudatlanságával, és felismerése annak, hogy többet ér, mint ahol tart. Fontos, igaz történeten alapuló film, Julia Roberts-szel a főszerepben!

9. Bíborszín

Kedves Jóisten. Ez a címe Alice Walker regényének, amelyből a film készült.

Az Egyesült Államok déli részén játszódik, egy fekete írónő története. Középpontban a feketék alsóbbrendűsége áll, ezen belül a fekete nőké, akik még a feketék között is alsóbbrendűek. „ Nigger vagy, szegény vagy, csúnya vagy, nő vagy.” – mondja a főhős, Celie férje. Celie személyiségfejlődését tizennégy éves korától egy emberöltőn át kísérhetjük figyelemmel. A lány hosszú éveken át írt leveleket, amelyeket a Jóistenhez címzett, mivel nem volt senki más, akinek írhatott volna. Steven Spielberg filmjében a nő megküzd egy átokkal, ami abban a korban a nőket sújtotta, megáll a saját lábán „Lehetek szegény, lehetek nigger, lehetek csúnya, és meglehet, hogy főzni sem tudok. De itt vagyok.” Celie szerepében a fiatal Whoopi Goldberg látható. Kötelező darab.

10. Vadon

A fiatal Cheryl élete épp összeomlani készül. Sajnos ő maga is sokat tett azért, hogy ez az egész így alakuljon. A kiút létezik, csak épp 1500 kilométer hosszú. Cheryl egy hirtelen ötlettől vezérelve nekivág az 1000 mérföldes Pacific Crest Trailnek. Átkel a Mojave sivatagon, megmássza a Sierra Nevadát, végiggyalogol Kalifornián és Oregonon. Ám ez a vállalkozás nem olyan könnyű. A vadonban nem vár rá más, csak szélsőséges időjárás, vadállatok és magány. Olyan egyedüllét, amely lehetőséget ad neki arra, hogy mérlegre tegye az életét, számot vessen a múltjával. Igazi önmegtalálós mozi, amely nem a pörgéstől lesz rendkívül érdekes, hanem attól a megdöbbentő élménytől, hogy rájössz, hogy neked is szükséged lenne egy hátizsákra és egy bakancsra. Reese Whiterspoon pedig bebizonyítja, hogy a Doktor Szöszin túl is van élet.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455