intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szépségápolás okosan

Az otthoni mikrodermabráziótól a szempillák festéséig megvizsgáltuk, hogy mi az, amit érdemes szépségünk érdekében kipróbálnunk, és mi az, amit inkább jobb, ha kihagyunk.

“Végezhetek otthon mikrodermabráziót?” – Igen.

A krémektől a kisebb gépekig, ma már rengeteg, kifejezetten hatékony mikrodermabráziós megoldással találkozhatunk a kozmetikai piacon. A legbiztonságosabbak azok a krémek, melyek finom, porszerű granulátumot, orvosi minőségű aluminium-dioxidot tartalmaznak. Ez a granulátum segíti ugyanis a leghatékonyabban bőrünkbe juttatni a nedvességet, tehát egyszerre tudunk hidratálni és radírozni. Ami viszont fontos: ha extra érzékeny a bőrünk vagy rosaceánk van, első használat előtt végezzünk egy kevésbé látható helyen tesztet. És akármilyen is a bőrünk, sose végezzünk mikrodermabráziót hetente kettőnél több alkalommal!

“Érdemes kémiai hajkiegyenesítést kérni a fodrásznál?” - Nem.

Mivel ezek a kémiai eljárások szinte szalononként változhatnak, nagyon nehéz megítélni, minek is tesszük ki ilyenkor magunkat. Az eljárás során formaldehidet használnak, melynek biztonságos mértéke egyelőre nem meghatározott az ilyen típusú eljárások tekintetében. Ez pedig nagy probléma, ugyanis ez az anyag nagy mennyiségben karcinogén (rákkeltő), és már kis mennyiségben is irritálja a tüdőt, illetve a szemeket. A formaldehidről kimutatták továbbá, hogy mutációkat válthat ki a DNS-ben, és képes akár a fejbőrön keresztül is felszívódni.

Helyette ajánljuk:

“Használhatok retinoidot akár minden nap is?” - Igen.

Több évtizednyi kutatás és számtalan dermatológiai vizsgálat igazolja a retinoid (A-vitamin származéka) hatékonyságát a napfoltok csökkentésében. a kollagén újjáépítésében, és az idő előtti öregedés elleni harcban. Ha idősebbek vagyunk, vagy hajlamosak a pattanásokra, a retinoid kitűnő normalizáló lehet. Használjunk retinoltartalmú kozmetikumokat, ha szeretnénk megtapasztalni a retinoidok áldásos hatását:

“Levágjam a körömágyam bőrét?” - Ne!

Sokan “ápolják” úgy kezüket, hogy a körömágy bőrét kisollóval levagdossák. Pedig ez helytelen! Az eponychium, vagyis a körömágy bőre egy élő szövet, mely a köröm tövét védi. Ha ezt levágjuk, azzal lényegében megszüntetjük körmünk védelmét és megnyitjuk az utat az esetleges fertőzések előtt. Ha ránő a körmünkre, a legjobb, ha csak felpuhítjuk (ápoló olajjal, vagy langyos szappanos vízbe áztatással), és rózsafa pálcikával visszatoljuk. Így a körmünk még nem látható részét megvédhetjük minden károsodástól.

“Befestessem a szempilláimat?” - Ne!

Nem éri meg kockáztatni látásunkat a dús, elkápráztató pillákért, nem igaz? Bár a megvakulás távolinak tűnhet, ha olyan festékkel színezzük pilláinkat, melyek a hajfestékekben fellelhető, gyakran bőrirritációt kiváltó kémiai anyagot is tartalmazza, mégsem az. Többszöri alkalmazással a kockázat pedig tovább növekszik! Ha csábító pillantást szeretnénk, használjunk inkább minőségi szempillaspirált!

 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455