intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A mindennapi bőrápolás aranyszabályai

Mindenki szeretne fiatalos maradni, vagy fiatalabbnak tűnni. És egész megjelenésünket tekintve arcbőrünk az, ami a leginkább árulkodik korunkról. Ha tartjuk magunkat a cikkünkben leírt mindennapi bőrápolási alapszabályokhoz, könnyen visszanyerhetjük bőrünk ragyogását, egészségét, csillogását.

Az első és legfontosabb szabály, hogy a bőrünknek minden nap meg kell adnunk a kellő tisztítást. Mindegy, hogy bőrünk, zsíros, száraz, normál, vagy érzékeny-e, erre feltétlenül szüksége van, különösen, ha városban élünk. Ha pedig sminkeljünk magunkat, akkor esténként érdemes olyan kozmetikummal tisztálkodnunk, mely kifejezetten a festék eltávolítására való. Reggel pedig elég, ha langyos vízzel lemossuk arcunkat, hogy eltávolítsuk az éjszaka folyamán az arckrémünktől esetlegesen képződő felesleges zsírt. FONTOS: sose mosakodjunk nagyon hideg vagy forró vízzel, mert könnyen megrongálhatjuk bőrünk hajszálereit, és emiatt foltossá válhat.

A tisztítás egy másik fontos része a rendszeres radírozás. A radírozással eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és ezzel felszínre juttathatjuk az új, ragyogó bőrt. Persze ezt a fajta tisztítást nem kell - sőt nem is szabad! - naponta végezni, bőven elég 1-2 hetente. Válasszunk olyan radírt, mely illik bőrtípusunkhoz.

Mindig használjunk hidratálókrémet! A tisztán tartás mellett ez a leglényegesebb alapszabály. A bőrünk a különböző külső hatások (pl. hideg idő, erős szél, száraz levegő, borotválkozás, stb.) miatt sokat veszíthet nedvességtartalmából. A hidratálókrém használatára szükség van még akkor is, ha napközben igyekszünk pótolni belülről (ásványvízfogyasztással) is az elvesztett vizet. A hidratálást végezzük reggel és este, de különösen fürdés után.

Havonta kétszer kényeztessük magunkat valamiféle extra arcpakolással! Ahogy testünknek is időnként szüksége van extra vitaminokra, bőrünknek is jár a kényeztetés. Bőrtípusunknak, illetve egyéni igényeinknek megfelelően válasszunk arcpakolást.

Az évszaktól függetlenül, mindig használjunk napvédőt! Igaz, télen kevesebb a napsütéses órák száma, és ezért azt gondolhatnánk, hogy nincs is szükség fényvédelemre. Ám ez nem félrevezető, hiszen egyrészt ma már sajnos a felhőkön keresztül is nagymértékű káros UV sugárzásnak vagyunk kitéve, másrészt pedig ha kisüt a nap és esetleg havas a táj, akkor az ugyanolyan veszélyes, mint nyáron vízparton, mikor egy szem felhő sincs az égen. Érdemes ezért olyan nappali hidratálókrémet választani, ami már eleve tartalmaz fényvédőt. Szerencsére ma már a legtöbb krém ilyen.

Pihenjünk eleget! Ha nem bújunk ágyba megfelelő időben, vagy mindig változik, hogy mikor fekszünk le, az bizony meglátszik arcbőrünkön. Biztosítsunk magunknak a minimum 6-8 óra alvást, hogy bőrünknek is legyen ideje regenerálódni.

Ahogy a pihenés hiánya is gyorsan meglátszik arcunkon, a nem megfelelő táplálkozás is nyomot hagy. Igyekezzünk minél változatosabban, feldolgozott ételektől mentesen étkezni, és a vitaminokat elsősorban friss gyümölcsökből és zöldségekből nyerni. Tény, hogy vannak évszakok és helyzetek, mikor ez nem lehetséges. Ilyenkor viszont nyugodtan szedhetünk bőrszépítő vitaminokat.

A leírt szabályok nyilván nem hatottak az újdonság erejével, hiszen annyiszor találkozhattunk már velük a mindennapjainkban. De cikkünkkel elsősorban nem is ez volt a célunk, hanem az, hogy egy csokorba szedjük végre a reklámokból, magazinokból visszaköszönő üzeneteket bőrünk ápolására vonatkozóan. És ne feledjük, a bőrápolás nem csak a nők kötelessége és kiváltsága. Ma már egyre több férfi ismeri fel, hogy az igényes megjelenés az arcbőrnél kezdődik.

 

 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intimzóna
Montevideó u. 3.
Budapest
Budapest 1037
Phone: 0613234455