intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szexben is az agy a főnök

Az egyik kedvenc filmemben elhangzik egy mondat, ami minden alkalommal, amikor megnézem ezt a filmet, nagy hatással van rám. Ha hallom, akkor csak bólogatok, hogy mennyire igaz. Így hangzik: „A szerelem a szemen keresztül száll meg, és ott is távozik.” Azonban amikor a női szexualitás témakörébe kicsit mélyebben beleástam magam, rá kellett jönnöm, hogy a fenti mondás nagyon szép, jól hangzik, de egyáltalán nem igaz.

Persze nem azért nem igaz, mert a külső egyáltalán nem fontos, csak a belső értékek számítanak. Valljuk be, mindannyian először a külső jegyek alapján választunk, utána alakul csak ki a belső tulajdonságok utáni érdeklődés. Ez az egész pedig visszavezethető az őskorig, hiszen már akkor is az erősebb, nagyobb férfit választották a nők, ő tudta a családot megvédeni a veszélyektől, és ő volt az, aki olyan géneket örökített tovább, hogy az utód életképes legyen. A férfiak is külső jegyek alapján választottak párt, és ez ma is így van.

A mondás azért nem igaz, mert a szexuális viselkedésünket, a nemi vágyainkat és minden fantáziánkat nem a szem, hanem az agy uralja és szabályozza. Tehát hölgyeim, mi aggyal választunk magunknak párt.

A hipotalamusz mindennek az alfája

Az agyban – főként a hipotalamuszban – van a szexuális viselkedést irányító központ. Itt történik a nemi hormonok termelődése, azok szabályozása. A serdülőkorban bennünket érő hatalmas változások okozója is a hipotalamusz, hiszen olyan faktorokat választ ki, amelyek serkentik az agyalapi mirigyet. Az agyalapi mirigy hormonjai pedig a vérkeringés segítségével érkeznek meg az ivarmirigyekhez, serkentik azokat, majd az ivarmirigyek saját nemi hormonokat választanak ki. Ezeknek a hormonoknak sok mindent köszönhetünk (pl. a testi változásokat), azonban nem ezek irányítják a nemi vágyainkat.

Mitől vész el a vágy?

A női szexualitás igen bonyolult. Sok-sok tényező játszik abban szerepet, hogy egy nő egészségesen „működjön”. Az agyban vannak olyan komponensek, amelyek gátolják, és vannak olyanok, amelyek serkentik a nő szexuális vágyát. Sokkal több olyan eset van, amikor a gátló tényező érvényesül erőteljesebben, azaz valamely körülmény nem megfelelő, és a nő már nem is akarja a szexet. Hogy mik ezek a körülmények, erre minden férfinak magának kell rájönnie. Általában a nők vágya az, hogy szeretve legyenek, azaz ők legyenek a partner vágyának tárgyai. Ezt egy férfi sokféleképpen bizonyíthatja, legfőképp testi érintéssel, erotikával. Mindig fontos, hogy meglegyen az a bizonyos kémia. Ha ez elvész, a nő elveszíti a szexuális vágyát.

A rutinná válás öl!

Ha egy kapcsolat szexuális része rutinszerű lesz, azaz nélkülöz minden erotikát, udvarlást, akkor a férfi biztos lehet benne, hogy a nő vágya elveszett. Ekkor jön az a bizonyos mondat: - Drágám, ma inkább ne, nagyon fáj a fejem.
Azonban sokféle élethelyzet okozhatja még a nemi vágy csökkenését. Lehet az várandósság, a szülés utáni időszak, a menstruációt megelőző néhány nap, valamilyen nagyobb stresszel járó szituáció a nő életében, vagy gyász. De lehetnek fizikai okai is, pl. cukorbetegség vagy vérszegénység, akár hormonális ingadozások. Különböző gyógyszerek is csökkentik a nemi vágyat. A nyugtatók, szív-érrendszeri problémára szedett gyógyszerek, antidepresszánsok mind-mind a vágy csökkenéséhez vezethetnek. A túlzott alkoholfogyasztás és a drogok is visszavetik a szexuális éhséget.

A kor előrehaladtával nem csökken a szexuális vágy. A nők a menopauza beköszönte után is ugyanúgy kívánják a szexet. Az orgazmus elérése nehezebb bizonyos fizikai tényezők miatt (pl. a nedvesedés csökken), de a libidó nem csökken. Ez azt mutatja, hogy a nőknek mindig a lelki tényezők a legfontosabbak.

Tehát, Uraim, ahhoz, hogy a szeretett nő vágyát fenntartsák, nemcsak a testét, hanem a lelkét is rabul kell ejteniük. Mert a szerelem az agyunkon keresztül száll meg, és ott is távozik.

 
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KORHATÁROS TARTALOM

intimzona.hu

Az a tartalom, amelyet most meg akarsz nyitni, a jelenleg hatályos, 2010. évi CLXXXV. törvény szerint a IV. kategóriába tartozik. Oldalunkon edukációs célú, szexuális tartalmú anyagokkal is találkozhatsz.