intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szex jó az egészségednek, csináld!

Ez a tavaszkezdet – valljuk be – igencsak megviseli a szervezetünket. A hideg időjárás nélküli tél következményeként tombolnak a vírusok. De van egy jó hírem! Sok szexszel védheted magad ellenük.

A szex az élet része, minden nap velünk van. Vagy csináljuk (jobb esetben), vagy gondolunk rá. Azon viszont kevesebbet szoktunk elmélkedni, hogy vajon milyen hatással van a rendszeres szexuális élet a szervezetünkre.

1. Erősíti az immunrendszert

Yvonne K. Fulbright szexológus szerint a szexuálisan aktív emberek életében kevesebb a betegségben eltöltött nap. A pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatói fedezték fel azt, hogy azoknak a főiskolai hallgatóknak, akik legalább kétszer egy héten szexeltek, magasabb volt a vérükben az a bizonyos antitest, amely az immunrendszert segíti.
Ahhoz, hogy az immunrendszered jól működjön, nemcsak szexre van szükség, hanem

  • magas tápanyagtartalmú, egészséges ételekre,
  • sportra,
  • elegendő alvásra,
  • járványok idején védőoltásra,
  • ha nem vagy biztos a partneredben, használj kondomot a nemi betegségek megelőzésére.

2. Fokozza a libidót

Ha vágysz egy élénk szexuális életre nem kell mást tenned, csak szexelni! Vicces, de így van: a szex jobbá teszi a szexet, ami növeli a libidót. Nők esetében javítja a hüvely vérellátását és rugalmasságát, ami a szexet kellemesebbé teszi, így többször vágynak rá.

3. Javítja a medencefenék izmait

Az erős medencefenéki izomzat nagyon fontos az inkontinencia elkerülése miatt. Sajnos a nők 30%-át érinti a vizelet-visszatartás problémája. A jó szex olyan, mint egy szuper edzés a medencefenék izmainak. Ha van orgazmusod, az összehúzza azokat az izmokat is, amelyek felelősek az erős medencefenékért.

4. Csökkenti a vérnyomást

Egy mérföldkőnek számító tanulmány megállapította, hogy a közösülés (nem maszturbáció) csökkentette a szisztolés vérnyomást.

5. Valódi testgyakorlás

Nem helyettesíti a futópadot, de sokkal kellemesebb módja a sportnak. A szex körülbelül öt kalóriát éget percenként.

6. Csökkenti a szívinfarktus kockázatát

A jó szexuális élet jó a szívnek. Amellett, hogy nagyszerű módja annak, hogy emelje a pulzusszámot, a szex segít megőrizni az ösztrogén és a tesztoszteron szintjének egyensúlyát.

7. Csökkenti a fájdalmat

Mielőtt bevennél egy fájdalomcsillapítót, próbáld egy orgazmussal csökkenteni a fájdalmat.
Ugye sokkal jobban hangzik?
„Orgazmus képes blokkolni a fájdalmat”, mondja Barry R. Komisaruk, PhD, a State University of New Jersey professzora. Felszabadítja azt a hormont, amely segít növelni a fájdalomküszöböt.
„Úgy találtuk, hogy a hüvelyi ingerlés képes blokkolni a krónikus hát- és lábfájást, és sok nő elmondása szerint, a maszturbáció is csökkenti a menstruációs görcsöket, az ízületi fájdalmakat, és bizonyos esetekben még a fejfájást is.”

8. Javítja az alvás minőségét

Orgazmus után prolaktin hormon szabadul fel, amely felelős az álmosság érzéséért.

9. Oldja a stresszt

A University of the West of Scotland kutatása azt mutatja, hogy „azok az emberek, akik legalább kétszer egy héten közösültek, jobban tudják kezelni a stresszes helyzeteket, mint például a nyilvános beszéd okozta problémákat”– mondja a tanulmány szerzője, a pszichológia professzora Stuart Brody. Ennek oka, hogy endorfinok és oxitocin szabadul fel szex közben, és ezek a jó érzést keltő hormonok aktiválják az örömöt az agyban, létrehozva az intimitás és a kikapcsolódás érzését, így segítenek elhárítani a szorongást és a depressziót.

10. Enyhíti a fájdalmas menstruációt

„Amikor egy nőnek orgazmusa van, a méh összehúzódik, és ez a folyamat megszabadítja a szervezetet a görcsöt okozó vegyületektől” - magyarázza Cindy M. Meston, Ph.D az University of Texas at Austin szexuális pszichológia laborjának igazgatója. Az összehúzódások gyorsítják a menstruációt. Ebben az időszakban ragaszkodjatok a misszionárius pózhoz, ez is segíti a görcsök enyhülését.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

KORHATÁROS TARTALOM

intimzona.hu

Az a tartalom, amelyet most meg akarsz nyitni, a jelenleg hatályos, 2010. évi CLXXXV. törvény szerint a IV. kategóriába tartozik. Oldalunkon edukációs célú, szexuális tartalmú anyagokkal is találkozhatsz.