intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!

A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!

A körülöttem lévő párok 80%-a a szakítás szélén áll. Nagyon rossz belegondolni, hogy az évek óta együtt lévő barátaim egyszer már nem lesznek egy pár. De vajon mi történik? Hogyan fejlődik a szerelem, és miért végződik oly sok kapcsolat szakítással?

A szerelem kezdetén minden annyira csodálatos. Álmaid pasija vagy nője a világ legnagyobb szuperhőse vagy hősnője. Egyszerűen tökéletes, és jelen állás szerint az életed egy kiüresedett valami lenne nélküle. Szerelembe esni nagyon könnyű. Ilyenkor a hormonok uralnak, gondolkodni nem tudsz, nem eszel, az alvás többé nem létszükséglet – csak minél többet lehess a szerelmeddel. Szenvedély, vágy és egybeolvadás jellemzi ezt az időszakot, és azt hiszem, ez a világon a legjobb érzés.

Aztán amikor továbbfejlődik a kapcsolatotok, eljuttok odáig, hogy kényelmesebb lenne együtt lakni, hiszen úgyis mindig együtt vagytok. Megteremtitek hát a saját kis fészketeket, ahol minden olyan, mint a mesében. Ekkor kicsit át is alakul az egész, hiszen az addig olyan izgi randizások megszűnnek, helyette ott lesz egy kicsit lassúbb élet, amit eleinte imádni fogsz, hiszen együtt lehetsz a szerelmeddel 0/24-ben. Ám ekkor már tenni is kell azért, hogy ne laposodjon el a szerelmetek. A megszokás ugyanis lassú gyilkos. Találj ki közös programokat, de vigyázz, ne legyetek állandóan egymás nyakán, mert az egy idő után rém idegesítő. Legyen saját időd, hobbid. Az én attól még nem szűnik meg létezni, mert egy ő csatlakozott hozzá.

Lehet, hogy a kapcsolat annyira stabil, hogy úgy érzed, a házasság és a gyermek is jöhet. Benne vagy nyakig, de élvezed. Még mindig szerelem a szerelem, de kicsit elcsendesedett. A vágyak kissé háttérbe szorultak, de csak rajtad, rajtatok áll, hogy mennyire engeded, hogy eltűnjenek. A párok nagy része ezért szakít, ezért van annyi válás, mert úgy érzik, az élet elrobog mellettük, és ők még mindig egymással, egy mókuskerékben élnek. Olyanban, ahol csak hétköznapok, mindennapi baromságok vannak, számlák, rezsi, veszekedés, vita, és nagyon kevés az egymásra fordítható idő. De főleg a türelem és a tolerancia kevés. Amikor már gyerekek is vannak a családban, végképp átalakulnak a dolgok, megváltoznak a prioritások. A nyugodt kettest felváltja egy zaklatottabb, de nagyon boldog élet. Ilyenkor már nemcsak magadért és magatokért kell felelősséget vállalnod. Ez a kapcsolatok egy részét megviseli. Az én legtöbb, pengeélen táncoló barátom épp itt tart. Ilyenkor nagy szükség van arra, hogy emlékezzünk a szerelem kezdetére. A szuperhősre és a szupernőre.

Ha ezt a zaklatott időszakot átvészeli a kapcsolat, akkor elmondhatod magadról, hogy nagyon-nagyon szerencsés vagy. A párok nagy része ugyanis nem jut el eddig. A szerelmetek erős, mindent legyőz, ebben biztos lehetsz. A jutalmad egy életen át tartó szerelem, megbecsülés lehet, ami csodálatos. Az emberek kis százaléka éli át ezt. Vannak, akik az iránta való igényüket azzal a frázissal leplezik, hogy az ember nem élhet le egy életet egyetlen ember mellett. Lehet, hogy nem, de titokban mindenki erre vágyik.

Ne feledd, a szerelem nem tökéletes. Rajtunk múlik, hogy mit teszünk azért nap mint nap, hogy a parazsat életben tartsuk. Sokszor érezheted úgy a boldogság felé vezető úton, hogy feladod, és kész. De ha eljutsz odáig, hogy rájössz, nem is a boldogság a cél, hanem az út, amin jársz, hidd el, megtaláltad az élet értelmét. És igen, ez ennyire egyszerű.

 

Ligeti Anna


Szeresd is, ha megszerezted!
Szeresd is, ha megszerezted!
Flörtölni nem is olyan egyszerű
Flörtölni nem is olyan egyszerű
Vajon a nők ismerik a férfiakat? – 5 tévhit, ami még mindig tartja magát
Vajon a nők ismerik a férfiakat? – 5 tévhit, ami még mindig tartja magát
A túl sok szex és a hólyaghurut
A túl sok szex és a hólyaghurut
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.