intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A rózsaszín ködtől a csendes szeretetig – Egy kapcsolat 5 fázisa

A rózsaszín ködtől a csendes szeretetig – Egy kapcsolat 5 fázisa

Minden párkapcsolat egy hajó, amelyben két ember indul egy közös, hosszabb vagy rövidebb utazásra. Hogy meddig tart a közös út, az attól függ, milyen a kapitány, és milyen a kormányos.  

Az az egy dolog minden párkapcsolatot jellemez, hogy különböző szakaszokon megy át. Ezeket a szakaszokat minden szerelmespár másképp él meg. Vannak, akik életük végéig együtt kormányozzák a hajójukat, másoknak ez nem adatik meg, és hamarabb ki kell kötniük, hogy más utakon folytathassák.

Az első időszak

Ugye neked is ismerős, hogy a szerelmed ebben az első, őrült időszakban teljesen hibátlan? Vagy csak te nem látod, ha vannak hibái, és ő sem látja a tieidet. Ilyenkor senki és semmi nem lehet jobb a partnerednél, ő számodra a tökéletes, és számára te vagy az. Van, hogy a hiányától enni és aludni sem tudsz, de mégis minden olyan, mintha egy mesében élnétek. Ó, bárcsak ebben lehetne részetek minden nap! Sajnos azonban ez az időszak nem tart olyan sokáig, maximum 1,5 évig.

Amikor már minden kicsit természetesebb

Már megszoktátok egymás csodás jelenlétét. Minden tökéletes, de minden kicsit lelassult. Kezditek megrajzolni a közös út térképét, a boldogság tapintható.

Ugyanakkor az egymástól való függés lazul, mindketten képesek vagytok időt eltölteni a másik nélkül. A kapcsolat itt válhat nagyon szorossá, akár életre szólóvá, de el is szakadhattok egymástól örökre.

Távolságok

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor a felek válaszút elé kerülnek. Mivel minden személyiség fejlődik, változik, előfordulhat, hogy egy idő után nem illetek össze, a kezdeti boldogság már megszokásba, rutinszerű viselkedésbe megy át. Vannak, akiknél ekkorra már házasság és gyermek is van a képben, így nem mindig egyszerű meglépni, amit kell.

Vannak azonban olyan párok, akik nagy egyetértésben kormányozzák tovább a hajójukat, még akkor is, ha már nem csak ketten vannak. Ezek a párok azok, akik együtt öregszenek meg. Olyanok, akik a szerelmet képesek akkor is megőrizni, amikor személyiségük között már távolságok alakulnak ki.

A szerelem átalakulása

Ha a távolságok, amelyek a felek között feszülnek, nem törték meg a kapcsolatot, és a szerelmesek együtt maradnak, akkor a következő fázisba léphetnek. Ebben az időszakban a szerelem átalakul. Mélyül, és megtartóvá válik. Szeretetté alakul, amely soha el nem múlhat. Egymás támaszává váltok.

Csendes szeretet

Átéltetek már együtt nagyon sok mindent. Jó és rossz időszakok váltották egymást az életben, de a közös jövőtök felé tartottatok mindig. Az egymás iránti szeretetetek érzése olyan már, mint egy mély óceán. Ha minden így marad, akkor örökre ez a kapcsolat már életetek végéig kitart. Ha pedig így lesz, akkor nagyon szerencsések vagytok.

Ha attól tartasz, hogy a szerelmed nem tart sokáig, olvasd el tippjeinket, cikkeinket a témában, és inspirálódj, hogy a kapcsolatotok ne alakulhasson rutinszerűvé.

 

Ligeti Anna


És te? Kit választanál?
És te? Kit választanál?
Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál
Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál
Szexigazságok
Szexigazságok
Évi 365 nap szex – Az önképed fejlődne, ha minden nap összebújnátok
Évi 365 nap szex – Az önképed fejlődne, ha minden nap összebújnátok
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.