intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A párválasztás dilemmái

Úgy érzed, hogy valamit mindig elszúrsz? Soha nem amellett az ember mellett vagy, akit igazán szeretnél?

Miért is...

A rossz választások mögött sokszor a gyerekkorra visszamenő lelki tényezők állnak, amelyekről bár úgy véljük, hogy feldolgoztuk őket, mégis kihatnak a későbbi párkapcsolatainkra. A gyerekkorban látott szerepeket sokszor újrajátsszuk a felnőtt kapcsolatainkban is, így érdemes tudatosítanunk ezeket a dolgokat, hogy sikeresebbek lehessünk a párválasztásban.

Pasizós anyukák

Az az egyedülálló anya, aki túl gyakran váltogatta partnereit és ezt a gyermek mind megélte és látta nem feltétlen jó példa a gyermek számára. Az egyre változó apukajelöltek ugyanis azt az érzetet kelthették a csöppségben, hogy a férfiak egytől egyig mind megbízhatatlanok. Ráadásul nem alakult ki benne egy olyan állandó apakép, amely biztonságot és szeretetet nyújtott volna, így sokszor a későbbiekben is úgy éli meg a kapcsolatokban a később már felnőtt nő, hogy a férfiakra állandóság és szeretet terén nem számíthat.

Apakomplexus

Sokak nem rendelkeztek megbízható apával, így a későbbiekben is egyre inkább az apafigurát keresik a férfiakban, azt, aki majd egyszer talán biztonságot nyújt. Így meghatározóvá válik a párválasztásban az a fontos kulcsjelenség, hogy a lányok az apjukra hasonlító és az apjuk legfontosabb tulajdonságaival rendelkező férfiakkal ismerkedjenek meg. Így sokszor olyan férfit választasz, aki mellett átélheted ugyanazokat a stresszhelyzeteket, amelyeket a gyermekkorodban átéltél, hiszen ezek az érzések nyújtanak biztonságot számodra.

A középső gyermek

A legtöbb kutatás szerint a középső gyermekre jut a legkevesebb figyelem a háromgyerekes családokban. A gyermek úgy érezheti, hogy nem fordítottak rá elég figyelmet és ennek következtében sokszor a felnőttkorban a férfiaktól is úgy érzi, hogy nem kap elegendő odafigyelést és törődést, illetve egy idő után már nem is várja el azt a figyelmet, hiszen sohasem kapta meg.

Az első szerelem

Ez az egyik legmeghatározóbb élmény, hiszen számos sztereotípiát teremthet, valamint követendő mintaként szolgál a későbbi kapcsolatokban. Sokszor a nők egy-egy nagy csalódás után már nem mernek annyira nyitott szívvel járni és teljesen átadni magukat a másik félnek, hiszen félnek az újabb csalódástól. Gyakran biztonságot nyújt ebben az esetben, hogy valamiért elérhetetlenné válik számodra az a férfi, akivel ismerkedsz, ha egyáltalán ismerkedsz egy nagy csalódás után.

Önbizalomhiány

Sokszor a szülők nem éreztetik a gyerekkel, hogy ő egy értékes személy, vagy az iskolában csúfolják őt valamilyen tulajdonsága miatt, mindez pedig erősen kihat a későbbi életre. Sokan ugyanis úgy érzik, hogy ők nem elég értékesek, éppen ezért nem is érdemlik meg, hogy az adott férfivel legyenek.

Járj nyitott szemmel és próbáld meg feldolgozni a téged ért traumákat, legyen önbecsülésed és hidd el egy idő után biztosan megismered majd azt a férfit, aki tényleg neked való.
 

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.