intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A női test rejtelmei – 4. rész

A női test rejtelmei – 4. rész

A szexuális működésed nagyon összetett dolog, amelyet az agyad irányít, de a külső nemi szerveid működésétől függ. 

A kis- és nagyajkak

A nagyajkak fedik kívülről a beljebb található, érzékenyebb szerveket. Szőr borítja őket, ami szintén védő funkcióval rendelkezik. A kisajkak a hüvelybemenetet takarják, illetve találkozásuknál van a nő legérdekesebb és legérzékenyebb testrésze a csikló. A kisajkak fontos szerepet játszanak a nemi vágy felkeltésében.

A csikló, azaz a klitorisz

Nagyon összetett szerv, amelynek felépítését csak a 21. században sikerült teljes mértékben feltérképezni. A felépítése nagyon hasonlít a hímvesszőhöz, persze sokkal kisebb és a működése is más. A csiklóban nagyon sok idegvégződés található, sokkal több, mint a péniszben. Ez okozza azt, hogy fizikai érintésre rendkívül érzékeny. 

Az anyaméhben – amikor kifejlődnek a nemi szervek – a magzat lábai közt egy kis kitüremkedés jön létre. Ennek a kis pontnak a fejlődése attól függ, hogy a kis jövevény milyen nemű lesz: ha fiú, akkor ez a kis kinövés nagyobbra nő, és pénisz lesz belőle, ha lány a baba, akkor kissé visszahúzódik, és kialakul belőle a csikló. 

A klitorisz is képes a merevedésre, akárcsak a pénisz. Egyetlen véna van benne, amelyet a csikló izmai nyomnak össze annyira, hogy a merevedés megtörténjen. Ilyenkor a csikló többszörösére is nőhet. A mérete a nő egész életében változik: pubertás korban indul növekedésnek, a változókor végére akár hétszerese is lehet a születéskori méretének.

A nemi izgalom

Egy szexuális együttlét során az érintkezés egy változó ideig tartó előjátékkal kezdődik, ami arra szolgál, hogy a nő és a férfi olyan izgalmi állapotba kerüljenek, hogy lehetővé váljon a behatolás, azaz a közösülés. Az izgalmi állapotban a külső nemi szervekben változások következnek be: a nőknél a csikló megduzzad, megnő, a hüvely síkossá válik, így a hímvessző könnyebben tud behatolni. Ezek mellett, a mellbimbók megkeményednek és kiemelkednek, nő a vérnyomás és szaporább lesz a szívverés is.

Az orgazmus

Az aktus csúcspontja, a nemi szervek ingerlése váltja ki. Euforikus élmény, amelyet szapora légzés, emelkedett vérnyomás és pulzus, valamint akaratlan testmozgások, izommozgások, akár hangok kísérnek.

Nőknél általában kissé tovább tart, mint a férfiaknál és az intenzitása is változatosabb. Elérhető a csikló vagy a hüvelyben található G-pont ingerlésével. A hüvelyi orgazmusra nem minden nő képes. Náluk a klitoriális orgazmus azonban elérhető, ami egyes nők elmondása szerint, sokkal élesebb, intenzívebb szexuális örömélmény. Egyesek sorozatos orgazmusra, többszöri élményre is képesek szünet nélkül.

A női orgazmusnak nemcsak a kéjérzet a pozitív tulajdonsága, hanem az is, hogy nagy szerepe van a megtermékenyülés megkönnyítésében is. A nőknél ugyanis az orgazmus alatt ritmikus összehúzódások történnek a hüvelytől a méhig. Ezek az összehúzódások segítik a spermiumok utazását.

Orgazmuskor és utána a szervezetben oxitocin, endorfin és prolactin nevű hormonok termelődnek. Ezek gondoskodnak az orgazmus utáni kellemes állapotok fennmaradásáról. Sajnos csak néhány percig.


Kovács-Hain Zsuzsa


Ne hagyd eltűnni a szexet!
Ne hagyd eltűnni a szexet!
5 érv a reggeli szex mellett
5 érv a reggeli szex mellett
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
Már megint miről  fantáziálsz? - A leggyakoribb női  szexuális fantáziák
Már megint miről fantáziálsz? - A leggyakoribb női szexuális fantáziák
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.