intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A női test rejtelmei – 4. rész

A női test rejtelmei – 4. rész

A szexuális működésed nagyon összetett dolog, amelyet az agyad irányít, de a külső nemi szerveid működésétől függ. 

A kis- és nagyajkak

A nagyajkak fedik kívülről a beljebb található, érzékenyebb szerveket. Szőr borítja őket, ami szintén védő funkcióval rendelkezik. A kisajkak a hüvelybemenetet takarják, illetve találkozásuknál van a nő legérdekesebb és legérzékenyebb testrésze a csikló. A kisajkak fontos szerepet játszanak a nemi vágy felkeltésében.

A csikló, azaz a klitorisz

Nagyon összetett szerv, amelynek felépítését csak a 21. században sikerült teljes mértékben feltérképezni. A felépítése nagyon hasonlít a hímvesszőhöz, persze sokkal kisebb és a működése is más. A csiklóban nagyon sok idegvégződés található, sokkal több, mint a péniszben. Ez okozza azt, hogy fizikai érintésre rendkívül érzékeny. 

Az anyaméhben – amikor kifejlődnek a nemi szervek – a magzat lábai közt egy kis kitüremkedés jön létre. Ennek a kis pontnak a fejlődése attól függ, hogy a kis jövevény milyen nemű lesz: ha fiú, akkor ez a kis kinövés nagyobbra nő, és pénisz lesz belőle, ha lány a baba, akkor kissé visszahúzódik, és kialakul belőle a csikló. 

A klitorisz is képes a merevedésre, akárcsak a pénisz. Egyetlen véna van benne, amelyet a csikló izmai nyomnak össze annyira, hogy a merevedés megtörténjen. Ilyenkor a csikló többszörösére is nőhet. A mérete a nő egész életében változik: pubertás korban indul növekedésnek, a változókor végére akár hétszerese is lehet a születéskori méretének.

A nemi izgalom

Egy szexuális együttlét során az érintkezés egy változó ideig tartó előjátékkal kezdődik, ami arra szolgál, hogy a nő és a férfi olyan izgalmi állapotba kerüljenek, hogy lehetővé váljon a behatolás, azaz a közösülés. Az izgalmi állapotban a külső nemi szervekben változások következnek be: a nőknél a csikló megduzzad, megnő, a hüvely síkossá válik, így a hímvessző könnyebben tud behatolni. Ezek mellett, a mellbimbók megkeményednek és kiemelkednek, nő a vérnyomás és szaporább lesz a szívverés is.

Az orgazmus

Az aktus csúcspontja, a nemi szervek ingerlése váltja ki. Euforikus élmény, amelyet szapora légzés, emelkedett vérnyomás és pulzus, valamint akaratlan testmozgások, izommozgások, akár hangok kísérnek.

Nőknél általában kissé tovább tart, mint a férfiaknál és az intenzitása is változatosabb. Elérhető a csikló vagy a hüvelyben található G-pont ingerlésével. A hüvelyi orgazmusra nem minden nő képes. Náluk a klitoriális orgazmus azonban elérhető, ami egyes nők elmondása szerint, sokkal élesebb, intenzívebb szexuális örömélmény. Egyesek sorozatos orgazmusra, többszöri élményre is képesek szünet nélkül.

A női orgazmusnak nemcsak a kéjérzet a pozitív tulajdonsága, hanem az is, hogy nagy szerepe van a megtermékenyülés megkönnyítésében is. A nőknél ugyanis az orgazmus alatt ritmikus összehúzódások történnek a hüvelytől a méhig. Ezek az összehúzódások segítik a spermiumok utazását.

Orgazmuskor és utána a szervezetben oxitocin, endorfin és prolactin nevű hormonok termelődnek. Ezek gondoskodnak az orgazmus utáni kellemes állapotok fennmaradásáról. Sajnos csak néhány percig.


Kovács-Hain Zsuzsa


5 ok, amiért a pornó jó hatással lehet a nőkre
5 ok, amiért a pornó jó hatással lehet a nőkre
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Figyelem, bizonyított tény! A szextől okosabb leszel
Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
„A szerelem sötét verem…” – A hirtelen érzésekért nem biztos, hogy magad mögött kell hagynod a régi szerelmet
„A szerelem sötét verem…” – A hirtelen érzésekért nem biztos, hogy magad mögött kell hagynod a régi szerelmet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.