intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A női test rejtelmei – 2. rész

A női test rejtelmei – 2. rész

Mit kell tudnod a külső női nemi szervekről? A szexuális örömszerzésen túl más szerep is jut azoknak a szerveknek, amelyek meghatározók minden nő életében. Hogy miért? Olvass tovább! 

A női testről szóló sorozatunk első részében olvashattál a belső női nemi szervekről általánosságban. Egy igen jól felépített szervrendszerről van szó, amely képes egy élet kihordására, a szülésre, mindezt bonyolult rend szerint. A külső nemi szervek sem kevésbé bonyolultak. 

1. A szeméremdomb, azaz vénuszdomb

A nemi éréskor, vagyis serdülőkorban kidomborodik, kiemelkedik ez a kis zsírpárna, majd megjelenik rajta a szőrzet. A szőrzet határa éles, a szeméremdomb felett véget ér.

2. A szeméremajkak

A nagy szeméremajkak felületét szőr fedi, ami védelmi funkciót lát el, óvja a nagy szeméremajkak alatt elhelyezkedő, érzékenyebb szerveket. A kis szeméremajkak finomabb bőrredőkből állnak, a nagy ajkak alatt helyezkednek el. A kis szeméremajkak takarják a hüvelynyílást, amelynek bemeneti részébe nyílnak a Bartholin-mirigyek. Ezek biztosítják a hüvely megfelelő síkosságát.

A nagy szeméremajkak végződésénél, a hüvely és a végbélnyílás között elhelyezkedő rész a gát. Nagyon fontos szerepe van, ugyanis a vastag gátizomzat a hasüreg lefelé ható nyomását fogja fel.

3. A csikló, azaz klitorisz

A hüvelybemenet fölött található, kisméretű szerv. Belsejében barlangos testek vannak. Ezek a nemi izgalom hatására megtelnek vérrel, és merevedést okoznak. Ez hasonló a férfiak erekciójához. A csikló képes akár ötszörösére is duzzadni. A csikló alatt közvetlenül a húgycső-nyílás helyezkedik el.

4. Az emlők

Nem a szaporítószervek közelében vannak ugyan, de akkor is nemi szerveknek tekinthetők. Minden nő melle más és más, alakjuk, nagyságuk különböző. Azoknak, akik még nem szültek, a mellük feszesebb és kevesebb mirigy található benne, mint azoknál a nőknél, akik már életet adtak egy vagy több kisbabának. Ez azért van, mert várandósság alatt a mell funkciója a tejelválasztás lesz, így a tejtermelő mirigyek mennyisége megnő az emlőkben. A mell alakja is megváltozik, kissé megnyúlik és henger alakú lesz. A mellbimbó körüli rész, azaz a bimbóudvar elszíneződik, sötétebb lesz. 


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Az 5+1 kedvenc filmünk, amin tuti mindig sírunk
Az 5+1 kedvenc filmünk, amin tuti mindig sírunk
Boldogtalan házasság
Boldogtalan házasság
6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már
6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.