intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A nőgyógyászati lézerkezelés – Sokkal több, mint szépészeti beavatkozás

A nőgyógyászati lézerkezelés – Sokkal több, mint szépészeti beavatkozás

Az intim testrészeink fiatalságának és szépségének megőrzése mindenki számára fontos. Az intimlézer – amellett, hogy segít ennek a célnak az elérésében – nagyon sokoldalú kezelési módszer. Lássuk, mi mindenre jó.

A nőgyógyászati kezelések sorában a lézertechnika viszonylag fiatalnak számít. Úgy 3-5 éve használnak nagyteljesítményű lézert a hüvelyszárazság és az inkontinencia kezelésére, valamint a szexuális élet javításáért. A lézer alkalmazásával hőenergiát juttatnak a kötőszövetekhez és a kismedencei szervekhez. Ezáltal javul azok funkciója, illetve képesek regenerálódni.

Milyen állapotok esetén alkalmazzák?

1.   Hüvelyszárazság

A hüvely szárazságát az ösztrogén csökkenése okozza. Ha ebből a hormonból kevesebb van, a hüvely hámja elvékonyodik, és kevesebb váladék termelődik. Ennek az a következménye, hogy az intim együttlétek kellemetlenné, fájdalmassá válnak. A hüvelyszárazság sokszor jár viszketéssel, irritációval, sőt, akár még bakteriális hüvelyfertőzés is kialakulhat. Gyógyszertárban ma már hatékony szerek érhetők el a hüvelyszárazság kezelésére, ugyanakkor az intimlézeres kezelés is problémamentesen alkalmazható.

2.   Inkontinencia

Az akaratlan vizeletürítés, vizeletcsepegés, más néven inkontinencia tünetei igencsak megkeserítik a mindennapokat. Okozhatja a húgyhólyag-záróizom vagy a hólyagot tartó kötőszövet gyengesége, de állhat a háttérben fejlődési rendellenesség is, vagy műtéti szövődmény, de akár túlműködő hólyag. Mivel azok, akiket érint, szégyenteljesen élik meg ezt a problémát, sok mindenről lemondanak, az életminőségük nagymértékben romlik. Az intimlézer segítségével ez a kellemetlen állapot akár tünetmentessé is tehető, mivel a lézer megerősíti a hüvely tartófunkcióját, így a húgyhólyag megemelkedik kissé, ezzel csökken az akaratlan vizeletürítés esélye.

3.   Méh- vagy hüvelyfal süllyedése

Nagyon félelmetes állapotról van szó, amely a szülés alatti nagy terhelés miatt alakulhat ki, vagy később, a kötőszöveti gyengeség miatt. A süllyedés olyan érzés, mintha valami előre akarna csúszni a hüvelyből. Kellemetlen és egyben ijesztő is. Ennek az állapotnak a kezelésére kiváló választás az intimlézer.

4.   Regenerálódás szülés után

Szülés után a bőr szövetei és a kötőszövetek gyengülhetnek, hiszen testi és hormonális szinten is megterhelő folyamatok zajlanak le. Császármetszés, gátmetszés, striák, visszér, aranyér, kitágult hüvely. Ezek mind-mind olyan elváltozások, amelyek csökkenthetik az önértékelést és akár még párkapcsolati, szexuális problémákhoz is vezethetnek. Nemcsak a kötőszöveti problémák, hanem átmeneti, akaratlan vizeletvesztés is megkeserítheti szülés után az életet. Ez az ún. stressz-inkontinencia, amelynek kezelésére a lézer kiváló választás lehet.

5.   A hüvely szűkítése

Ahogy az idő múlik, és éveink száma gyarapszik, az öregedési folyamatok egyre inkább nyomot hagynak. A tág, laza hüvelyfal az életkor előrehaladtával alakulhat ki, vagy szülés után, a terhelés hatására. Az intimlézer javítja a hüvelyfal rugalmasságát, megvastagítja a szöveteket, amelyek együttes hatása az, hogy javul az általános komfortérzet.

6.   Esztétikai problémák

Ugyancsak a kor előrehaladtával megváltozhat a hüvelybemenet, a nagy- és kisajkak kinézete. A szövetek megnyúlhatnak, rugalmatlanná válhatnak és esztétikailag megváltozhatnak. Ez problémákat okozhat a szexualitás zavartalan megélésében. A külső nemi szerveket intimlézer segítségével fel lehet frissíteni, vissza lehet adni fiatalos kinézetüket.

Az intimlézer kezelést megelőzi egy nőgyógyászati vizsgálat és konzultáció. Ilyenkor megtörténik a nőgyógyászati rákszűrés, fényt derítenek az esetleges cisztákra, más elváltozásokra. Elvégzik a bimanuális és a képalkotó hüvelyszondás vizsgálatot (VTI). Az intimlézeres kezelést általában 32 év feletti nőknél alkalmazzák.

 

Tarjáni Rita


Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Rügyező természet, virágzó szerelem
Rügyező természet, virágzó szerelem
Szex és szorongás
Szex és szorongás
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Neked miről szól az öngondoskodás? – Az erotika benne van?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.