intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A gyötrelmes féltékenység

A gyötrelmes féltékenység

Ha felmerül a szexualitás, akkor valószínűleg a színfalak mögött ott rejtőzik. Elválaszthatatlan az emberi kapcsolatoktól, mindegyikben jelen van így vagy úgy. Rengeteg vélemény és nézet tartja magát vele kapcsolatban.

Ahogy a szexualitás más és más mindenki számára, úgy a féltékenységről is különbözőképpen gondolkodunk.  Sokak szerint a féltékenység akkor születik meg, ha a kapcsolatban nincs bizalom, és feltételezzük a másikról, hogy görbe utakon jár. Mások úgy vélik, hogy a féltékenység a szeretet egy bizonyítéka. 

Mi is a féltékenység valójában?

A nevében is benne van a félt szó, tehát valamit vagy valakit féltünk valamitől vagy valakitől. Van, hogy meg sem fogalmazódik bennünk, hogy kitől vagy mitől is féltjük a kedvest, de valahol mélyen, magunkban, a zsigereinkben érezzük azt a nagyon furcsa érzést, hogy igenis tudni akarjuk, hogy hol van, kivel és mit csinál. Persze a féltékenységnek is több fajtája van. Lehet, hogy valakit már annyira féltünk, hogy az beteges méreteket kezd ölteni. Ilyenkor azokat az eseményeket is felnagyítjuk, és rendkívül hevesen reagáljuk le, amelyek nem adnak okot ilyen viselkedésre. Ha már erőszakkal való fenyegetés is vegyül az érzelmi heveskedésbe, ott már valóban nagy baj van, ez a jelenség már nem is a párkapcsolat problémáira vezethető vissza, hanem bizonyos személyiségzavar állhat a háttérben, amit üdvös mielőbb kezelni, vagy feltárni legalább.

Más élethelyzet az, amikor a féltékenységnek van alapja. Ilyenkor tényleg történik egy olyan esemény, amely a féltékenységet kiváltja, vagy a meglévő féltékenységet megsokszorozza. Előfordulhat, hogy a pár nem tudja kezelni a helyzetet, vagy külső segítségre van szükség a probléma orvoslásához. De sajnos ez sem garancia arra, hogy a féltékenység eltűnik majd, és minden olyan lesz, mint azelőtt. Ilyenkor nagyon fontos a bizalom felépítése. Valószínűleg a megcsalt fél bizalma teljesen megrendült, amit nagyon nehéz visszaszerezni. Kőkemény harc és mindennapos kérdőre vonás is lehet azon az úton, amit a hűtlen félnek be kell járnia.

Megint egy másik helyzet az, amikor a pár elképzelései a kapcsolatról nem egyeznek. Sok ilyen együtt élő pár van, akik nem igazán értenek egyet azzal kapcsolatban, hogy milyen szabályok szerint, milyen közös cél érdekében élnek együtt. Előfordulhat, hogy az egyik fél nagyobb szabadságra vágyik, amit a másik fél nem tud elfogadni, vagy látszólag tolerál csak, a háttérben pedig emészti magát. Ennek ellenszere az, ha már a kapcsolat elején tisztázódik, ki mit vár el a másiktól, milyen szabályok között érzik magukat még biztonságban a felek. Ha ezek az elvárások nagyon nem találkoznak, akkor valószínűleg más és más elképzeléseik vannak az együttélésről, a szerelmi kapcsolatról, vagy esetleg nem is vágynak erre.

Minden esetben a kulcs a kommunikáció, a megbeszélés. Ha sikerül megbeszélni, kibeszélni a dolgokat, akkor még egy teljesen vesztett helyzetből is fel lehet állni.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Íme 4 tévhit az orgazmusról
Íme 4 tévhit az orgazmusról
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Vágy, szerelem, testiség – Mi történik a testedben szex közben?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.