intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A gyors és fájdalommentes botox

A gyors és fájdalommentes botox

A botulinum toxin, amit a hétköznapi nyelvben csak botoxnak hívunk, egy  baktérium által termelt exotoxin.  Az orvosi gyakorlatban különböző görcsös izomelváltozásokra használták először. Sokkal később kezdte el a szépségipar is használni.

A gyors és fájdalommentes botox

Hazánkban a 1980-as évek végén jelent meg először, és forradalmasította a ránckezeléseket.  Azóta a ránctalanítás egyik közkedvelt módszere lett a botox kezelés: gyors, fájdalommentes, az eredménye látványos, és késlelteti a nagyobb megterheléssel járó plasztikai műtétek idejét. Dr. Kerekes Julianna, szemész szakorvossal, refraktívsebésszel beszélgettem a beavatkozás lehetőségeiről, és hatásairól.

Valóban közkedvelt szépítészeti eljárás a botox kezelés, nők és férfiak egyaránt igénybe veszik. Fiatalosabbá, üdébbé teszi a bőrt, az arc karakterének megváltoztatása nélkül.

Hogyan hat a botox?
A botulinum toxin ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt összeráncolni, így a bőr simább lesz. A beavatkozás is nagyon egyszerű és minimális fájdalommal jár. A legvékonyabb tűvel juttatjuk a hatóanyagot a bőr alatti izmokba. Fontos a botollinum toxin mennyisége, hogy az arc megtartsa mimikai képességét, a ráncok pedig kisimuljanak. A hatása folyamatosan alakul ki, a felületi ráncokat eltűnteti, az erős ráncok mélységét csökkenti. Ami nagyon fontos a kezeléssel kapcsolatosan, hogy a toxin a szervezetben lebomlik, és a hatása, 3-4 hónapon belül elmúlik.

Az arc milyen területén alkalmazható a kezelés?
A botox kezelés elsősorban a mimikai ráncok esetében alkalmazható. Ilyenek a szemkörnyéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok, a homlokráncok. Ezeket a területeket lehet egyesével is kezelni, de akár mindegyik területet egyszerre is.

Mellékhatások ismeretesek-e?
Szakmai tapasztalatom szerint még az éveken át folytatott kezelések is biztonságosak, a megfelelő dozírozás mellett. Közvetlen a kezelés után a szúrások helyén bőrpír esetleg pici bevérzések és duzzanat előfordulhat, de ez rövid idő alatt el is múlik.

Ismert-e egyéb alkalmazási terület az arcon kívül?
Régóta ismert a botoxos, verejtékezés elleni kezelés is. A botoxszal képesek vagyunk blokkolni az verejtékezést a verejtékmirigyek működésének gátlásával. A verejtékezés természetes folyamat, azonban vannak olyan emberek, akik az átlagosnál jobban szenvednek tőle. Nem megnyerő látvány egy üzleti tárgyaláson, vagy akár csak egy randin a hónaljban átnedvesedett öltöny vagy blúz. Fontos tudni, hogy fokozott verejtékezést több belgyógyászati megbetegedés is okozhat, ezért az okokat mindig tisztázni kell, de ha nincsen orvosilag megalapozott indok, akkor jöhet a botox kezelés.

A beavatkozás során az arckezeléshez hasonlóan, vékony tűvel több helyen a hónaljárokban szúrást végzünk, és a bőrbe injekciózzuk a toxint. A hónalj botox kezelése is reverzibilis, azaz a toxin ebben az esetben is lebomlik, de a mimikai izmoktól eltérően itt akár 10 hónapig is hatásos lehet egy kezelés. Nem rég volt egy férfi páciensem, aki 1 év után jött az ismételt kezelésre. Mellékhatások tekintetében is megegyezik az arc kezelésével, pár piros folt a szúrások helyén, esetleg egy minimális bevérzés fordulhat elő.


5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
Az igazi férfi ismérvei
Az igazi férfi ismérvei
A nők vágyai 20, 30 és 40 éves korban
A nők vágyai 20, 30 és 40 éves korban
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.