intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A gyors és fájdalommentes botox

A gyors és fájdalommentes botox

A botulinum toxin, amit a hétköznapi nyelvben csak botoxnak hívunk, egy  baktérium által termelt exotoxin.  Az orvosi gyakorlatban különböző görcsös izomelváltozásokra használták először. Sokkal később kezdte el a szépségipar is használni.

A gyors és fájdalommentes botox

Hazánkban a 1980-as évek végén jelent meg először, és forradalmasította a ránckezeléseket.  Azóta a ránctalanítás egyik közkedvelt módszere lett a botox kezelés: gyors, fájdalommentes, az eredménye látványos, és késlelteti a nagyobb megterheléssel járó plasztikai műtétek idejét. Dr. Kerekes Julianna, szemész szakorvossal, refraktívsebésszel beszélgettem a beavatkozás lehetőségeiről, és hatásairól.

Valóban közkedvelt szépítészeti eljárás a botox kezelés, nők és férfiak egyaránt igénybe veszik. Fiatalosabbá, üdébbé teszi a bőrt, az arc karakterének megváltoztatása nélkül.

Hogyan hat a botox?
A botulinum toxin ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt összeráncolni, így a bőr simább lesz. A beavatkozás is nagyon egyszerű és minimális fájdalommal jár. A legvékonyabb tűvel juttatjuk a hatóanyagot a bőr alatti izmokba. Fontos a botollinum toxin mennyisége, hogy az arc megtartsa mimikai képességét, a ráncok pedig kisimuljanak. A hatása folyamatosan alakul ki, a felületi ráncokat eltűnteti, az erős ráncok mélységét csökkenti. Ami nagyon fontos a kezeléssel kapcsolatosan, hogy a toxin a szervezetben lebomlik, és a hatása, 3-4 hónapon belül elmúlik.

Az arc milyen területén alkalmazható a kezelés?
A botox kezelés elsősorban a mimikai ráncok esetében alkalmazható. Ilyenek a szemkörnyéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok, a homlokráncok. Ezeket a területeket lehet egyesével is kezelni, de akár mindegyik területet egyszerre is.

Mellékhatások ismeretesek-e?
Szakmai tapasztalatom szerint még az éveken át folytatott kezelések is biztonságosak, a megfelelő dozírozás mellett. Közvetlen a kezelés után a szúrások helyén bőrpír esetleg pici bevérzések és duzzanat előfordulhat, de ez rövid idő alatt el is múlik.

Ismert-e egyéb alkalmazási terület az arcon kívül?
Régóta ismert a botoxos, verejtékezés elleni kezelés is. A botoxszal képesek vagyunk blokkolni az verejtékezést a verejtékmirigyek működésének gátlásával. A verejtékezés természetes folyamat, azonban vannak olyan emberek, akik az átlagosnál jobban szenvednek tőle. Nem megnyerő látvány egy üzleti tárgyaláson, vagy akár csak egy randin a hónaljban átnedvesedett öltöny vagy blúz. Fontos tudni, hogy fokozott verejtékezést több belgyógyászati megbetegedés is okozhat, ezért az okokat mindig tisztázni kell, de ha nincsen orvosilag megalapozott indok, akkor jöhet a botox kezelés.

A beavatkozás során az arckezeléshez hasonlóan, vékony tűvel több helyen a hónaljárokban szúrást végzünk, és a bőrbe injekciózzuk a toxint. A hónalj botox kezelése is reverzibilis, azaz a toxin ebben az esetben is lebomlik, de a mimikai izmoktól eltérően itt akár 10 hónapig is hatásos lehet egy kezelés. Nem rég volt egy férfi páciensem, aki 1 év után jött az ismételt kezelésre. Mellékhatások tekintetében is megegyezik az arc kezelésével, pár piros folt a szúrások helyén, esetleg egy minimális bevérzés fordulhat elő.


A top 4 titkos női fantázia
A top 4 titkos női fantázia
Boldog párkapcsolatban élsz?
Boldog párkapcsolatban élsz?
Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!
Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.