intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A férfiaknak is fontos?

A férfiaknak is fontos?

Természetesen a címben felmerülő kérdés a fogamzásgátlásra vonatkozik. Sok férfi elvárja partnerétől, hogy minden körülmények között ő védekezzen, holott ez mindkét fél számára ugyanolyan jelentőséggel bír. Utánajártunk, mit is gondolnak valójában a férfiak a témával kapcsolatban.

A férfiaknak is fontos?

A férfiak éppolyan fontosnak tartják a nem kívánt terhesség megelőzését, mint a nők – mondja Vitéz Richárd.

Noha az egyik fitneszteremben recepciósként dolgozó fiatalember még csak a húszas évei elején jár, meglehetősen felelősségteljesen gondolkodik a kérdésről.

Foglalkoztatja-e a férfiakat, hogy védekezzenek a szexuális együttlét során?

Abszolút.

A férfiaknak is fontos?

A nem kívánt terhesség vagy a szexuális úton terjedő betegségek miatt fontos ez inkább?

Mindkettő egyaránt fontos. Számomra, mivel még csak húsz éves múltam, nyilván a nem kívánt terhesség megelőzése a legfontosabb, hiszen fiatal vagyok még a gyerekvállaláshoz. De a fertőzések elkerülése is fontos szempont.

Ez utóbbiban az óvszerhasználat az alapvető, míg a nem tervezett terhességet számos egyéb módon is meg lehet előzni. Rákérdeznek-e arra a férfiak, hogy védekezik-e a partnerük?

Egy komoly kapcsolatban, de még ott is, amely döntően a szexről szól, mindenképpen szóba kerül a védekezés. Aki gondol a jövőre, nem bonyolódik mélyebb kapcsolatba anélkül, hogy ez a témakör fel ne vetődne. Sőt, azt sem szabad elhallgatni, ha valakinek a felek közül már volt valamilyen nemi betegsége, mert ezt is joga van tudni a másiknak. 

Ennyire felelősségteljesek a mai fiatalok?

Úgy látom, a többség inkább húsz éves kora után kezdi ezt igazán komolyan venni. Tizenévesen viszont még nem igazán gondolkodnak el a fiatalok arról, milyen következményekkel járhat, ha védekezés nélkül élnek nemi életet, nem igazán előrelátóak.

Min múlik ez vajon? 

Szerintem a szülő-gyerek kapcsolaton nagyon sok múlik. Ha a szülő képes erről beszélni a gyerekével, ő pedig hajlandó meghallgatni, amit mondani akarnak neki, és hallgat is arra, 16-18 éves korában is felelősségteljesen áll a kérdéshez. De nyilván egyéni, ki mennyire érik meg, nő fel fejben is a nemiséghez, mennyire látja át, hogy mit kockáztat. Van, aki már tizenévesen is kész erre, mások csak a húszas éveikben.

Szóba kerül a védekezés témája a férfiak között, mondjuk sörözés közben?

Nem éppen. Inkább, csak akkor, ha probléma adódik. Még barátok között sem nagyon kerül szóba, hogy szed-e gyógyszert a partner, annyira intim ez a téma.

A férfiak amúgy képben vannak legalább a saját barátnőjük védekezési gyakorlatát illetően?

Szerintem nagyon kevesen tudnák megnevezni, konkrétan milyen orvosságot szed a barátnőjük. A férfiak nem annyira ismerik ezeket a szereket, nincsenek vele igazán tisztában, hogyan, mi alapján választják ki a hölgyek, illetve írja fel nekik az orvos a fogamzásgátlót. Pedig szerintem sokakat érdekel ez a téma, én is, ha véletlenül ráakadok, például az interneten ezzel foglalkozó cikkekre, mindig elolvasom.

Haris Éva


5 tipp, amivel elkerülheted a nyári intim fertőzéseket
5 tipp, amivel elkerülheted a nyári intim fertőzéseket
Szex az első randin – igen vagy nem?
Szex az első randin – igen vagy nem?
Így szexeltek ti
Így szexeltek ti
Szerinted ciki, ha egy nő kezdeményez?
Szerinted ciki, ha egy nő kezdeményez?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.