intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese

A magyar nyelvben sokféleképpen fejezhetjük ki a szexuális aktust, ám annak ellenére, hogy mindegyik kifejezés voltaképp ugyanazt jelenti, az árnyalatnyi különbségek mégis kifejezik a lényeget. A szex szerelemmel kiegészülve válik valóban teljessé. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus, az IntimZóna legújabb, „Szeress, hogy boldogan szeretkezhess!” kampányának szakértője. A szerelem és a szexualitás kapcsolatáról most vele beszélgettem.

A beteljesült szerelem az igazi tündérmeseTöbb szavunk is van a szexuális aktusra. Melyik, ami leginkább kifejezi a légkört, ami kell egy intim kapcsolathoz?

A magyar nyelv nagyon szép, és árnyalatnyi különbségeket is tökéletesen ki tudunk fejezni. Nem mindegy, hogy az ember szexel vagy szeretkezik. Hiszen a szeretkezik szóban benne van, hogy az ember szerelemmel csinálja. Átadja magát a szerelem érzésének, aminek fontos lehetősége a szexualitás, mely a legmélyebb intimitás. A szexualitásnak értéknek kell lenni, mind testi, mind lelki értéknek. A testi értéken értem a szexuális úton terjedő betegségektől mentes aktust. A nemi betegségek egy jelentős része akár a reproduktív funkciók elvesztésével is járhat, azaz meddőséget vagy terméketlenséget is okozhat. Lelki érték pedig a pozitív tapasztalat, a pozitív érzések, melyeknek elmaradása súlyos pszichés problémákat is okozhat.
A nagy szerelmek soha vissza nem térő alkalmak, és életre szóló élményt adnak, ezért fontos, hogy pozitívan éljük meg ezeket az érzéseket, és mind a lelki, mind a testi része jó emléket hagyjon. Azt gondolom a szeretkezés szó az, ami igazán lefedi azt az aktust ami a szerelem beteljesedésének hozadéka.

Mikor jön el az az alkalom, amikor beteljesülhet a szerelem?

A szerelem az élet egyik legszebb és legmélyebb érzése, a serdülőkor pedig a nagy érzelmek megélésének időszaka, az itt szerzett emlékek, tapasztalatok bevilágíthatják vagy beárnyékolhatják az egész életünket.
A Csipkerózsika egy ismert tündérmese, amely nagyon jól szimbolizálja a szerelmet és a beteljesülés időszakát is. Csipkerózsika megszúrja magát egy tűvel, és kiserken a vére, ez szimbolizálja az első menstruációt, mikor a test már megérik a szexuális kapcsolatra. Aztán sűrű szúrós csipkebokor veszi körül az alvó Csipkerózsikát, amit több királyfi is megpróbál átvágni, de csak egynek sikerül - az igaz szerelemnek – akkor, amikor a lelke is felkészül az együttlétre.„Ahogy az ajka hozzáért, Csipkerózsa sóhajtott egyet, arca kipirult, szeme fölpattant; mosolyogva nézett a királyfira...” - eljött hát az idő, a mesében a házasságra, az életben az együttlétre.
Persze én sem hiszek már a tündérmesékben, és tudom, munkám során tapasztalom, hogy milyen sokat változott a szexualitással az elmúlt évtizedekben, mennyivel szabadabb a párválasztás, és általában nem az első szexuális partnerrel létesítünk házasságot, de magát a szexuális aktushoz vezető folyamatot, a lépéseket ettől még érdemes betartani. Érdemes az aktushoz megvárni a királyfit, és nem érdemes a gyalogosokra pazarolni az értékeinket.
Mindig a test érik meg először a nemi együttlétre, a pszichének több idő kell, és intimitás. Fontos, hogy a szexuális együttlétek különlegeset adjanak, olyat, amit magának nem tud megadni az ember. Minden test másképpen reagál az érintésre, általában ritkán tudjuk, hogy a hátunk, a nyakunk, vagy az arcunk az erogén zónánk, hiszen nem simogatjuk magunkat. A legkellemesebb érintések listájának elkészítése a partner feladata, így ismeri meg azt a testet melynek örömet akar szerezni, e nélkül nincs beteljesült aktus, csak sablonos élvezetet kínáló szex. 

Miből láthatja, érezheti egy kamasz, hogy Ő az, Ő az én hercegem?

Sternberg háromszög-elméletében azt állítja, hogy a szerelemnek három fő komponense van: az intimitás, mely az önmegmutatást foglalja magában, a szenvedély, mely az erotikus érdeklődéssel veszi kezdetét és az aktussal teljesedik be, valamint az elköteleződés, mely egy döntés a partner mellett. Ha ezekből a tényezőkből bármelyik hiányzik, akkor az nem az A SZERELEM. A szerelem érzése tartós, mindent háttérbe szorít, nem engedi meg más hercegjelöltek közeledését, és tartós vágyat eredményez, hiányérzést, amit akkor érzünk, amikor a másik távol van.
Az intimitás az első megjelenő érzés. Amikor az első randi után vágyunk a másodikra, amikor nyíltan tudunk beszélni érzéseinkről, életünkről. Aztán teret engedünk az erotikus érdeklődésnek és az intimitás segítségével megismerjük egymás testét. Megtanuljuk mi jó, mi okoz örömet a másiknak. Ahogy az iskolában a biológiát, úgy sajátítjuk el lépésről lépésre a másik test rezzenéseinek jelentéseit. Aztán eljön az idő, és azt érezzük, Ő az aki mellett kitartok, mert boldogságot, meghittséget teremtünk egymásnak, és ekkor jöhet a beteljesülés. Ez az érett szerelem. Így válik a szerelem igazzá, beteljesültté, és nem üressé, kihasználóvá.
Újra dicsérnem kell a magyar nyelv szépségét, hiszen erre a testi megismerésre is van egy szavunk, az előjáték. Játsszunk egymás testével, ismerjük meg, tapasztaljuk ki, mi a jó és mi a rossz magunknak és a másiknak! Ez olyan, mint egy étkezéshez megteríteni. A szép, terített asztal adja az étkezés eleganciáját, ettől lesz teljes.
A szexualitás is egy tanulási folyamat, amely ha megreked vagy csak elégséges szinten sajátítjuk el, megnehezíti a felnőttkori szexuális kapcsolatunkat is, mert nem tanuljuk meg megismerni egymás testét, nem alakult ki az az intimitás, az a fajta kinyílás, bizalom ami a szeretkezéshez szükséges. A szerelem művészete soha nem az aktusról szól, hanem a vágykeltésről, az összehangolódásról. Ezt a mély intimitást és odaadást csak gyakorlással és türelemmel lehet elérni.

Egyik kedvenc idézetem Feleki Lászlótól származik, és tökéletes zárszava a mai beszélgetésünknek: „Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.”

Haris Éva


Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Ez történik a pasiddal, ha bókolsz neki
Harminc múltam, egyedül vagyok
Harminc múltam, egyedül vagyok
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Szeretőnek lenni nem valódi kapcsolat
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.