intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese

A beteljesült szerelem az igazi tündérmese
A szerelem és a szexualitás kapcsolata azóta érdekli az emberiséget, mióta világ a világ. A szex szerelemmel kiegészülve válik igazán teljessé, holott a szexnek és a szerelemnek is külön-külön többféle jelentése és jelenléte lehet az életünkben. A témát Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal jártuk körbe.
hevesi-krisztina
    Dr. Hevesi Krisztina

Több szavunk is van a szexuális aktusra. Melyik, ami leginkább kifejezi a légkört, ami kell egy intim kapcsolathoz?

A magyar nyelv nagyon szép, és árnyalatnyi különbségeket is tökéletesen ki tudunk fejezni. Nem mindegy, hogy az ember szexel vagy szeretkezik. Hiszen a szeretkezik szóban benne van, hogy az ember szerelemmel csinálja. Átadja magát a szerelem érzésének, aminek fontos lehetősége a szexualitás, mely a legmélyebb intimitás. A szexualitásnak értéknek kell lenni, mind testi, mind lelki értéknek. A testi értéken értem a szexuális úton terjedő betegségektől mentes aktust. A nemi betegségek egy jelentős része akár a reproduktív funkciók elvesztésével is járhat, azaz meddőséget vagy terméketlenséget is okozhat. Lelki érték pedig a pozitív tapasztalat, a pozitív érzések, melyeknek elmaradása súlyos pszichés problémákat is okozhat.
A nagy szerelmek soha vissza nem térő alkalmak, és életre szóló élményt adnak, ezért fontos, hogy pozitívan éljük meg ezeket az érzéseket, és mind a lelki, mind a testi része jó emléket hagyjon. Azt gondolom a szeretkezés szó az, ami igazán lefedi azt az aktust ami a szerelem beteljesedésének hozadéka.

Mikor jön el az az alkalom, amikor beteljesülhet a szerelem?

A szerelem az élet egyik legszebb és legmélyebb érzése, a serdülőkor pedig a nagy érzelmek megélésének időszaka, az itt szerzett emlékek, tapasztalatok bevilágíthatják vagy beárnyékolhatják az egész életünket.
A Csipkerózsika egy ismert tündérmese, amely nagyon jól szimbolizálja a szerelmet és a beteljesülés időszakát is. Csipkerózsika megszúrja magát egy tűvel, és kiserken a vére, ez szimbolizálja az első menstruációt, mikor a test már megérik a szexuális kapcsolatra. Aztán sűrű szúrós csipkebokor veszi körül az alvó Csipkerózsikát, amit több királyfi is megpróbál átvágni, de csak egynek sikerül - az igaz szerelemnek – akkor, amikor a lelke is felkészül az együttlétre.„Ahogy az ajka hozzáért, Csipkerózsa sóhajtott egyet, arca kipirult, szeme fölpattant; mosolyogva nézett a királyfira...” - eljött hát az idő, a mesében a házasságra, az életben az együttlétre.
Persze én sem hiszek már a tündérmesékben, és tudom, munkám során tapasztalom, hogy milyen sokat változott a szexualitással az elmúlt évtizedekben, mennyivel szabadabb a párválasztás, és általában nem az első szexuális partnerrel létesítünk házasságot, de magát a szexuális aktushoz vezető folyamatot, a lépéseket ettől még érdemes betartani. Érdemes az aktushoz megvárni a királyfit, és nem érdemes a gyalogosokra pazarolni az értékeinket.
Mindig a test érik meg először a nemi együttlétre, a pszichének több idő kell, és intimitás. Fontos, hogy a szexuális együttlétek különlegeset adjanak, olyat, amit magának nem tud megadni az ember. Minden test másképpen reagál az érintésre, általában ritkán tudjuk, hogy a hátunk, a nyakunk, vagy az arcunk az erogén zónánk, hiszen nem simogatjuk magunkat. A legkellemesebb érintések listájának elkészítése a partner feladata, így ismeri meg azt a testet melynek örömet akar szerezni, e nélkül nincs beteljesült aktus, csak sablonos élvezetet kínáló szex. 

Miből láthatja, érezheti egy kamasz, hogy Ő az, Ő az én hercegem?

Sternberg háromszög-elméletében azt állítja, hogy a szerelemnek három fő komponense van: az intimitás, mely az önmegmutatást foglalja magában, a szenvedély, mely az erotikus érdeklődéssel veszi kezdetét és az aktussal teljesedik be, valamint az elköteleződés, mely egy döntés a partner mellett. Ha ezekből a tényezőkből bármelyik hiányzik, akkor az nem az A SZERELEM. A szerelem érzése tartós, mindent háttérbe szorít, nem engedi meg más hercegjelöltek közeledését, és tartós vágyat eredményez, hiányérzést, amit akkor érzünk, amikor a másik távol van.
Az intimitás az első megjelenő érzés. Amikor az első randi után vágyunk a másodikra, amikor nyíltan tudunk beszélni érzéseinkről, életünkről. Aztán teret engedünk az erotikus érdeklődésnek és az intimitás segítségével megismerjük egymás testét. Megtanuljuk mi jó, mi okoz örömet a másiknak. Ahogy az iskolában a biológiát, úgy sajátítjuk el lépésről lépésre a másik test rezzenéseinek jelentéseit. Aztán eljön az idő, és azt érezzük, Ő az aki mellett kitartok, mert boldogságot, meghittséget teremtünk egymásnak, és ekkor jöhet a beteljesülés. Ez az érett szerelem. Így válik a szerelem igazzá, beteljesültté, és nem üressé, kihasználóvá.
Újra dicsérnem kell a magyar nyelv szépségét, hiszen erre a testi megismerésre is van egy szavunk, az előjáték. Játsszunk egymás testével, ismerjük meg, tapasztaljuk ki, mi a jó és mi a rossz magunknak és a másiknak! Ez olyan, mint egy étkezéshez megteríteni. A szép, terített asztal adja az étkezés eleganciáját, ettől lesz teljes.
A szexualitás is egy tanulási folyamat, amely ha megreked vagy csak elégséges szinten sajátítjuk el, megnehezíti a felnőttkori szexuális kapcsolatunkat is, mert nem tanuljuk meg megismerni egymás testét, nem alakult ki az az intimitás, az a fajta kinyílás, bizalom ami a szeretkezéshez szükséges. A szerelem művészete soha nem az aktusról szól, hanem a vágykeltésről, az összehangolódásról. Ezt a mély intimitást és odaadást csak gyakorlással és türelemmel lehet elérni.

Egyik kedvenc idézetem Feleki Lászlótól származik, és tökéletes zárszava a mai beszélgetésünknek: „Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.”

 

Haris Éva


Mindenki másképp csinálja – Trükkök, amiket bevethetsz, ha rád tör a vágy
Mindenki másképp csinálja – Trükkök, amiket bevethetsz, ha rád tör a vágy
Készülj fel a Valentin-napra 5 lépésben
Készülj fel a Valentin-napra 5 lépésben
Kislányom, nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel!
Kislányom, nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel!
A szex passzoljon, utána jöhet a többi
A szex passzoljon, utána jöhet a többi
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.