intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

7 trükk, amivel felállhatsz szakítás után

7 trükk, amivel felállhatsz szakítás után

Egy válás vagy szakítás komoly hatással lehet a lelki egészségedre. Enyhíteni a fájdalmat sokszor nagyon nehéz, ám van néhány, tényleg működő stratégia, olyan pozitív lépés, amivel könnyebben felállhatsz, ha padlóra kerültél.

7 trükk, amivel felállhatsz szakítás után

A szakítás vagy válás legtöbbször olyan, mintha az embert jól képen vágták volna. Nemcsak a szív törik össze, de az egész énünk valahogy összecsuklik. Testileg és lelkileg is érezzük a szomorúságot, az elutasítást, az ürességet, fájdalmat, haragot, vagy akár árulást – attól függően persze, hogy mi történt.  Ezek az érzések hatással lehetnek a lelki egészségre. Érezheted magad kimerültnek, hiszen a sok fájdalom felemészti az energiákat. Lehetsz letargikus vagy depresszív hangulatban. Csökken az érdeklődésed minden külső dolog iránt: nem akarsz magad körül barátokat, bizonytalan vagy az új emberekkel való találkozásokat illetően, romolhat az önértékelésed.

Sokszor úgy tűnhet, hogy leküzdhetetlen feladat felállni egy ilyen szakítás után, de tudnod kell, hogy léteznek trükkök, amelyek megkönnyítik, hogy túllépj a fájdalmaidon és csak előre tudj tekinteni.

7 trükk, amivel felállhatsz szakítás után

1. Engedd a barátaidat közelebb, ők kimozdíthatnak a letargiából

Ne söpörd félre a kávémeghívásokat, egy szépítkezős délutánt vagy egy jó mozit – különösen, ha vígjátékot néznétek meg. Hogy miért? A kutatások szerint azok az emberek, akik humorral veszik fel a harcot a stressz ellen, kevésbé érzik magukat magányosnak és a magukról alkotott képük is pozitívabb.

Menj kirándulni a barátaiddal. A természet csodákra képes.

2. Legyél válogatósabb azokkal az emberekkel, akiket igazán közel engedsz magadhoz

Nem biztos, hogy jó stratégia a régi seb begyógyításához az, ha egy másik kapcsolatba ugrasz azonnal. Tölts időt olyan emberekkel, akik szórakoztatnak, és nem a problémákra fókuszálnak. Így nem kell az energiáidat mások problémáira összpontosítanod.

3. Egyél jó érzést keltő ételeket, amelyek javítanak a hangulatodon

A szakítás rossz étkezési szokásokat válthat ki: vagy nem eszel egész nap, vagy falsz, mint egy őrült. Egyik sem egészséges. Több zöldségre és gyümölcsre van ilyenkor szükséged, teljes kiőrlésű gabonákra, sovány fehérjékre, mert ezek tip-top állapotban tartják mind az érzelmi-, mind a testi egészséged. És egyél nyugodtan csokit! A csoki kell! Az étcsokiban lévő antioxidánsok (a polifenolok) nagyon jó hatással vannak az egészségedre, ráadásul a csoki bizonyítottan boldogít. 

4. Töltsd le a „boldog leszek applikációt”

Azaz, szabadulj meg a negatív gondolatoktól. A meditáció nagyon jó lehetőség arra, hogy kitisztítsd az elméd. Adj magadnak időt arra, hogy megértsd a szituációt, fel tudd dolgozni a kialakult helyzetet. Ebben lesz segítségedre az elcsendesedés. Tűzz ki kisebb célokat: „Ma nem fogok sírni”, „Elmegyek bevásárolni, és veszek magamnak valami finomat, szépet…”, a végén el kell jutnod ahhoz a célhoz, hogy „Boldog leszek!”. 

5. Csinálj magadnak egy szuper, szakítás utáni playlistet, a zene mindenre gyógyír

A zene motivál, hogy felkelj a kanapéról, és mozogni kezdj. Ez megadja a kezdő lökést ahhoz, hogy elindulj. Elmenj edzeni, vagy futni, sétálni vagy csak táncolj a szobában. Valahol el kell kezdeni, és a zene tökéletes erre: energiát ad, felvidít.

6. Engedd ki a fájdalmat, és sírj, ha úgy érzed, ez az, amitől jobb lesz

Nemcsak, hogy teljesen rendben van, hogy kiborulsz a szakítás után, de ez fontos része a gyógyulási folyamatnak. Azáltal, hogy kiengeded a szomorúságot, a bánatot és a veszteség érzését, segít, hogy új, pozitív energia költözzön beléd. Ez időt vesz igénybe, meg kell gyászolni a kapcsolatot.

7. Tedd meg azokat a dolgokat, amiket mindig is ki akartál próbálni

Mindig is ki akartad próbálni, milyen profi módon főzni? Menj el egy szuper főzőtanfolyamra. Ha kötni vagy horgolni szeretnél, arra is találsz megoldást. Nagyon sok olyan dolog lehet, amit mindig szerettél volna megtapasztalni, de vagy nem volt rá időd, vagy nem volt elég merszed hozzá, esetleg a párod tartott vissza tőle. Most itt az idő! Tedd meg, amire mindig is vágytál. Ez is nagyon sokat segít abban, hogy feljöjj a mélyből, talpra állj, és újra nyitni tudj az emberek és  világ felé.

Szeretnél többet tudni a témáról? Kérdezd szakértőinket online rendelésünkön. Katt ide!


Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Van olyan dolog, amit utálsz, de mégis bevállalnád a szerelmedért? – Hatan válaszoltak
Van olyan dolog, amit utálsz, de mégis bevállalnád a szerelmedért? – Hatan válaszoltak
5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
5 jó tanács, amit megosztok a lányommal a szexről
Szeresd a  menstruációt!
Szeresd a menstruációt!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.