intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

A szex nagyon egyszerű dolognak tűnik, mégis sok apróság adódhat közben, amivel tönkreteszed az egészet, és fuccs a hangulatnak is. Íme, 6 szexhiba, amit tudat alatt ugyan, de nagyon sokan elkövetnek.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már 

  1. Azt hiszed, a jó szexnek olyannak kell lennie, mint a Trónok harca egyik szexjelenete

A fantázia veszedelmes dolog is tud lenni. A szex terén például akkor, ha valami olyasmihez ragaszkodsz, aminek a valósághoz semmi köze. Nem kell ahhoz akrobatamutatványokat csinálnod, hogy jó legyen a szex, nem kell az sem, hogy a partnerednek egyórás erekciója legyen. Ez egy filmes forgatókönyvben is kissé meredek, de a való életben aztán teljesen. A jó szexhez elég, ha egy hullámhosszon vagytok, megvan az a bizonyos szikra köztetek, a többi pedig jön magától. Kár rombolni az önbecsülést ilyen balgaságokkal.

  1. Zavarban vagy, ha beszélni kell a szexről

Az emberek csinálni szeretik, nem pedig beszélni róla, ez az igazság. Sok párnál az ágyban, harmadikként jelen van a szégyen vagy a félelem, és ezekről nemigen szeretnek beszélni egymással. Jó kommunikáció nélkül azonban a szex rutinszerű cselekménnyé alacsonyodik, és elvész az intimitás.

  1. Azt gondolod, hogy a partnered orgazmusa a te szexuális sikered

Az emberek általában megsértődnek vagy megrázkódtatásként élik meg, ha a partnerüknek nincs orgazmusa. Egy sértett vagy ideges, dühös partner azonban még jobban lelombozza a másik felet, a libidóját nullára csökkenti, az jövőbeni orgazmusok esélyét pedig drasztikusan ronthatja. Azon legyél hát, hogy kedvességgel és szenvedéllyel állj a dolgokhoz, és ne gondold azt, hogy minden rajtad múlik. Szánj időt a partneredre.

6 szexhiba, amit lehet, hogy te is elkövettél már

  1. A „ha nincs orgazmusa = hibáztam” gondolkodásmód

Néha az orgazmusnak nem szabad a végső célnak lennie. Ez furcsán hangzik, de a szexualitáshoz hozzátartozik a játék, a szexuális élvezet, a vágy megteremtése is. Ha kizárólag az orgazmusra összpontosítotok, akkor az egészből egy teljesítménykényszertől szorongó együttlét lesz, amelyből hiányzik a mélyebb érzelem. Élvezzétek egymás közelségét.

  1. Az orgazmusodat kizárólag a partnered kezébe helyezed

A jó szex-etikett szerint a partnerre kell összpontosítani szex közben. Azonban nálad jobban senki sem ismeri a testedet. Amikor a csúcsra érsz, ne támaszkodj kizárólag a partneredre, hogy segítsen elérni az orgazmust. Ez ugyanis szükségtelen stresszt okoz a számára, és persze csalódást, ha nem sikerül minden úgy, ahogy azt szeretnétek.

  1. Azt hiszed, hogy a szex valami piszkos vagy szégyenletes dolog

Túl sok ember (különösen nők) nő fel abban a tudatban, hogy a szex mocskos dolog, a „jó lányok” nem is akarják, nem kívánják a szexet. Ezek a hiedelmek valódi gátakat okozhatnak a hálószobában. Az ilyen érzések, gondolatok megoldásán egy jó terapeuta segíthet. Ami viszont tény: a szex és az alvás két olyan dolog, ami garantáltan boldoggá tesz, műveld mindkettőt nyugodtan.

Ligeti Anna


Szex csak azért, hogy a pasi elégedett legyen…
Szex csak azért, hogy a pasi elégedett legyen…
16 meglepő tény a szexről, amit még biztosan nem tudtál
16 meglepő tény a szexről, amit még biztosan nem tudtál
Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért
Cukorbeteg vagy? Íme, 7 tipp az egészséges szexuális életért
Kellemetlen szagok és fertőzések
Kellemetlen szagok és fertőzések
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.