intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tipp, amivel elfelejtheted a hüvelyfolyást

5 tipp, amivel elfelejtheted a hüvelyfolyást

A hüvely fertőzéses megbetegedései általában hüvelyi folyással, kellemetlen viszketéssel, égő érzéssel járnak. A bakteriális fertőzés nagyon gyakori a nőknél, mindenki, élete során legalább egyszer szenved tőle. A kellemetlenségeken túl komoly szövődmények alakulhatnak ki, ezért a fertőzést mindenképp kezelni kell. Van néhány tippünk, amelyekkel kivédheted a betegség kiújulását, és elfelejtheted a borzalmas hüvelyfolyást.

Mikor alakulhat ki bakteriális hüvelyfertőzés?

A hüvely természetes pH-ja savas közeg. Amikor a baktériumflóra egyensúlya megbomlik, csökken a jó bacillusok, vagyis a Lactobacillusok száma, és a hüvelyi pH lúgossá válik. Ez kedvez a kórokozóknak, amelyek ebben a közegben könnyen elszaporodhatnak. Ennek egyik tüneteként veheted észre, hogy megváltozik a hüvelyváladék. Bőséges, fehér vagy szürke színű folyás jelentkezik, amelynek kellemetlen szaga lesz.

Általában antibiotikumot ír fel az orvos kezelésképpen, ám a vissza-visszatérő megbetegedések miatt kialakulhat rezisztencia. Ezért nagyon fontos a megelőzés, és az hogy a hüvelyflóra egyensúlyára mindig nagyon odafigyelj.

Így előzd meg a bakteriális vaginózist – 5 tipp

1.   Használd helyesen a WC-t!

Minden alkalommal, amikor vécére mész, moss kezet, és akkor is, amikor végeztél. A vécépapírt mindig elölről hátrafelé használd, így nem viszed a hüvely irányába a végbélnyílás környékén lévő baktériumokat.

2.   Kerüld a túlzott intim mosakodást!

A különböző intim mosakodógélek, a hüvelyirrigáló-szerek általában hozzáadott illatanyagokat, tartósítószereket, más káros anyagokat tartalmaznak, így felboríthatják a hüvelyflóra kényes egyensúlyát. Az intim testrészek mosásához használj tiszta, langyos vizet, esetleg valamilyen természetes, illatmentes terméket, ami nem tartalmaz káros összetevőket.

3.   Menstruáció idején még jobban figyelj!

a menstruáció elég érzékeny időszak, a fertőzésekre is fogékonyabb lehetsz ilyenkor. Ha lehet, éjszakára ne használj tampont, inkább maradj a betétnél. Ha tampont használsz, maximum 4-5 óránként cseréld ki. Az intim higiénia is nagyon fontos ilyenkor. Figyelj hát jobban erre. A kézmosásról pedig ne is beszéljünk!

4.   Figyelj a fehérneműdre!

Válassz pamut fehérneműt, mivel az természetes anyag, jó a szellőzése, ami nagyon fontos az intim területeken. A műszálas viselet nemcsak kényelmetlen, de egészségtelen is. Igaz, hogy a fehérneműgyártók 30 fokot javasolnak termékeik mosási hőmérsékletéhez, ez azonban nem öli meg a baktériumokat nem igaz a fehérneműk esetében, ugyanis a baktériumok vígan túlélik a kézmeleg fürdést. Az alsóneműket mindig 60 fokon mossuk!

5.   Légy tudatos a fogamzásgátlás területén!

A hüvelybe felhelyezhető fogamzásgátló eszközök használata esetén körültekintőnek kell lenned. A hüvelygyűrűk, fogamzásgátló krémek, habok kibillenthetik a hüvely pH-ját, és lúgos irányba tolhatják, ami kedvez a baktériumoknak, amik könnyebben szaporodnak el. Jó választás lehet megelőzésként a fogamzásgátló tabletta. Kérd ki nőgyógyászod tanácsát, aki segít majd a számodra leginkább megfelelő tabletta kiválasztásában.

 

Tarjáni Rita


„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
Lenyúlták a pasimat, de én nyertem!
Lenyúlták a pasimat, de én nyertem!
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Izgalmasabb szexre vágyunk, de mégis rutint követünk
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
Szextitkok-  ezekről hallgatnak a nők!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.