intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tipp, amivel elfelejtheted a hüvelyfolyást

5 tipp, amivel elfelejtheted a hüvelyfolyást

A hüvely fertőzéses megbetegedései általában hüvelyi folyással, kellemetlen viszketéssel, égő érzéssel járnak. A bakteriális fertőzés nagyon gyakori a nőknél, mindenki, élete során legalább egyszer szenved tőle. A kellemetlenségeken túl komoly szövődmények alakulhatnak ki, ezért a fertőzést mindenképp kezelni kell. Van néhány tippünk, amelyekkel kivédheted a betegség kiújulását, és elfelejtheted a borzalmas hüvelyfolyást.

Mikor alakulhat ki bakteriális hüvelyfertőzés?

A hüvely természetes pH-ja savas közeg. Amikor a baktériumflóra egyensúlya megbomlik, csökken a jó bacillusok, vagyis a Lactobacillusok száma, és a hüvelyi pH lúgossá válik. Ez kedvez a kórokozóknak, amelyek ebben a közegben könnyen elszaporodhatnak. Ennek egyik tüneteként veheted észre, hogy megváltozik a hüvelyváladék. Bőséges, fehér vagy szürke színű folyás jelentkezik, amelynek kellemetlen szaga lesz.

Általában antibiotikumot ír fel az orvos kezelésképpen, ám a vissza-visszatérő megbetegedések miatt kialakulhat rezisztencia. Ezért nagyon fontos a megelőzés, és az hogy a hüvelyflóra egyensúlyára mindig nagyon odafigyelj.

Így előzd meg a bakteriális vaginózist – 5 tipp

1.   Használd helyesen a WC-t!

Minden alkalommal, amikor vécére mész, moss kezet, és akkor is, amikor végeztél. A vécépapírt mindig elölről hátrafelé használd, így nem viszed a hüvely irányába a végbélnyílás környékén lévő baktériumokat.

2.   Kerüld a túlzott intim mosakodást!

A különböző intim mosakodógélek, a hüvelyirrigáló-szerek általában hozzáadott illatanyagokat, tartósítószereket, más káros anyagokat tartalmaznak, így felboríthatják a hüvelyflóra kényes egyensúlyát. Az intim testrészek mosásához használj tiszta, langyos vizet, esetleg valamilyen természetes, illatmentes terméket, ami nem tartalmaz káros összetevőket.

3.   Menstruáció idején még jobban figyelj!

a menstruáció elég érzékeny időszak, a fertőzésekre is fogékonyabb lehetsz ilyenkor. Ha lehet, éjszakára ne használj tampont, inkább maradj a betétnél. Ha tampont használsz, maximum 4-5 óránként cseréld ki. Az intim higiénia is nagyon fontos ilyenkor. Figyelj hát jobban erre. A kézmosásról pedig ne is beszéljünk!

4.   Figyelj a fehérneműdre!

Válassz pamut fehérneműt, mivel az természetes anyag, jó a szellőzése, ami nagyon fontos az intim területeken. A műszálas viselet nemcsak kényelmetlen, de egészségtelen is. Igaz, hogy a fehérneműgyártók 30 fokot javasolnak termékeik mosási hőmérsékletéhez, ez azonban nem öli meg a baktériumokat nem igaz a fehérneműk esetében, ugyanis a baktériumok vígan túlélik a kézmeleg fürdést. Az alsóneműket mindig 60 fokon mossuk!

5.   Légy tudatos a fogamzásgátlás területén!

A hüvelybe felhelyezhető fogamzásgátló eszközök használata esetén körültekintőnek kell lenned. A hüvelygyűrűk, fogamzásgátló krémek, habok kibillenthetik a hüvely pH-ját, és lúgos irányba tolhatják, ami kedvez a baktériumoknak, amik könnyebben szaporodnak el. Jó választás lehet megelőzésként a fogamzásgátló tabletta. Kérd ki nőgyógyászod tanácsát, aki segít majd a számodra leginkább megfelelő tabletta kiválasztásában.

 

Tarjáni Rita


Már nem szeretlek, Isten veled!
Már nem szeretlek, Isten veled!
Szórakoztató és szenvedélyes szex
Szórakoztató és szenvedélyes szex
Mit szeret a nő egy férfiban?
Mit szeret a nő egy férfiban?
Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja
Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.