intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

Egy szokásos délutánon hazafelé utaztam a 7-es buszon, ami eléggé tömve volt. Két fiatal lány mellett álltam, elég szorosan ahhoz, hogy halljam, miről folyik a beszélgetés kettejük közt.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

- Dehogy megyek nőgyógyászhoz! – mondta az egyik. – Nagyon félek, szerintem fáj a vizsgálat, és nekem semmi kedvem az egészhez.

Elszomorított, amit hallottam, mert ezek szerint még mindig ott tartunk, hogy a szexuális élet küszöbén álló lányoknak fogalmuk sincs a nőgyógyászati vizsgálat fontosságáról. És, ami még rosszabb, a szüleik sem nagyon veszik a fáradtságot, hogy mindent elmondjanak nekik erről. Pedig nagyon sok kellemetlenségtől megóvhatnák gyermeküket és önmagukat is.

Lássunk most 5 olyan tévhitet, amelyet még mindig elhisznek a fiatalok a nőgyógyászati vizsgálatról:

1. A vizsgálat nagyon fájdalmas

Ez nem igaz. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így ezt nem lehet kijelenteni. Tény, hogy nem egy kellemes dologról van szó, de fájdalmasnak egyáltalán nem lehet mondani. A nőgyógyász szakorvosok különösen körültekintőek a fiatal lányok esetében, hiszen ők még nem szültek gyermeket.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

2. A rákszűrés teljesen értelmetlen, mert ha ott van, már úgyis mindegy

A daganatos megbetegedések általában még a kialakulásuk előtt felismerhetők. Több olyan jel is van, amely utalhat arra, hogy veszélyben vagy. Ám ezeket csak a szűrővizsgálatok alkalmával fedezheti fel a szakorvos. Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos, hogy elmenj minden évben a nőgyógyászati rákszűrésre!

3. Az teljesen normális, ha az orvos nem beszél hozzám

Nem igaz! Mindent, amire kíváncsi vagy a kezeléseddel kapcsolatban, az orvos köteles veled megosztani. A vizsgálat elején kérdéseket tesz fel, ezekre jó, ha őszintén válaszolsz. A vizsgálat alatt vagy után pedig te következel. Nyugodtan kérdezz, ha pedig az adott orvost nem érzed elég készségesnek, nyugodtan keress fel egy másik szakembert. A nőgyógyász nagyon is intim területet vizsgál, neked pedig jogod van tudni, hogy mi is történik veled.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

4. Teljesen mindegy, mi van, a tablettát úgyis felírja majd az orvos

Ez sem igaz. A fogamzásgátló tabletta felírását komoly vizsgálat és egy sor kérdés előzi meg. A tabletta sem javasolható mindenkinek. A nőgyógyász feladata az, hogy veled együtt megtalálja a számodra legkedvezőbb fogamzásgátlási alternatívát.

5. Jobb, ha nem mondok semmit, mert még a végén az orvos elmondja a szüleimnek

Ha nem akarod elmondani a szüleidnek a problémád, az a te dolgod. Amit az orvosi rendelőben mondasz, az ott is marad. A nőgyógyász szakorvost is – ugyanúgy, mint bármely orvost – köti a titoktartás. Nyugodt lehetsz, nem fog beszélni a szüleiddel. Ezt jobb, ha te teszed meg.


A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
Szűz vagy még?
Szűz vagy még?
Ezeken a helyeken ne szexelj!
Ezeken a helyeken ne szexelj!
Viszlát káosz, helló jó szex!
Viszlát káosz, helló jó szex!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.