intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

Egy szokásos délutánon hazafelé utaztam a 7-es buszon, ami eléggé tömve volt. Két fiatal lány mellett álltam, elég szorosan ahhoz, hogy halljam, miről folyik a beszélgetés kettejük közt.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

- Dehogy megyek nőgyógyászhoz! – mondta az egyik. – Nagyon félek, szerintem fáj a vizsgálat, és nekem semmi kedvem az egészhez.

Elszomorított, amit hallottam, mert ezek szerint még mindig ott tartunk, hogy a szexuális élet küszöbén álló lányoknak fogalmuk sincs a nőgyógyászati vizsgálat fontosságáról. És, ami még rosszabb, a szüleik sem nagyon veszik a fáradtságot, hogy mindent elmondjanak nekik erről. Pedig nagyon sok kellemetlenségtől megóvhatnák gyermeküket és önmagukat is.

Lássunk most 5 olyan tévhitet, amelyet még mindig elhisznek a fiatalok a nőgyógyászati vizsgálatról:

1. A vizsgálat nagyon fájdalmas

Ez nem igaz. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így ezt nem lehet kijelenteni. Tény, hogy nem egy kellemes dologról van szó, de fájdalmasnak egyáltalán nem lehet mondani. A nőgyógyász szakorvosok különösen körültekintőek a fiatal lányok esetében, hiszen ők még nem szültek gyermeket.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

2. A rákszűrés teljesen értelmetlen, mert ha ott van, már úgyis mindegy

A daganatos megbetegedések általában még a kialakulásuk előtt felismerhetők. Több olyan jel is van, amely utalhat arra, hogy veszélyben vagy. Ám ezeket csak a szűrővizsgálatok alkalmával fedezheti fel a szakorvos. Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos, hogy elmenj minden évben a nőgyógyászati rákszűrésre!

3. Az teljesen normális, ha az orvos nem beszél hozzám

Nem igaz! Mindent, amire kíváncsi vagy a kezeléseddel kapcsolatban, az orvos köteles veled megosztani. A vizsgálat elején kérdéseket tesz fel, ezekre jó, ha őszintén válaszolsz. A vizsgálat alatt vagy után pedig te következel. Nyugodtan kérdezz, ha pedig az adott orvost nem érzed elég készségesnek, nyugodtan keress fel egy másik szakembert. A nőgyógyász nagyon is intim területet vizsgál, neked pedig jogod van tudni, hogy mi is történik veled.

5 tévhit helyett az igazság a nőgyógyászati vizsgálatról

4. Teljesen mindegy, mi van, a tablettát úgyis felírja majd az orvos

Ez sem igaz. A fogamzásgátló tabletta felírását komoly vizsgálat és egy sor kérdés előzi meg. A tabletta sem javasolható mindenkinek. A nőgyógyász feladata az, hogy veled együtt megtalálja a számodra legkedvezőbb fogamzásgátlási alternatívát.

5. Jobb, ha nem mondok semmit, mert még a végén az orvos elmondja a szüleimnek

Ha nem akarod elmondani a szüleidnek a problémád, az a te dolgod. Amit az orvosi rendelőben mondasz, az ott is marad. A nőgyógyász szakorvost is – ugyanúgy, mint bármely orvost – köti a titoktartás. Nyugodt lehetsz, nem fog beszélni a szüleiddel. Ezt jobb, ha te teszed meg.


Plátó, kérlek menj a fenébe!
Plátó, kérlek menj a fenébe!
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
Szex a szülés után
Szex a szülés után
A szex kell!
A szex kell!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.