intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tévhit az önkielégítésről

Az írott történelem kezdete óta már szinte univerzális gyakorlat a maszturbáció. Valószínűleg mindenki maszturbál vagy maszturbált már. Ennek ellenére univerzális a bűntudat is, ami ezt a tevékenységet övezi.

B9d4c1f1630eb32e8371309c290d320a W773

Kulturális tabuk, vallási megbélyegzés, örökölt szégyen. Ezek mind-mind okozhatják azt a zsigeri bűntudatot, amit az emberek hordoznak.

Nézzük most a legelterjedtebb (ez megdöbbentő!) tévhiteket az önkielégítéssel kapcsolatban:
1. tévhit: Csak azok az emberek maszturbálnak, akik kétségbeesésükben már máshogy nem jutnak szexhez, mivel nincs partnerük.
IGAZSÁG: Egyáltalán nem! Az önkielégítésnek semmi köze ahhoz, hogy van-e szexuális partner vagy sem. A maszturbáció tananyag önmagunkról. Arról, hogy mi okoz örömöt.  Ez egy jó dolog. És van egy dolog, amin biztos meg fogsz lepődni: különböző tanulmányok és vizsgálatok szerint azok az emberek, akik kapcsolatban élnek, többet maszturbálnak.

900768abfa3f0c05406525785bc807e7 W773

2. tévhit: Az önkielégítés vakságot okoz (vagy aknét, hajhullást, krónikus fáradtságot, esetleg kiszőrösödik a tenyered, meddő leszel vagy rákos beteg).
IGAZSÁG: Természetesen ezek közül egyik sem igaz! Ha így lenne, akkor egy szőrös tenyerű, pattanásos és fáradt társadalomban élnénk, ahol az emberek nagy százaléka meddő. A maszturbáció enyhíti a stresszt, az álmatlanságot, a fejfájást, a PMS tüneteit és a menstruációs görcsöket. Önkielégítés során endorfin termelődik, ami enyhíti a fájdalmat, emeli a hangulatot és jobban érzed magad tőle.

3. tévhit: Az önkielégítés nemi betegségeket okoz.
IGAZSÁG: A maszturbálás nem okoz semmilyen nemi betegséget. 1994-ben, Amerikában emelkedett a tinédzserek körében a nemi betegségek száma, ezért az akkori egészségügyi miniszter, Joycelyn Elders, azt javasolta, hogy az iskolákban tanítsák a maszturbációt, mint egy módját annak, hogy megakadályozzák nemi betegségeket. Kirúgták őt ezért! Kár, hogy az emberek akkor nem hallgattak rá, mert ma minden negyedik, szexuálisan aktív tizenévesnek van valamilyen nemi betegsége.

4. tévhit: A boldog párkapcsolatban élők nem maszturbálnak
IGAZSÁG: Sok házas férfi és nő maszturbál, és nem azért, mert nem megfelelő a szexuális életük a partnerükkel, hanem csak azért, mert jó érzés! Sőt, egyes párok együtt maszturbálnak, így dobják fel, így fűszerezik a szexuális együttléteket. A lényeg pedig, hogy az önkielégítés egyike azon kevés kellemes dolognak az életben, aminek valóban nincs hátránya.

5. tévhit: A zuhanyfej károsítja a csiklót.
IGAZSÁG: Sok nő szereti a zuhanyzó segítségével elérni az orgazmust sok nő. Ez a módszer a harmadik legelterjedtebb módja annak, ahogy a nők maszturbálnak. Csak használd úgy a tested, mint egy jelzőkészüléket: ha valami fájdalmas, hagyd abba. A zuhanyzóval kapcsolatban a legrosszabb, ami történhet, hogy túl sok víz kerül a hüvelybe, ami felborítja az ottani érzékeny egyensúlyt. Ha el akarod kerülni ezt, koncentrálj a klitoriszra, ne tedd a zuhanyfejet túl közel a hüvelyhez.

Semmit sem kell tenned, és semmitől sem kell félned. Csak élvezd!

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.