intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tévhit a hegekről

5 tévhit a hegekről

Valószínűleg már te is szembesültél már a tükör előtt állva aknékkal, hegekkel, striákkal, amelyeket vagy megpróbáltál kezelni, vagy már le is mondtál arról, hogy valaha is eltűnnek.

5 tévhit a hegekről

Sajnos az otthoni hegkezelésről alkotott kép igen hiányos, elavult, és nem tesz jót a bőrnek. Lássuk azt az 5 fontos tényt és tévhitet a hegekkel kapcsolatban, amelyet bőrgyógyászok gyűjtöttek össze.

1. Tévhit: Bármilyen bőrelváltozás heg
Az emberek gyakran összekeverik az aknék, pattanások után maradt elszíneződést a valódi heggel. Általában az aknék, pattanások után egy pigmentálási probléma marad, amit enyhíteni lehet hidrokinon, kojisav és retinol tartalmú készítményekkel. A heg eltérő tapintású, mint a bőrfelület többi része, így nagyon könnyen megkülönböztethető egy sima elszíneződéstől. Egy igazi heg általában megköveteli a gondos, akár orvosi kezelést, de a napi hidratálás, és a napvédelem is sokat segíthet. 

2. Tévhit: A friss seb bekötözése megakadályozza a hegesedést
Ez nem a legjobb megoldás, a sebnek jobb, ha „lélegezni” tud. Ha friss seb keletkezik valahol, akkor először fertőtleníteni kell, majd le kell takarni gézzel, szakszerűen bekötözve. Éjszakára azonban el kell távolítani a kötést, hogy a seb „lélegehessen”.

3. Tévhit: Ha egy heg már teljesen begyógyult, azzal már nem nagyon lehet kezdeni semmit
Szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésre: lézerek, kémiai hámlasztás és töltőanyagok, hogy a különböző típusú hegek megjelenésén javítani lehessen. Nagyobb, kráter alakú hegeknél szükséges lehet egy apró bemetszés, hogy az orvos összeilleszthesse a heg két oldalát, és így nyom nélkül gyógyulhasson. 

4. Tévhit: Csak a súlygyarapodás okoz striákat
Valóban, a striák elsődleges oka a súlyunkkal függ össze. Ám nem ez az egyetlen, ami okozhatja ezeket a kellemetlen kis csíkokat. A hirtelen növekedés serdülőkorban a csípőn, a melleken és a hónalj területén okozhat ilyen elváltozást. Amikor a striák még pirosas színűek, akkor kell alaposan kenegetni stria elleni készítménnyel. Véglegesen soha nem lehet eltűntetni, ám lézerrel nagyon szépen halványíthatók.

5. Tévhit: A hidratáló kakaóvaj és az E-vitamin megakadályozza hegeket
Bizonyára anyukád is, nagymamád is esküszik a kakaóvajra és az E-vitaminra, hogy a segítségükkel gyönyörű, hegmentes marad a bőr. Azonban nincs orvosi bizonyíték arra, hogy ezek az anyagok ténylegesen dolgoznak. Valójában az E-vitamin és a kakaóvaj a „kemény bevetésen” csődöt mond. Azt azonban merészség lenne kijelenteni, hogy nem járulnak hozzá ahhoz, hogy a bőr szép maradhasson sokáig. A kakaóvaj igen mélyen hidratál, ha valaki hosszú időn át alkalmazza, megelőzheti a striák kialakulását, rugalmassá teszi a bőrt. Tehát az igazi kulcs az, hogy hidratálj, ha szeretnéd megakadályozni a striák kialakulását.

Naponta egyszer hidratáld az arcod egy alapos tisztítás után, majd használj a bőrtípusodnak megfelelő testápoló készítményt. Ezzel már nagyon sokat teszel azért, hogy megőrizd bőröd simaságát és ragyogását.


Amikor a pasi csókol..
Amikor a pasi csókol..
„Még sosem voltam szerelmes”
„Még sosem voltam szerelmes”
A szerelem rabszolgái vagyunk
A szerelem rabszolgái vagyunk
Ne kütyüzz, szeretkezz!
Ne kütyüzz, szeretkezz!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.