intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tévhit a hegekről

5 tévhit a hegekről

Valószínűleg már te is szembesültél már a tükör előtt állva aknékkal, hegekkel, striákkal, amelyeket vagy megpróbáltál kezelni, vagy már le is mondtál arról, hogy valaha is eltűnnek.

5 tévhit a hegekről

Sajnos az otthoni hegkezelésről alkotott kép igen hiányos, elavult, és nem tesz jót a bőrnek. Lássuk azt az 5 fontos tényt és tévhitet a hegekkel kapcsolatban, amelyet bőrgyógyászok gyűjtöttek össze.

1. Tévhit: Bármilyen bőrelváltozás heg
Az emberek gyakran összekeverik az aknék, pattanások után maradt elszíneződést a valódi heggel. Általában az aknék, pattanások után egy pigmentálási probléma marad, amit enyhíteni lehet hidrokinon, kojisav és retinol tartalmú készítményekkel. A heg eltérő tapintású, mint a bőrfelület többi része, így nagyon könnyen megkülönböztethető egy sima elszíneződéstől. Egy igazi heg általában megköveteli a gondos, akár orvosi kezelést, de a napi hidratálás, és a napvédelem is sokat segíthet. 

2. Tévhit: A friss seb bekötözése megakadályozza a hegesedést
Ez nem a legjobb megoldás, a sebnek jobb, ha „lélegezni” tud. Ha friss seb keletkezik valahol, akkor először fertőtleníteni kell, majd le kell takarni gézzel, szakszerűen bekötözve. Éjszakára azonban el kell távolítani a kötést, hogy a seb „lélegehessen”.

3. Tévhit: Ha egy heg már teljesen begyógyult, azzal már nem nagyon lehet kezdeni semmit
Szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésre: lézerek, kémiai hámlasztás és töltőanyagok, hogy a különböző típusú hegek megjelenésén javítani lehessen. Nagyobb, kráter alakú hegeknél szükséges lehet egy apró bemetszés, hogy az orvos összeilleszthesse a heg két oldalát, és így nyom nélkül gyógyulhasson. 

4. Tévhit: Csak a súlygyarapodás okoz striákat
Valóban, a striák elsődleges oka a súlyunkkal függ össze. Ám nem ez az egyetlen, ami okozhatja ezeket a kellemetlen kis csíkokat. A hirtelen növekedés serdülőkorban a csípőn, a melleken és a hónalj területén okozhat ilyen elváltozást. Amikor a striák még pirosas színűek, akkor kell alaposan kenegetni stria elleni készítménnyel. Véglegesen soha nem lehet eltűntetni, ám lézerrel nagyon szépen halványíthatók.

5. Tévhit: A hidratáló kakaóvaj és az E-vitamin megakadályozza hegeket
Bizonyára anyukád is, nagymamád is esküszik a kakaóvajra és az E-vitaminra, hogy a segítségükkel gyönyörű, hegmentes marad a bőr. Azonban nincs orvosi bizonyíték arra, hogy ezek az anyagok ténylegesen dolgoznak. Valójában az E-vitamin és a kakaóvaj a „kemény bevetésen” csődöt mond. Azt azonban merészség lenne kijelenteni, hogy nem járulnak hozzá ahhoz, hogy a bőr szép maradhasson sokáig. A kakaóvaj igen mélyen hidratál, ha valaki hosszú időn át alkalmazza, megelőzheti a striák kialakulását, rugalmassá teszi a bőrt. Tehát az igazi kulcs az, hogy hidratálj, ha szeretnéd megakadályozni a striák kialakulását.

Naponta egyszer hidratáld az arcod egy alapos tisztítás után, majd használj a bőrtípusodnak megfelelő testápoló készítményt. Ezzel már nagyon sokat teszel azért, hogy megőrizd bőröd simaságát és ragyogását.


Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt
Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt
Veszélyes lehet az orális szex?
Veszélyes lehet az orális szex?
Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Mi legyen egy friss kapcsolattal karantén idején?
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.