intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tény az önkielégítésről

5 tény az  önkielégítésről

5 tény az  önkielégítésről

Tabutéma. Nemigen beszél róla senki. A nők szerint a nők nem végeznek önkielégítést, a férfiaknál pedig szinte természetes, hogy tudják egymásról, hogy csinálják.

Íme öt olyan dolog, amit talán nem tudtál a maszturbációról. Remélhetőleg ezek a tények megközelíthetőbbé teszik a témát.

1. Azok, akiknek rendben van a szexuális életük, gyakrabban maszturbálnak. Furcsa, nem? Nos, nem is annyira. A gyakori maszturbáció arra utal, hogy az illető nyitott a szexualitásra. Az önkielégítés segít megismerni a vágyaidat, azt, hogy neked mi a jó, és ez segíti a partnerrel való együttlétet is.  

2. Több nő maszturbál, mint ahányan hajlandók elismerni. Felmérések szerint 18 éves korra a nők több mint fele már kipróbálta az önkielégítést. Dr. Kinsey* felmérése szerint ez a szám 50-70% közötti.

3. Az idősebb nők is maszturbálnak. A nemi vágy kissé csökken, ahogy öregszünk. Egy 2010-es tanulmány kifejtette, hogy Kinsey felmérésében a nők mintegy 30%-a 60-69 éves volt. Ez bizonyítja, hogy idősebb korban is van igényünk a szexualitásra.

4. Néhány országban ösztönzik a tizenéveseket a mindennapi maszturbációra. Az egészségügyi okokból való bátorítás azért is fontos, mert a napi maszturbáció – az angol brosúrák szerint – segít a szexuális úton terjedő betegségek terjedésének csökkentésében, illetve hatására kevesebb a tiniterhesség.

5 tény az  önkielégítésről

5. Az önkielégítés nem volt mindig tabu. Miért szeretjük a római kort? Mert nyitottak voltak a szexualitásra! Már i. e. a 4. évezredben készült olyan agyagszobrocska, amely egy önkielégítést végző nőt ábrázol. Minden jó volt egészen a korai 1700-as évekig, amikor egy névtelen röpiratot tettek közzé Onania címmel. Ez vetett véget a „mókának”. A maszturbációt egy „szörnyű bűn”-nek nevezi, „önszennyezés”-nek. Azt is kimondja, hogy a maszturbáció a további századokra is negatív hatással lesz. Ez a mentalitás folytatódott a 16. és a 17. században, amikor a szellemi és fizikai betegségek több mint 60%-áért az önkielégítést tették felelőssé.

Bár a ’60-as évek felfogása kicsit változtatott ezen a nagyon negatív hozzáálláson, a mélyen vallásos emberek számára, vagy a konzervatívabb felfogásúaknak a maszturbáció sosem lesz elfogadott, pedig természetes, ártalmatlan, sőt inkább hasznos dologról van szó, ami csak segíti a szexuális élet kiteljesedését.

*Alfred Charles Kinsey: amerikai biológus, az entomológia és azoológia professzora, a később róla elnevezett kutatóintézet alapítója. Az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását.(Wikipédia)


Szex egy hosszú  kapcsolatban
Szex egy hosszú kapcsolatban
10 dolog, amit imádok benned
10 dolog, amit imádok benned
Ő kell neked!
Ő kell neked!
Plátó, kérlek menj a fenébe!
Plátó, kérlek menj a fenébe!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.