intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

Igen ritka érzékenységről van szó, de sajnos létezik – a spermaallergia. Ez a betegség valójában egy hiperszenzitivitás, amely a két nemnél különböző tünetekkel jelentkezhet. Íme, a 7 legfontosabb jel, amelyek közül bármelyiket tapasztalod szex után, feltétlenül fordulj orvoshoz.

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

Égő érzés

A spermaallergia azonnal jelentkezik, miután a partnered ejakulál. Előfordulhat, hogy égető érzést tapasztalsz, a hüvely pedig vörös, duzzadt és belül akár hólyagos is lehet. Az efféle tünetek okozója nem kizárólag a spermaallergia lehet, ezért fontos, hogy ne vonj le egyből következtetéseket, hanem beszélj az orvosoddal a panaszaidról. A spermára való túlérzékenység csak néhány tízezer embert érint, ezért az orvosnak ki kell zárni az egyéb lehetséges okokat, például a spermicid- vagy az óvszerallergiát. 

Viszketés

Ha viszketést tapasztalsz a hüvelyben, vagy a környékén, először biztos valamilyen gombás fertőzésre gondolsz. Ez helytálló is lehet, hiszen a nők 75%-a legalább egyszer élete során, átesik valamilyen gombás, hüvelyi fertőzésen. Ha azonban nincs más tüneted, csak a viszketés, ami általában szex után azonnal jelentkezik, érdemes megbeszélned orvosoddal a spermaallergia lehetőségét is.

Eddig, más partnerrel nem tapasztaltál semmi hasonlót

Nincs két egyforma sperma. Nagy esély van arra, hogy az új partnered spermájában egy adott fehérjére reagálnak az antitestek a te szervezetedben, és ezért érzel olyan tüneteket, amelyeket eddig soha. Sajnos ezt igen nehéz diagnosztizálni, mivel a reakció a partnered spermájában található fehérjékre alakul ki, valószínűleg nem mutat majd allergiát az allergiateszt. Vannak eljárások arra, hogy kiderítsék, valóban allergiás vagy-e a partnered spermájára. Előfordulhat, hogy a nőgyógyász mellett urológus és allergológus szakorvos segítségét is igénybe kell venned.

A tünetek nemcsak az érintett területen jelentkeznek

A spermaallergia tünetei nemcsak ott jelentkezhetnek, ahol a sperma a testedhez ért, hanem bárhol kialakulhat csalánkiütés. Hasonlóan más allergiákhoz.

Nehéz a légzés

Úgy érezheted, hogy a légzésed nagyon nehézkessé válik, belül forrónak érzed a tested és kapkodod a levegőt. Eddig még nem jegyeztek fel olyan esetet, hogy valakire nézve ez végzetes lett volna, de ha ez a tünet jelentkezik, azonnal irány a sürgősségi.

Tarjáni Rita


„Még sosem voltam szerelmes”
„Még sosem voltam szerelmes”
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?
Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?
Elmúlt a szerelem? Még házasságban is érdemes ezekre figyelni!
Elmúlt a szerelem? Még házasságban is érdemes ezekre figyelni!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.