intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

Igen ritka érzékenységről van szó, de sajnos létezik – a spermaallergia. Ez a betegség valójában egy hiperszenzitivitás, amely a két nemnél különböző tünetekkel jelentkezhet. Íme, a 7 legfontosabb jel, amelyek közül bármelyiket tapasztalod szex után, feltétlenül fordulj orvoshoz.

5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

Égő érzés

A spermaallergia azonnal jelentkezik, miután a partnered ejakulál. Előfordulhat, hogy égető érzést tapasztalsz, a hüvely pedig vörös, duzzadt és belül akár hólyagos is lehet. Az efféle tünetek okozója nem kizárólag a spermaallergia lehet, ezért fontos, hogy ne vonj le egyből következtetéseket, hanem beszélj az orvosoddal a panaszaidról. A spermára való túlérzékenység csak néhány tízezer embert érint, ezért az orvosnak ki kell zárni az egyéb lehetséges okokat, például a spermicid- vagy az óvszerallergiát. 

Viszketés

Ha viszketést tapasztalsz a hüvelyben, vagy a környékén, először biztos valamilyen gombás fertőzésre gondolsz. Ez helytálló is lehet, hiszen a nők 75%-a legalább egyszer élete során, átesik valamilyen gombás, hüvelyi fertőzésen. Ha azonban nincs más tüneted, csak a viszketés, ami általában szex után azonnal jelentkezik, érdemes megbeszélned orvosoddal a spermaallergia lehetőségét is.

Eddig, más partnerrel nem tapasztaltál semmi hasonlót

Nincs két egyforma sperma. Nagy esély van arra, hogy az új partnered spermájában egy adott fehérjére reagálnak az antitestek a te szervezetedben, és ezért érzel olyan tüneteket, amelyeket eddig soha. Sajnos ezt igen nehéz diagnosztizálni, mivel a reakció a partnered spermájában található fehérjékre alakul ki, valószínűleg nem mutat majd allergiát az allergiateszt. Vannak eljárások arra, hogy kiderítsék, valóban allergiás vagy-e a partnered spermájára. Előfordulhat, hogy a nőgyógyász mellett urológus és allergológus szakorvos segítségét is igénybe kell venned.

A tünetek nemcsak az érintett területen jelentkeznek

A spermaallergia tünetei nemcsak ott jelentkezhetnek, ahol a sperma a testedhez ért, hanem bárhol kialakulhat csalánkiütés. Hasonlóan más allergiákhoz.

Nehéz a légzés

Úgy érezheted, hogy a légzésed nagyon nehézkessé válik, belül forrónak érzed a tested és kapkodod a levegőt. Eddig még nem jegyeztek fel olyan esetet, hogy valakire nézve ez végzetes lett volna, de ha ez a tünet jelentkezik, azonnal irány a sürgősségi.

Tarjáni Rita


Önbizalomszerzés, örömszerzés, testtudat – Ezt nyújtja a maszturbáció a szakértők szerint   
Önbizalomszerzés, örömszerzés, testtudat – Ezt nyújtja a maszturbáció a szakértők szerint  
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Nyár, flört, szex, veszélyek
Nyár, flört, szex, veszélyek
Elég érett vagy már a szexuális élethez? Válaszolj 4 kérdésre, és kiderül!
Elég érett vagy már a szexuális élethez? Válaszolj 4 kérdésre, és kiderül!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.