intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

Azon kívül, hogy megfelelő anyagú fehérneműt viselsz, és azt naponta váltod, eljársz nőgyógyászhoz minimum évente egyszer, még van néhány dolog, amivel befolyásolhatod a hüvelyed egészségét.

4 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned a hüvelyedért

Az egészséges hüvely pH-ja savas, rengeteg hasznos baktériumot tartalmaz, amelyek segítenek kivédeni a fertőzéseket és fenntartani az egészséges pH-t.

Az egészséges hüvely megtisztítja önmagát, úgy termelődik a benne lévő nyálka, mint a nyál. Bármilyen külső beavatkozás azonban hamar felboríthatja ezt az ideális állapotot.

5 dolog, amit meg kell tenned az egészségedért

1. Védd a hüvely pH-ját, de hüvelyzuhany nélkül!

A hüvelyzuhany megzavarhatja a hüvely pH-szintjét, csökkenti a savasságot és előkészíti a terepet egy bakteriális fertőzésnek. Normális esetben a hüvely pH-ja körülbelül 3,8-4,5. Ha a hüvely kellemetlen szagú, keresd fel az orvosod. A hüvelyzuhany csak elfedi a szagokat, így nehezebben fedezhető fel a probléma. Kerülje a durva szappanokat, tisztálkodószereket a hüvelyen belül, mivel ezek hatással lehetnek az egészséges pH- egyensúlyra.

2. Használj óvszert, hogy távol tartsd a káros baktériumokat!

Az óvszer használata szex közben segít megvédeni a szexuális úton terjedő fertőzésektől mint pl. a HIV, a genitális herpesz, a szifilisz, a gonorrhoea, a genitális szemölcsök, és a chlamydia. Néhány ilyen betegség mint a HIV és a genitális herpesz, nem gyógyíthatók. Más betegségekről mint a humán papillomavírusról, amely a genitális szemölcsök okozója, ismert, hogy rákot okoz, vagy más betegségekhez vezet. Ezeket a problémákat az óvszer használatával jó eséllyel ki lehet védeni.

3. Ha kialakul fertőzés, kezeld!

Háromféle hüvelyi fertőzés gyakori: gombás fertőzések, bakteriális hüvelygyulladás, és trichomoniasis. Ezeknek a fertőzéseknek a kezelése döntő fontosságú, mert ha nem kezelik kellemetlen, fájdalmas, és súlyos reproduktív egészségügyi problémákat okozhatnak. Mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ha a hüvely fáj, csíp, váladékozik, vagy erős szaga van.

4. Használj nem vazelin alapú síkosítót!

A síkosítás is fontos része a közösülésnek. E nélkül a szeméremajkak és a hüvely bőre irritálttá válhat, felszakadhat. A nők egy része nem termel elegendő természetes síkosítót. Ebben az esetben kell használni valamilyen mesterséges síkosítót a súrlódás csökkentése, az irritáció elkerülése, és az öröm fokozása érdekében. Kerüld azonban a vazelint és és más, olajos alapú termékeket, lebonthatják a latexből készült óvszereket, illetve fertőzést is okozhatnak. A síkosítókról itt olvashatsz bővebben: http://www.intimzona.hu/szexualitas/5-dolog-amit-tudnod-kell-a-sikositokrol

Ha kérdésed van a témáról, bátran fordulj szakértőinkhez, akik online rendelésünkön várják, hogy megoszd velük, ami téged érdelek. Kattints ide!


5 tanács a hüvelyed egészségéért
5 tanács a hüvelyed egészségéért
Fedezd fel a szerepjátékokat
Fedezd fel a szerepjátékokat
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
5 dolog, amit jobb előbb tudni a szerelemről és a szerelmi kapcsolatokról
Nem találtad meg a szerelmet? Ezek lehetnek az okai…
Nem találtad meg a szerelmet? Ezek lehetnek az okai…
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.