intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5+1 élelmiszer, amely megváltoztatta a világot

Szoktál azon gondolkodni, hogy valójában mi van a tányérodon? Azon, hogy vajon miért pont azt az ételt választottad, amit épp eszel? Csak az játszik szerepet, hogy kedveled, vagy más szempontok alapján döntesz? Lássunk most 7 olyan élelmiszert, ami megváltoztatta a világot.

1. Kenyér

A történészek szerint a legfontosabb emberi találmány maga a mezőgazdaság volt. A vadászó-gyűjtögető életmódú emberből a gabonatermesztés alakította át az embert azzá, ami ma is, gazdálkodó emberré. A kenyér, azaz a gabonából őrölt lisztből készült étel az emberiség legfontosabb élelme. Minden kultúrában más és más. Már létezik olyan kenyér is, ami nem gabonából készül, gluténmentes vagy szénhidtát-csökkentett.

2. Előfőzött, dobozos ételek

Az előfőzött vacsik kora egybeesik az emancipáció virágkorával. Nem véletlenül. A nők ezzel is kifejezték azt, hogy ők nem rabszolgák, akik csak azért vannak, hogy a család működjön. Persze mára már nem részesítjük előnyben ezeket, de akkor, az ’50-es években nagy forradalmat csináltak.

3. Burgonya

A burgonyát Írországgal azonosítják. Európa még a legnagyobb krízisek közepette is boldogulhatott a burgonyának köszönhetően. Az egyik legpusztítóbb éhínség az volt, amikor egy járvány kiirtott több millió hektár krumplit Írországban. Ma a burgonya még mindig tartja a helyét mint az egyik legfontosabb növény a bolygón.

4. Banán.

A banánkereskedelem jelentős hatást gyakorolt számos latin-amerikai országra. Központja Costa Rica és Panama lett. Az itteni banántermelő cégek még a politikában is részt vesznek.

5. Kukorica

Ez a növény az elsők között volt amelyet termeszteni kezdtek az amerikai őslakosok 9000 évvel ezelőtt. Európába az 1500-as években került. Minden kontinensen átalakította az addigi étrendet. Persze ma is az egyik alapélelmiszer.

+1. Hamburger

Ez az alapvetően egészségtelen fast food minden kétséget kizáróan a legnagyobb élelmiszer forradalom a világon. Mindenhol fogyasztják a világon, mindenhol más és más. Természetesen el lehet készíteni egészségesen is. Ha teheted, böngéssz a neten egy jó receptet, és készítsd el otthon, ne a gyorséttermi verziót válaszd.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.