intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5+1 egészséges érv a szex mellett

5+1 egészséges érv a szex mellettA szexnek sok-sok előnye van. Nemcsak élvezetes és életben tartja a szenvedélyt, hanem még az egészségedre is jó hatással van.

Sok tanulmány foglalkozik a szex egészségügyi előnyeivel. Vegyük sorra ezeket az egészséges „mellékhatásokat”.

1. Javítja a szív egészségét.
Csakúgy, mint bármilyen fizikai aktivitás, az egészséges szex is jó a szívnek. Számos tanulmány megállapította, hogy a rendszeres szexuális élet és az orgazmus javítja a túlélési esélyeket stroke vagy szívroham esetében. Ha esetleg azt gondolnád, hogy a szex túl nagy megterhelés, gondold végig, hogy nem erőteljesebb tevékenység, mint egy gyorsabb gyaloglás.

2. Édes fájdalomcsillapító.
A „Drágám, ma ne, mert fáj a fejem” sajnos nem működik! Ugyanis a szex nagyon jól enyhíti a fájdalmat. Mivel a vér gyorsabban áramlik, az agyba is oxigéndús vér jut hamar, ráadásul endorfin szabadul fel, azaz boldogsághormon. Az orgazmus kiválóan enyhíti a menstruációs görcsöket is.

3. Oldja a stresszt.
Egészséges szexualitás ugyanolyan örömöt képes nyújtani, mint valamilyen isteni finom édesség.

4. Segít a rák megelőzésében.
A kutatások szerint az orgazmus és a herék stimulációja csökkentheti a prosztatarák kockázatát. Bár több kutatásra van még szükség, ez a hír több mint örvendetes.

5. Jobban alszol.
A szakértők még nem teljesen biztosak abban, hogy a szex miért javítja az alvást, de az biztos, hogy egy jól sikerült együttlét után sokkal pihentetőbb lesz az éjszakátok. Amikor felébredsz, akkor is érzed majd a frissességet.

+1 Ragyogó lesz a bőröd.
Igen, ez nem csak egy fantázia, tényleg jobban nézel ki szex után. Ez is a vér áramlásának köszönhető, hisz a bőr alatt is felpezsdül az áramlás, így az orcáid pirospozsgásak lesznek, a bőröd pedig ragyogó.

Élvezd a szexualitást minél gyakrabban, hiszen ez az élet egyik legnagyobb öröme. A meghittség és az intimitás mellett sokkal több, mint kellemes elfoglaltság, hiszen valóban segít leküzdeni az egészségügyi nehézségeket, és hozzájárul egy hosszú, boldog élethez.

SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.