intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 nyári szexveszély

3 nyári szexveszély

Összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni a forró nyárban.

3 nyári szexveszély

Bizonyára gondoltál már arra, milyen szuper lenne egy medencében vagy pezsgőfürdőben szexelni. Lehet, hogy már volt is részed hasonlóban. Gondoltad volna, hogy ezek a kalandok egyáltalán nem tesznek jót az egészségednek? A közösségi medencékben különböző vegyszerekkel tartják fenn a megfelelő pH-értéket, a fertőzések elkerülése miatt klórozzák a vizet. Ez az algák ellen is jó. Még az otthoni, kerti medencékben is ajánlatos a vegyszerezés, ami viszont nem a legjobb, ha épp szeretkezni próbáltok a vízben. Ilyenkor ugyanis a nő – pulzáló mozgás miatt – a vegyszerekkel is nagyobb dózisban találkozik, valamint a hüvelybe is jut a vegyszerezett vízből, ami fertőzéseket, fájdalmat okozhat. Az óvszer használata megoldást jelentene, de a vegyszerek a latexra sincsenek jó hatással, így az sem a legjobb választás. Érdemes tehát végiggondolni egy-egy ilyen strandos kalandot, és a szeretkezést későbbre halasztani, amikor a körülmények biztonságosabbak.

Mire kell még vigyázni a nyár folyamán?

Lássunk 3 olyan szexveszélyt, ami könnyedén elkerülhető:

  1. Homok mindenütt

Amikor a homokos parton belefeledkeztek a pillanatba, akkor is legyetek észnél! Szuper érzés, amikor a langyos homok a bőrödhöz ér, még belegondolni is izgalmas, ám ha nem figyeltek, könnyen kellemetlenség lehet a nagy szeretkezés vége. A hüvelyhez jutó homok borzalmas irritációt okozhat, és nagyon nehéz eltávolítani, azonnal édesvízre van szükség hozzá, mert a sós víz csípi a kidörzsölt területet.

Így lehet elkerülni: Használd a józan eszed! Terítsetek a földre egy törölközőt vagy pokrócot, így biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részetek.

  1. Húgyúti fertőzések

Egy 2013-as tanulmány szerint a húgyúti fertőzések száma nyáron nagyon megemelkedik. Valószínűleg ez azért van így, mert az emberek a melegebb hónapokban többet szexelnek. A baktériumok pedig nagyobb valószínűséggel szaporodnak háborítatlanul, mivel a hőmérséklet jobban kedvez nekik, mint a hideg évszakokban.

Így lehet elkerülni: Igyekezz még nagyobb figyelmet fordítani a nemi szervek higiéniájára. Ha erős, tartós vizelési ingert tapasztalsz, fájdalmas a vizelés, görcsök gyötörnek vagy lázas vagy, keresd fel az orvost, aki azonnal tudja majd a megoldást.

  1. Leégés az intim területeken

Akármennyire furcsa is, egyre nagyobb teret kap a nudista strandolás (persze ezt csak a kijelölt helyeken szabad, vagy természetesen otthon). Ennek pedig olyan következményei is lehetnek, amivel lehet, hogy elsőre nem számolsz. Azok az intim területek, amelyek egy normál strandon, tengerparton nem „látnak” napot, a nudista strandon vagy az otthoni kert rejtekében sajnos nagyon leéghetnek. A mellbimbó például kifejezetten „hajlamos” a leégésre.

Így lehet elkerülni: Használj magas fényvédő faktorral rendelkező napvédőt, kifejezetten figyelj oda ezekre az intim területekre, és egy napozás alatt többször is kend be a bőröd. Legalább 30 perccel a napozás megkezdése előtt kend be magad a napvédővel.

Ligeti Anna


Randitippek a két ünnep közti időszakra
Randitippek a két ünnep közti időszakra
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
Ha az iroda falai mesélni tudnának! – Szex a munkahelyen
10 szexuális probléma, amit komolyan kell venni
10 szexuális probléma, amit komolyan kell venni
Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Lapos a kapcsolatod? Tegyél érte!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.