intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

A megfelelő, helyes kommunikáció mindig kihívás. Különösen nehéz a párkapcsolatokban. Megtalálni az arany középutat, elkerülni a félreértéseket sokszor valódi stressz.

Van 3 + 1 szabály annak érdekében, hogy az üzeneted valóban célba találjon mindenféle félreértés nélkül.

1. Ne feltételezd a partneredről, hogy tudja, mire gondolsz!

Sajnos ez gyakori hiba. Hajlamosak vagyunk úgy értékelni valakit, hogy a kapcsolat alatt mit tett/tudott/gondolt magától. Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Annak érdekében, hogy megértsétek egymást, el kell fogadnod, hogy másképp gondolkodik, mint te, nem tudja kitalálni, hogy mire gondolsz. Azt neked kell megfogalmazni tisztán és érthetően. Vigyázz, a düh rossz tanácsadó. Nem haragudhatsz valakire azért, mert nem gondolatolvasó.

2. Légy őszinte, sokszor ennek hiánya okozza a problémákat!

Azt tapasztalod, hogy nem ér célba az üzeneted? Nem értékel a partnered eléggé? Nem lehet, hogy ez a miatt van, mert próbálod a dolgokat más színben feltüntetni? Nem lehet, hogy önmagadhoz sem vagy teljesen őszinte? Ne lépkedj tojáshéjon, de mindig őszintén mondd ki, amit gondolsz. Ez az egyik alapja a hosszú kapcsolatnak. Vigyázz, az őszinteség nem egyenlő a kíméletlenséggel. Minden mondanivalót meg lehet úgy is fogalmazni, hogy a partnerednek ne okozz fájdalmat, mégis célba találj.

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3. Nézz és láss a partnered szemével!

Ahogy belépünk egy kapcsolatba, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy abban a kapcsolatban van egy másik személy is, saját nézőponttal. Jellemzően a saját perspektívánkból nézzük a dolgokat. Ez pedig oda vezethet, hogy nagyon különböző értelmezések születnek egyazon dologról, és persze különböző elvárások. Ha megtanulsz belehelyezkedni a partnered perspektívájába, és az ő szemszögéből is meg tudod vizsgálni az adott kérdést, akkor olyan szintre fejlődhet a kapcsolatotok, amiről mindig is álmodtál.

+1. Adni és befogadni is jó egy kapcsolatban – ismerd fel!

Ne te legyél az a partner, aki folyton a saját akaratát akarja érvényesíteni. Ne csak adni akarj! Más szóval, ne dumálj folyton! Próbálj néha csak befogadni! Ez egy olyan elvárás a párodtól, amit teljesen természetes. Ha nem hagyod őt kommunikálni, nem várhatod el, hogy ő meghallgasson. Egy kapcsolatban szükség van arra, hogy mindkét fél elmondhassa, amit szeretne. Amint ez a tudatosság jelen van egy párkapcsolatban, akkor az már fél siker a hosszú élettartam eléréséhez.


A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!
A szerelem nem tökéletes, de ne add fel!
Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod
Ha nincs kedved a szexhez, nem kell csinálnod
Megkaptalak, már nem kellesz többé!
Megkaptalak, már nem kellesz többé!
Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál
Te tudod, honnan ered a franciacsók? – 5 érdekesség a csókról, amit valószínűleg még nem tudtál
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.