intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

A megfelelő, helyes kommunikáció mindig kihívás. Különösen nehéz a párkapcsolatokban. Megtalálni az arany középutat, elkerülni a félreértéseket sokszor valódi stressz.

Van 3 + 1 szabály annak érdekében, hogy az üzeneted valóban célba találjon mindenféle félreértés nélkül.

1. Ne feltételezd a partneredről, hogy tudja, mire gondolsz!

Sajnos ez gyakori hiba. Hajlamosak vagyunk úgy értékelni valakit, hogy a kapcsolat alatt mit tett/tudott/gondolt magától. Ugye neked is ismerős ez a helyzet? Annak érdekében, hogy megértsétek egymást, el kell fogadnod, hogy másképp gondolkodik, mint te, nem tudja kitalálni, hogy mire gondolsz. Azt neked kell megfogalmazni tisztán és érthetően. Vigyázz, a düh rossz tanácsadó. Nem haragudhatsz valakire azért, mert nem gondolatolvasó.

2. Légy őszinte, sokszor ennek hiánya okozza a problémákat!

Azt tapasztalod, hogy nem ér célba az üzeneted? Nem értékel a partnered eléggé? Nem lehet, hogy ez a miatt van, mert próbálod a dolgokat más színben feltüntetni? Nem lehet, hogy önmagadhoz sem vagy teljesen őszinte? Ne lépkedj tojáshéjon, de mindig őszintén mondd ki, amit gondolsz. Ez az egyik alapja a hosszú kapcsolatnak. Vigyázz, az őszinteség nem egyenlő a kíméletlenséggel. Minden mondanivalót meg lehet úgy is fogalmazni, hogy a partnerednek ne okozz fájdalmat, mégis célba találj.

3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz

3. Nézz és láss a partnered szemével!

Ahogy belépünk egy kapcsolatba, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy abban a kapcsolatban van egy másik személy is, saját nézőponttal. Jellemzően a saját perspektívánkból nézzük a dolgokat. Ez pedig oda vezethet, hogy nagyon különböző értelmezések születnek egyazon dologról, és persze különböző elvárások. Ha megtanulsz belehelyezkedni a partnered perspektívájába, és az ő szemszögéből is meg tudod vizsgálni az adott kérdést, akkor olyan szintre fejlődhet a kapcsolatotok, amiről mindig is álmodtál.

+1. Adni és befogadni is jó egy kapcsolatban – ismerd fel!

Ne te legyél az a partner, aki folyton a saját akaratát akarja érvényesíteni. Ne csak adni akarj! Más szóval, ne dumálj folyton! Próbálj néha csak befogadni! Ez egy olyan elvárás a párodtól, amit teljesen természetes. Ha nem hagyod őt kommunikálni, nem várhatod el, hogy ő meghallgasson. Egy kapcsolatban szükség van arra, hogy mindkét fél elmondhassa, amit szeretne. Amint ez a tudatosság jelen van egy párkapcsolatban, akkor az már fél siker a hosszú élettartam eléréséhez.


„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
A hormonok játékai
A hormonok játékai
Nincs kedved a szexhez?
Nincs kedved a szexhez?
Így tartsd meg a szerelmed!
Így tartsd meg a szerelmed!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.