intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell

3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell

Ha már volt hosszú kapcsolatod, akkor tudod, milyen érzés, amikor az elején a pillangók verdesnek a gyomrodban, folyton izgalomban vagy, a szívverésed állandóan gyors és folyton szexelnél a pároddal. Biztosan arra is emlékszel, hogy milyen az, amikor ezek a dolgok eltűnnek a kapcsolatból. A nagy érzésekből kicsit kisebbek, megfontoltabbak lesznek.

Egy idei tanulmány szerint, amit az Archives of Sexual Behavior tett közzé, a heteroszexuális pároknál az első 12 hónapban felfelé tart a kapcsolat, ezután azonban egy folyamatos csökkenés vehető észre az érzelmek terén.

Mégis mindenki hosszú távú kapcsolatot szeretne, arra törekszik, hogy a párját minél tovább megtartsa.

Lássuk, mi az a 3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról feltétlenül tudnod kell:

1. Az idő elmélyíti a kapcsolatot

Amikor az a mindent elsöprő érzés kezd elhalványulni, az emberek gyakran azt hiszik, hogy valami baj van. Ám erről általában szó sincs. A kapcsolat egyszerűen csak egy új szakaszba lép. A helyett, hogy kiborulnál, és már temetnéd a szerelmet, vizsgáld mélyebb szinten a kapcsolatotokban lévő intimitást. Hidd el, rájössz, hogy a java még hátra van.

2. A fesztelen szex az igazi szex

Miután már egy ideje együtt vagy a partnereddel, megtanultad az összes fura dolgát, ő is látta már majd’ minden arcodat, tudja, milyen vagy, ha sírsz vagy boldog vagy. ezen kívül pedig ezerszer láttátok egymást meztelenül. És milyen furcsa, még mindig akar veled szexelni. Ez nem más, mint bizalom, fesztelenség, igazi egymáshoz tartozás. Egy kapcsolat korai szakaszában igen gyakori a félelem az elutasítástól. Ahogy azonban a partneri viszony és az érzelmek mélyülnek, úgy kaptok újabb és újabb lehetőségeket egymás felfedezésére. A fesztelenség pedig még közelebb hoz benneteket egymáshoz.

3. Gyakorlat teszi a mestert

Természetes, hogy a szex izgalmas és varázslatos, amikor először történik meg köztetek. De az igazi valóság az, hogy időt vesz igénybe, hogy megtanuljátok, hogy mi a jó a másiknak, mire vágyik a partner. Megismerni valaki másnak a testét nem két nap, de ez így is van jól.

+1. Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

Egy kapcsolat elején mindig mindenki a legjobbat akarja mutatni magából. Kevesebbet kommunikálunk egymással lényeges dolgokról. A szexről nagyon nehezen beszélgetünk, inkább csináljuk. Ez ugye nem mindig a jó út, hiszen nagyon fontos, hogy a partnernek örömöt szerezzünk. Kommunikáció nélkül egy új partnernél nehéz kitalálni, mire vágyik.

Az Archives of Sexual Behavior tanulmánya szerint a kommunikáció volt az egyik tényező, amely kedvező hatással volt a párok szexuális elégedettségére.

 

Ligeti Anna


Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Amikor a pasi csókol..
Amikor a pasi csókol..
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Úgy beszélj, hogy meg is értselek!
Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.