intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

16 év felett ezeket feltétlenül tudnod kell!

16 év felett ezeket feltétlenül tudnod kell!

Eljött végre a várva-várt szabadság! Elmúltál 16 éves, és most már kicsit nyugodtabban elengednek a szüleid  bulizni, szabadabban kimaradhatsz éjszakára. Tudnod kell azonban, hogy a szabadság felelősséggel jár. 

Ezzel pedig együtt jár az is, hogy a saját fejed után mehetsz. Kérdés, hogy a döntéseidet mennyire hozod meg józan ésszel. Előfordulhat, hogy annyira örülsz ennek a szabadságnak, hogy beleveted magad a bulikba, a féktelen szexbe. Ám ennek sok negatív következménye lehet. Jöjjön most 5 olyan dolog, amit fontos tudnod 16 év felett.

1. Mindig legyen nálad óvszer

Ez még akkor is nagyon fontos, ha esetleg már fogamzásgátló tablettát szedsz. A nagy szabadság ugyanis magában hordozza az egyéjszakás kalandok lehetőségét, ezek a kalandok pedig kockázatot jelentenek a szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatban. Soha ne keveredj ilyesmibe óvszer nélkül!

2. Tudnod kell, hogy felírathatsz az orvosodnál esemény utáni tablettát vész esetére

Ez akkor is nagyon jó ötlet, ha hosszú távú fogamzásgátló tablettát szedsz. Ha ugyanis elfelejted bevenni, és együtt vagy a partnereddel, akkor bizony nem kívánt terhesség lehet a dolog vége. Ennek kivédésére jó, ha van egy felírt recepted, amivel azonnal a patikába mehetsz.

3. Az egyéjszakás kaland nem a boldogság előszobája

Ha lehet, törekedj az értékes emberi kapcsolatokra. Ez azt jelenti, hogy 16 évesen még nem kell görcsösen akarnod egy másik embert csak azért, hogy legyen már szex. Semmiről sem maradsz le, ha még szűz vagy. Hidd el, nem éri meg elsietni, és nem éri meg méltatlan körülmények közt átélni.

4. A nőgyógyász nem az ellenséged

16 évesen már fontos, hogy meglátogasd a nőgyógyászt. Főleg akkor elengedhetetlen ez, ha már szexuális életet élsz. Ha pedig ez így van, fel kell vállalnod. Akár a szüleid, akár egy orvos előtt. Kérj segítséget egy neked fontos nőtől, hogy melyik nőgyógyász szakorvost válaszd. Az orvos tud segíteni a személyre szabott fogamzásgátló módszer megtalálásában.

5. Mindig kell egy barát

A barátságok sokkal tartósabbak, mint a szerelmek. Ez tapasztalat. Egy igaz barátra mindig számíthatsz, kisegít, ha bajba kerülsz, tartja a hátát, ha kell. És, ami a legfontosabb, nem ítélkezik. Ha még nincs ilyen barátod/barátnőd, tekintsd azt az életed legfontosabb feladatának (persze a tanuláson kívül), hogy megtaláld. Egy jó barát életünk végéig megmaradhat, ezt ne feledd.

Ha bármilyen kérdésed van a szexualitásról, a fogamzásgátlásról, vagy bármi másról, keresd online rendelésünket.  


Ligeti Anna

 

 

 

 

 


Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
Menstruáció és szex – íme, a tudnivalók
Izmos pasi kontra pocakos mackó – Te kit választanál?
Izmos pasi kontra pocakos mackó – Te kit választanál?
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
3 dolog, amivel egy komoly kapcsolatban már nem kell számolnod
Cupido csak viccel, igaz?
Cupido csak viccel, igaz?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.